Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziroczka 21

Wczesniejsze emerytury sa nieuczciwe!!!

Polecane posty

Gość Ziroczka 21

Kto bedzie utrzymywal te masy spoleczenstwa - oczywiscie dzisiejsza mlodziez. Dlaczego moja skladka ma isc na kogos innego. Nie zgadzam sie - praca powinna byc dla wszystkich (moze z wyjatkiem pilotow) do 65 lat

Gość Masz racje

Gość moze by tak...
dwa problemy egzystencjalne w tak krotkim czasie... ;)

Gość Emerytka wiekowa
Moja składka też kiedyś szła na tamtejszą młodzież, wtedy kiedy pracowałam.No i przede wszystkim szła do ZUS-u i teraz z niej otrzymuję emeryturę. Kapujesz?

Gość rysiek z klanu....
powystrzelac emerytow za mlodu

Gość zła na nich
na was też ktoś kiedyś będzie zapierdalał

Gość rysiek z klanu....
:)

Gość nie słyszałaś
o indywidualnych kontach w zusie? To co głos zabierasz, niedouku?

Gość Nineq
to zapierdzielaj 20 lat pod ziemia i zobaczysz jak to milo i przyjemnie.

Gość zła na nich
to też jedź do angli i nie marudź, powiedz po prostu, że nie chce ci się robić

Gość nie chce zeby ktos na mnie
zapierdalal. chce placic swoja wlasna skladke, a jak mi nie wystarczy to juz bedzie moj problem. do emerytki >>>>> skarbie wedlug ciebie teraz placimy na mlodziez czy an emerytow? bo mi sie wydaje ze na tych drugich. ja dodalabym jeszcze gornikow, (mozecie mnie zjechac) bo chociaz jestem znad morza, to jednak nie wyobrazam sobie 60 letniego dziadka zasuwajacego fizycznie na duzej glebokosci. podobnie z ratownikami gorskimi - w niektorych zawodach wiek jest ograniczeniem sprawnosci i zdolnosci do wykonywania pracy. ale tacy nauczyciele na przyklad. co oni sie napracowali?

Gość ale Chinski jest gorszy
ma mniej kalori !

haha ciekawe gdzie widzialas rolnika na wczesniejszej emeryturze nie dosc ze dostaja rente, ktora jest nizsza niz emerytura, to jeszcze czekaja do 65 lat i jesli nie przepisza ziemi na dzieci lub nie sprzedadza to renty nie zobacza :P a czy takiemu emerytowi zabieraja mieszkanie? kaza przepisac samochod na dzieci? robia mu przymusowy testament za zycia? radze sie podszkolic w temacie.

Gość zła na nich
idź do szkoły średniej i popracuj tak z rok, a potem wróć na forum i się dopiero wypowiedz

chodzilam do szkoly sredniej przez 4 lata i widzialam ze kazda pani nagle przed swietami dostawala zapalenia pluc :) bo przeciez przerwa swiateczna za krotka a zakupy i sprzatanie zrobic trzeba. druga bez prywatnych korepetycji nie stawiala ocen wyzszych niz 3 a polonistka przebijala wszystkich, przepuszczajac kompletnych matolow za walowki przynoszone przez rodzicow. w czwartej klasie uczniowie zaproponowali jej zakup lodowki, zeby zagwarantowac sobie podwyzszenie ocen o jeden stopien. tak wiec nie uwazam ze ciezko pracuja. a jak sie komus nie podoba praca w szkole to trzeba poszukac innej albo wyjechac za granice

Gość zła na nich
to było chyba ze 20 lat temu

Gość tjaaa.....
nie chce zeby ktos na mnie - ten przyklad jest stronniczy - a wiec : BEZNADZIEJNY :(

Gość a ty też
jesteś tym matołem za wałówkę czy raczej uzdolnionym wyjątkiem?

nie wspominajac tego ze pani dyrektor, ktora uczyla podstaw ekonomi, nie umiala sobie poradzic bez podrecznika nawet zeby ocenic odpowiedz. jak nie bylo 100% tak jak w ksiazce to dostawalo sie co najwyzej czworke, bo ona nie mogla stwierdzic czy odpowiedz "wlasnymi slowami" jest poprawna. nie wspomne juz o rozwiazywaniu zadan na tablicy przepisujac z ksiazki rozwiazanie albo zadawaniu prac ze specjalnego zbioru z gotowymi rozwiazaniami i calym procesem rozwiazywania :)

tez chcialam byc nauczycielem. co gorsza wybralam jezyk polski chociaz pare lat temu nie bylo po tym przyszlosci. tak wiec wrocilam na ekonomie i bankowosc. nie mozna obrazac sie na innych za to ze nie mozna robic tego co sie lubi, bo za malo placa i za duzo trzeba robic

Gość tjaaa.....
nie chce zeby ktos na mnie - ojejej , zebys sie z tej uczciwosci w gacie nie skichala :( twoje wpisy sa zalosne , spadaj stad i nie psuj dyskusji .

i niestety taka jest rzeczywistosc. tez moge narzekac ze ja chce wczesniej na emeryture. od siedzenia za biurkiem tez sie ma problemy z kregoslupem i nerwice od uzerania sie z klientami "bo oni za to placa". nie mozna w ten sposob podchodzic do pracy, bo kazdemu nalezaloby sie wczesniej zabrac z pracy. tak samo dentysta, kierowca czy sprzataczka.

no tak dyskusja jest w istocie ambitna >>> sami pomaranczowi, co wierza w jedna prawde a cala reszta go gowno prawda. jakbys nie wiedziala ze jak wszyscy maja takie same poglady to nie jest to dyskusja.