Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Macbeth

Socjologia czy psychologia organizacji i pracy?

Polecane posty

Gość Lady Macbeth

Który kierunek jest lepsze, po którym mam większe szanse na zdobycie pracy? Które studia są trudniejsze? Bardzo proszę o porady i opinie, będę bardzo wdzięczna!!

Gość juz nigdy w zyciu
kobieto trąbi się od 2 lat że NIE HUMANISTYCZNE !!!! Po tych studiach bedziesz i tak bezrobotna...szkoda tych 5 lat...dobrze ci radze bo za 5 lat bedziesz plakac w poduszke

zanim ona skończy studia to się zapotrzebowanie zmieni... a narazie niech bierze sie za studia które odpowiadają jej umiejetnościom, czyli jak jest humanistką to dobry trop studiów obrała. Ja studiuje socjo i jestem bardzo zadowolona :)

Gość Lady Macbeth
Bongo - jesteś humanistką i radzisz sobie na socjologii? Bo wiem, że jest tam dużo matematyki, logiki, statystyki. Właśnie się zastanawiam jaki kierunek wybrać, a specjalizacji w oranizacji i pracy jest na UW a ja szukam uczelni bliżej podkarpacia. Zalezy mi na dobrej uczelni państwowej.

Gość juz nigdy w zyciu
buhahaha co sie zmieni ? chyba tylko to ze jeszcze wiecej bedzie potrzebnych inz..... humanistow to mamy juz na 20 lat...nie pisze tego ze zlosci bo moja dziewczyna konczyla politologie i nigdzie pracy nie bylo, jej kolezanki po europeistyce czy pedogogice tez nie znalazly i wszyscy w anglii siedza...szkoda czasu

to prawda z tym że jest zbyt wielu humanistów. Ale jaka jest inna opcja dla kobiety?

Gość tysi1
ja skończyłam właśnie pedagogikę i mam pracę w zawodzie! studjuj dziewczyno to co cię interesuje bo za 5 lat dużo może się zmienić!

Gość juz nigdy w zyciu
dla kobiet dużo opcji bardziejprzyszlościowych...kosmetologia, rehabilitacja , Technologia ywienia itd w samym Poznaniu co roku kończy 50 tyś humanistów studia..... Kochane jedyne co się zmieni to jeszcze większe zapotrzebowanie na prcownikow fizycznych i inz bo ktos te autostrady, hotele, stadiony musi budowac...

Gość politycznie nieugruntowana
a ekonomistow nie jest zbyt duzo? Szkoda ze wiecie tylko tyle ile wyczytacie w gazetach lub na portalach internetowych. Sama jestem po psychologii i co? Na brak pracy nie narzekam. Nawet przebierac w ofertach moge. Bez znajomosci. Dziwne prawda? Moim zdaniem , nie bede ukrywac ze subiektywnym, wybierz psychologie. Tylko nie psychologie pracy, chyba ze interesuje CIe przyjmowanie ludzi do pracy i robienie im testow. Jest wiele ciekawych specjalizaji po ktorych prace znajdziesz bez problemow, jesli juz to z malymi. I ta praca bedzie CI odpowiadac:) Po socjologii mam znajomych tez nie narzekaja na brak ofert pracy. Jednak nie znam na tyle dobrze realiow zeby Ci polecac ten kierunek:)

nie ma az tak duzo tej statystyki czy matmy:o duzo to jest na ekonomii!;0 na socjologii pozniej jak sie opracowuje ankietyu np to jest specjalny proggram komputerowy;)

Gość fireandwire
ta jasne kazdy politolog , psycholog czy pedagog ma prace :/ skad wy te bajki bierzecie? to fabryki bezrobotnych!!!!!

w ofertach pracy teraz nie jest przeciez podane, ze szukaja ludzi , ktorzy ukonczyli konkretny kieruunek studiow a jedynie wymagania co do predyspozycji ;)

Mnie na socjo bardzo dobrze idzie, przy tym niektóre wykłady są tak ciekawe że usta otwieram ze zdziwenia :) Poszłam na te studia bo chciałam się uczyć czegoś co lubię, co mnie interesuje, gdzie NIE MA MATMY która była moją wieczną udręką... :) Wybrałam to co chciałam, bo nie miałam zamiaru studiować czegoś czego nie lubię, co mnie meczy. Jestem bardzo zadowolona.O pracę jest równie trudno po każdych studiach. Wybierz tak, żebyś nie musiała zmieniać studiów bo zupełnie nie odpowiadają Twoim zainteresowaniom :)

Gość Lady Macbeth
Niestety nie wybiorę studiów gdzie dominuja przedmioty ścisłe bo to nie dla mnie, aby męczyć sie użerać przez 5 lat z czymś czego nie rozumiem a potem męczyć się w pracy, ktorej nigdy nie polubię jesli takowa dostanę. Politycznie nieugruntowana - a jaka specjalizacje kończyłaś i gdzie pracujesz? Co mi polecasz jesli nie psychologię pracy? Bardzo potrzebne mi sa opinie i fakty " z życia" bo stoję przed wyborem tych dwóch kierunków.

W TYM KRAJU W OGÓLE TRUDNO O PRACĘ :o Po K A Ż D Y C H studiach... Niech się dziewczyna nie zabija przez te 5 lat na ściągach, tylko uczy tego co lubi, co jej łatwo wchodzi do głowy, żeby mogła być w czymś naprawdę dobra.

lepiej kieruj sie swoimi zainteresowaniami dzis zeby miec prace potrzebne sa jezyki i dobra obsluga programow komputerowych!

Gość Lady Macbeth
fireandwire - co takiego, mój drogi panie, pzyszłościowego studiujesz? pochwal się. Zdaję sobie sprawę, że teraz o pracę jest trudno, dlatego inwestuję w języki i chcę zdobyć wykształcenie ale chcę jednocześnie studiować coś co mnie interesuje dlatego wybieram między tymi dwoma kierunkami. Bardzo zalezy mi na opiniach osób będących w temacie, studentów i absolwentów tych kierunków.

Gość rizma
Witajcie :) ile średnio zarabia socjolog? Gdzie w ogóle szukać pracy po socjologii? Jaka matura jest wymagana? Pomocy!