Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia-margosia

nie moge przyzwyczaic sie do dziecka

Polecane posty

Gość malgosia-margosia

Kocham je bardzo ale wciaż mnie przeraża,niby daję sobie radę i wszystko gra,mimo to mam wrazenie że nigdy sie do niego nie przyzwyczaję.Mały ma 3 miesiące,Wszyscy mówili że po 6 tygodniach mi przejdzie a mnie sie wydaje że dalej jest tak samo.Czy ktoras tez tak miała i czy ten stan przejdzie?

a ciaza planowana czy total wpadka....ja tez pewnie miałabym tego typu nostalgie wiec na razie ciazy mowie NIE !!!

Gość malgosia-margosia
No właśnie planowana,chyba miałam inne wyobrazenia o byciu mamą,a może wiek-30-stka:-(

Gość nic się nie martw
przyzwyczaisz się. Potrzebujesz więcej czasu. Przy drugim dziecku jest zuuuuuuupełnie inaczej.

Gość malgosia-margosia
mam nadzieję że to nastąpi.narazie to mam wrażenie że jestem jedyna taka na świecie.Wszystkie piszczą nad swoimi bobasami a ja nie potrafie.

Gość jusiek
szkoda mi maleństwa!!!!

czemu szkoda matka nie moze sie zmuszac do uczuc wwszystko musi przyjsc narodzic sie samo....coz tak widocznie czujesz i co poradzic, nie mozna sie zmuszac, to tak jakby zupełnie obca osoba wprowadziła sie do twego domu tak samo dziecko niby nie obce a jednak to człowiek ktory jest i trzeba to zaakceptowac....wiec ze to czasem trudne, masz metlik w głowie nie mozesz przywyknac, to taki mały intruz ktory zagoscił u ciebie juz na zawsze...ciesz sie tym i próbuj sama siebie przekonac

Gość malgosia-margosia
dara- dzięki, dokładnie wiesz o co mi chodzi.to bardzo trudne i męczące odczucie ale nie udaje że wszystko ok. a mam wrazenie że wiekszośc matek tak ma.Moze nie tak długo ale która z was nie miała momentów zwątpienia?

Gość malgosia-margosia
Cholera,nieskładnie piszę ale właśnie mały sie budził i sie "wytrąciłam"

Gość nic się nie martw
ja przy synku miałam takie momenty, ale potem jak urodziłam córeczkę... Po prostu nie mogam się napatrzeć, jakie to cudo nad cuda. I nie chodzi o płeć. Tylko może o doświadczenie emocjonalne. To jest Twoja dzidzia, Twój skarb. Dbaj o nie, bo warto. Pozdrawiam

Gość malgosia-margosia
Mam nadzieję że wszystko się zmieni, dzięki za odzew.

mi przy pierwszym dzieckyu przeszło po roku........ teraz mam drugie i rzeczywiscie wszystko jest inaczej nie martw sie to chwilowe;) ja dziś swojego 7 juz latka kocham nad życie

ika po roku ci przeszło, po roku to mozna sie nabawic nerwcy, depresji znienawidzic dziecko itd, to dłuuugi okres czasu, a jesli po kilku mies nie nastąpi widoczna poprawa mozna zwatpic, załamac sie ....

Gość malgosia-margosia
odszukałam temat.Wtedy było ciężko.Teraz mogę powiedziec że wszystko się zmieniło,kurcze jak człowiek się wszystkiego musi uczyc i doswiadczac.Jest super.Szczerze powiem że się bałam wtedy jak cholera.Ale cieszę się że mam juz to za sobą.pozdrawiam