Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmar w tej polsce

jaka waluta jest w szkocij??jaka w angli??jka w irlandii//?

Polecane posty

Gość koszmar w tej polsce

jak to przedstawia sie wartosciowo/?ktos mi mowil ze w kazdym z tym z tych panstw jest inny funt? ktory najbardziej oplacalny?

funt jest taki sam tylko banknoty wydawane przez lokalne banki wiec wygladaja inaczej:) ale wartosc taka sama i mozna ich uzywac zamiennie:) - znaczy mowie o UK czyli anglii, szkocji i irl. polnocnej w Republic of Ireland oczywiscie euro:)

Gość dzisiaj dieta alkoholowa
bez matki krolowej funty w irlandii polnocnej wartosc ta sama , lecz funt ilrlandcki tylko wazny w Irladiii , przed wyjazdem z Irladii zamien na funty angielskie z matka krolowa , nawet w anglii mialam problem wymienic te kase , a w polsce nie wiedza co to jest !!!!!!

a tak w Polsce szkockie i irlandzkie funty nie znane w kantorach (nie maja w wykazie biedaczki heheh) w anglii i szkocji na pewno szkockie i angielskie dzialaja normalnie , uzywam szkockich w anglii i angielskich w szkocji bez problemow:)

Gość czlowieku
ale szkocki najtanszy/?

Gość ale tepaki
funt to funt !!! a Wielka Brytania dzieli sie na szkocje , walie , konrwalie , irlandie polnocna , anglie, kurwa mac co wyscie robilili na lekcji geografiii!!!!!

jaki znow najtanszy - funt ma wartosc wszedzie taka sama czytaj ze zrozumieniem:)

do \'ale tepaki\' jesli chodzi o scislosc to cornwalia jest jedynie hrabstwem (czyli czescia anglii) natomiast wielka brytania sklada sie z : anglii ,szkocji, walii i irlandii polnocnej

Gość iskra_boża
Niedawno Brytyjczycy "wypuścili" na rynek nowy wzór 20 funtów. Jadąc w marcu do Polski byłam w posiadaniu takich świeżutkich 20-tek. Wiecie co mi facet w kantorze powiedział? Szkockiej waluty nie przyjmujemy! Mówię mu: proszę pana, to nie szkockie, to normalny brytyjski FUNT, tylko nowy! Pan oczy na mnie zrobił, obdzwonił kantory. Rzeczywiście! Nawet Bank nie poinformował niektórych właścicieli kantorów o fakcie wejścia w obieg nowego funta. W końcu po tych perypetiach, wymieniłam :)

Gość xml
w anglii jest juz tylu polakow ze w wiekszosci miejsc mozna placic zlotowkami

Gość ara
xml walnij sie w glowe hahahaah moze za darmo daja? Nie pisz bzdur!

Gość mandzel
Witam Orientuje się ktoś jak robic przelewy ze szkocji na money bookers tzn ten numer konta czy to jest to samo konto co w angli ?? czy jest jakies inne ?

Gość kjlk
W Angli sa talary angielskie a w szkocji szkodzkie ,itd jelopy

Gość o szkockich funtach
tak to prawda ze w kantorach szkockie sprzedaja po nizszej cenie niz angilskie - a najlepsze ze maja taka sama wartosc wiec zawsze jak musze zamienic na zlotowki to przywoze angielskie a jak kupuje w polsce to biore szkockie - co za idioci w tych kantorach