Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jest zimno i ponuro

Ksiazeczka Sanepidowska - Prosze o pomoc !!

Polecane posty

Gość Jest zimno i ponuro

Witajcie, zamierzam podjac prace do ktorej potrzebna jest mi ksiazeczka sanepidowska, stad moje pytanie ... ile czekalyscie na nia, ile placilyscie ... potrzebuje ogolnych informacji jakie badania wykonac, czy potrzebne sa probki kalu ... czy szlyscie tam po pojemniczki czy musialyscie je kupowac ? Zaraz pewnei pojawia sie komentarze czemu pytam tu a nie w Sanepidzie ... owszem dzwonilam ale stacja ktora zajmuje sie ksiazeczkami czynna jest tylko do 12 :O:O... Z gory dziekuje za odpowiedzi ...

Gość autorko znam ten bol
ja za badania placilam 43 zl + 3 zl ksiazeczka prz jej odbiorze. by otrzymac taka ksiazeczke musisz najpierw zrobic badania a mianowicie 3 razy z rzedu oddajesz kal do badan.idziesz do stacji sanitarno-epidemiologicznej w swoim miescie, mowisz, ze chcesz wyrobic ksiazeczke zdrowia, dostajesz druki do wypelniania( 1 druk odpowiedno do 1 probki kalu) dostajesz lub kupujesz w tej stacji takie pojemniczki na kal, ja placilam za nie 60 gr /szt. no i to wszystko :) pozniej jeszcze jak dostaniesz ksiazeczke, musisz zglosic sie do lekarza od pracy zawodowej czy jakos tak(nie pamietam dokladnie) i on podbija te ksiazeczke jeszcze. u mnie takie podbicie kosztuje 20 zl na 2 lata ale mozna tez za darmo podbic jesli masz u siebe wprzychodni takiego lekarza.

Gość Jest zimno i ponuro
Dziekuje wam bardzo ... w poniedzialek z samego rana pobiegne do Sanepidu ... najgorzej ze tam pracuje taka nieprzyjemna "pani" :P Jakos sobie poradze

Gość marketówa
Ja płaciłam za badanie 55 zł w ZG, przez 3 dni z rana nosiłam kał, za buteleczki d kału zapłaciłam 99 groszy, za książeczkę 1,28 z, a za lekarza medycyny pracy 15 zł bo też jest potrzeby, z tego co wiem, najlepszy jest świeży kał, czyli nie może leżeć w buteleczce więcej niż 12 godzin,

ten lekarz nazywa się \"lekarz medycyny pracy\" przyjmuje tylko prywatnie, wizyta wyjdzie cię ok.20-30zł