Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nagietek***

Szyjka macicy

Polecane posty

Gość nagietek***

Czytałam w topikach o podobnej tematyce, że we wczesnej ciąży szyjka macicy jest rozpulchniona. Nie jestem ekspertem w tym temacie, bo nie badam szyjki regularnie. W tej chwili szyjka wydaje mi się większa i takie jakby miękkie fadlki sie tworzą pod palcem jak ją badam. Czy to można określić mianem "rozpulchnionej"? Próbuje sie nauczyc odróżniac poszczególne fazy cyklu na podstawie badania szyjki właśnie. Niestety nie wydaje mi się to takie proste. Dlatego właśnie zgłaszam sie do Was po poradę:)Zapewne znajdą sie kobiety bardziej doświadczone. Z góry dziękuję za odpowiedz:)

Gość SabinkaN
jezeli wczesniej nie badalas szyjki to niestety nie masz porownania, a nikt nier zbada cie internetowo z twojego opisu wynika ze mozesz byc w trakcie dni plodnych, albo w ciazy :) pozdrawiam

Gość nagoetek***
Nie oczekuję wirtualnego badania ginekologicznego:). Chodzi mi bardziej o samą terminologię. Dni płodne już były. Jutro powinnam dostać miesiączkę.

Gość kWiAtEkmalutki
ja czasami tak mam kiedy mam wlasnie okres dostac, szyjka jest miekka i twarda robi sie wlasnie pod koniec krwawienia czytalam ze tak wlasnie powinno byc przed okresem

Gość nagietek***
Czyli na dwoje babka wróżyła:)

Gość atamgadacie
dokladnie, przed okresem szyjka robi sie miekka i w dzien okresu otwiera sie zeby krem mogla sie wydostac w czasie ciazy szyjka jest twarda i zamknieta i tak powinna pozostac do prawie monca ciazy tu jest wszystko opisane: http://ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=5427

Gość nagietek***
Badanie szyjki nie jest prostą sprawą. Chciałabym opanować ja na tyle dobrze bym mogła wyznaczać poszczegolne fazy cyklu, ale zawsze mam wątpliwości czy dobrze określam jej polożenie i "wygląd". Praktyka czyni mistrza wiec może któregoś dnia dojdę w tym temacie do perfekcji:)