Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I co teraz..

Solarium a cera trądzikowa - doradzcie proszę

Polecane posty

Gość I co teraz..

Chciałabym iść na solarium bo jestem baaardzo blada i to bardzo przydko wygląda :( Ale mam cere trądzikową, teraz mam tylko przebarwienia i rozszezone pory ale własnie solarium "utrwala" przebarwienia i wysusza skóre co daje efekt nawrotu pryszczy :( Balsamy samoopalające zapychaja pory.. Nie chcę byc mocno opalona, chodzi mi o lekkie przyciemnienie skóry. Ile razy bym musiala isc zeby był efekt? I jak długo sie utrzymuje opalenizna?

Cera tradzikowa w polaczeniu ze sloncem i solarium to mieszanka wybuchowa.Dziwne,ze maja tego typu cere,nie wiesz o takich rzeczach.Ja wole byc blada i nie miec tyle syfow,niz opalaona porzez tydzien a potem miesiac w domu,bo nadejdzie taki wysyp,ze szok. Odradzam Ci naprawde z dobrego serca to solarium :) Chyba,ze masz tyle kasy,ze bedziesz co tydzien chodzila na solarium.Albo minimum co 2. Bo jak przestaniesz to Cie wysypie i to ostro

Gość I co teraz..
Kurde ;( Ale ja mam ciemne włosy i blada cere... okropnie to wygląda :(

Gość I co teraz..
Zreszta tak sobie myśle że lepiej chodzic na to solarium i miec spokój od podkładów a nie codziennie je nakładac :(

Wiesz-Ty zrobisz co bedziesz chciala.Ja tez mam tradzik-koszmarny.I tez mam brazowe wlosy.Ale o solarium nie mysle.To juz wole podklad.Bez ktorego nie ruszam sie nigdzie.A solarium to naprawde nie jest dobre wyjscie.Ono owszem pocztakowo wysusza te syfki i powoduje,ze skora jest ladna.Ale potem jak nie pojdziesz to masakra.A Ty masz mocno nasilony tradzik?

Gość I co teraz..
Własnie że ja nie mam juz pryszczy. Czasami coś wyskoczy. Jednak mam wizyte u dermatologa za niedługo (chodze na kontrole bo kiedys przestalam chodzic i mnie wysypało). Mam lekkie przebarwienia po jednej i dugiej stronie ust bo tam mialam zawsze problemy.. nie wiem czemu akurat w tym miejscy.. Na nosie mam zakórniki, policzki w miare czyste.

Gość I co teraz..
W sumie narazie nie moge isc na solarke bo stosuje kremy z kwasami..

Nie wiem-ja mimo wszystko nie polecam tego solarium.Sa rozne kremy brazujace i rozswietlajace dzieki ktorym skora rowniez wyglada ladnie.Albo zaczekajvdo wizyty u p.dermatolog i z nia porozmawiaj na ten temat.Ale ona to na pewno powie,ze solarium w zyciu nie ;) Juz to z kumpelka przerabialysmy ;)

Gość klusek
no fakt, opalisz się i przez parę dni będziesz wyglądała ładnie, krostki zejdą ale na pewno wrócą w jeszcze większym nasileniu, ja ostatnio się opalałam, nie miałam dużych problemów z cerą, a po tygodniu tak mnie wysypało,, że masakra, nasilił się łojotk i nadal dochodzę do siebie..

Gość I co teraz..
Ehh to co mam zrobic zeby skóre przyciemnic :( Mi chodzi o jakis krem nie taki że jak go zmyje to znowu bd blada... Myślalam o Jonsons Holiday Skin ale te wszystkie samoopalające kremy zapychają pory i boje sie że znowu mnie wysypie.. Albo może ten z garniera hmmm...

Gość pracuje w solarium
jeli uzywasz kremy z kwasami aboslutnie unikaj słońca, a także solarium (przynajmniej buźkę) dziwne, ze nie powiedzial Ci tego zaden dermatolog:o dziewczyny ktore chodza na solarium a uzwajaj kwasow, lub maja problemy z trądzikiem poprostu wyłaczaja zupełnie lapmy na twarz, lub opalają przez 3-4 min, a pozniej wyłączaja. Buzie mozesz smarowac jakimis kremikami rozswietaljącymi tak jak ktos CI wyzej napisal w razie pytań pisz pozdrawiam.

Powiem Ci,ze ja nie znam sie na tych kremach-znaczy sie nie orientuje sie w tym jakie sa dobre jakie nie.Ja mam dosc zmartwien z cera,zeby ja dobijac jakimis samoopalaczami i solarium. A zacznij lykac beta karoten...Wlasnie mi sie przypomnialo ze mam go gdzies w szafce.Zaraz zaczne go brac :) Kosztuje niecala dyszke.A soki z marchewki :D to na pewno nie zaszkodzi :D

Gość I co teraz..
No ale ja bym chciała taki krem ktory nie zapycha porów i ta "opalenizna" nie zejdzie zaraz po umyciu twarzy... Ale takiego kremu do takiej cery chyba nie ma :(

Gość I co teraz..
A moze sa jakies tabletki ktore sprawiaja ze skora staje sie ciemniejsza (ale nie żółta)??

Tak jak wczesniej wspomnialam na pewno sa to tabletki z beta karotenem.Zapytaj w aptece.

ja maqm tradzik, a opalam sie sporo, nie znosze byc blada, i wg mnie słońce(rzadko korzystam z solarium) nie szkodzi, a wrecz przeciwnie, wyszusza pryszcze! z tym, ze moj tradzik nie jest aż taki straszny i nie uzywam zadnych specjalnych kremow.