Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dara

znieczulenie__podczas__porodu__a__nacinanie__krocza

Polecane posty

czytałam ze te kobiety ktore miały znieczulenie podczas porodu maja zazwyczaj nacinane krocze bo nie czują kiedy przec i moze dojsc do bardziej radykalnego rozewania krocza.... czyli albo znieczulenie i nacinanie, albo ból i brak nacinania(ochrona krocza) nie wiem na ile to jest prawdziwe, prosze o odpowiedzi kobiety ktore rodziły

ja rodzilam bez znieczulenia i nie mialam nacietego krocza to raczej zalezy od szpitala, u nas rutynowo krocze nacinaja i mi tez nacielaby polozna gdyby nie lekarka ktora w ostatniej chwili stwierdzila ze nie ma na to czasu bo za jednym skurczem maly calusienki wyskoczyl :) dodam ze nie popekalam ;) moja ciocia miala znieczulenie i byla cieta przy kazdej ciazy-a rodzila 3 razy :-o

bzdura ja rodzilam naturalnie ze znieczuleniem i nie mialam naciecia krocza bo moj lekarz nie wiedzial takiej potrzeby w prawdzie troszeczke peklo mi ale mialam doslownie zalozone 2szfy i to rozpuszczalne a teraz jestem miesiac po porodzie szfy juz dawno sie rozpusily i nic sie niedzieje a nawet jestem po pierwszych przytulankach z mezem i wszystko jest tak jak bylo przed wiec nie ma reguly

Gość aha..
szfy... Ale co to są szfy ??? bo jakoś nie moge do tego dojść ..

Gość atamgadacie
ja bylam znieczulona i bylam cieta i takze mam SZWY zalozlone...

Gość ............222222200
ja nie miałam znieczulenia,a cięcie miałam,nic mnie nie bolało przy cięciu,nie została mi żadna blizna,było to po prostu dobrze zrobione i chwała Bogu,bo gdyby mnie nie nacięli,to mogłabym mocno popękać.Miałam dwa szwy.Siostra nie była nacinana i popękała aż do pupy miała ponad 30 szwów!!!

moze sie źle wyraziłam jesli ma sie znieczulenie mozna zapomniec o tym ze nie bedziesz nacinana mimo i z rodzisz po raz 1,2...lub 5 a przy SN to juz standard nacinanie koniecznosc