Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepaląca

jakie mieliście objawy głodu nikotynowego?

Polecane posty

Gość gość
witam nie palę 28 dni jestem już taki nerwowy że ,normalnie rozstanę się ze swoją kobietą tak mnie od dwóch dni ciągnie do fajek i taka nerwowość że szok???

Gość gość
ja właśnie wypaliłem niby tego ostatniego, ale już dobrze wiem wiem co mnie czeka za kilka godzin.. Ciężka depresja i wielka złośliwość.. Pewnie znowu polegne ze względu na domowników.. Z wyrzutami za moją złośliwośćś.. Po paru godz bez papierosa zaczynam pleść takie głupoty że aż żal.

Gość gość
słabość, znudzenie, problemy ze snem - zasypianie o 2 w nocy..., pragnienie - wypijam około 3 litrów wody dziennie - ale paradoksalnie schudłem 3 kg - nie pale 45 dni... generalnie zakodowałem sobie że fajki nie są mi już potrzebne - nastawianie sie że rzucam czy odstawiam moim zdaniem nic nie da.... jakoś nie jestem nerwowy, jak mam chęć na fajkę biorę nicoreta, przez te 45 dni zużyłem 2 listki , 2 dni brałem desmoxan ale odstawiłem - mi nie pomaga...

Gość quitter
Ja tez wzialem TABEX i bardzo pomogl. W tej chwili nie pale juz 5ty dzien. W ulotce jest napisane, ze jesli osoba zrezygnowala z palenia to cytuje "po 5 tym dniu od rozpoczecia przyjmowania TABEXu, pod zadnym pozorem nie powinna pozwolic sobie na zapalenie nawet jednego papierosa!" I tego zamierzam sie trzymac, aczkolwiek dzisiaj pomyslalem zeby sobie skoczyc po fajki, ale nie zamierzam zrujnowac kolejnej proby, a bylo ich juz kilka. Co ciekawe w wielu miejscach pisza, ze organizm jest w pelni wolny od nikotyny juz po 3cim dniu od rzucenia palenia. Ciekawe wiec dlaczego zalecany czas leczenia z pomoca TABEXU to 25 dni .. ? Wczesniej probowalem rzucac bez zadnego wspomagania, jedynie przy pomocy sily woli, ogladalem filmy na youtube, czytalem mnostwo rzeczy w internecie, kupilem tez ksiazke Allena Carra "easyway to stop smoking", przeczytalem ja cala, ale w dalszym ciagu nie moglem przestac.. Jednak w dalszym polecam ksiazke, gdyz otwiera ona oczy na to, na czym tak naprawde polega uzaleznienie od nikotyny oraz kto tak naprawde zarabia na tym calym przemysle nikotynowym

Gość quitter
dodatkowo warto zaczac cos cwiczyc w trakcie rzucania i bedzie dobrze, pozdrawiam i powodzenia, trzymajcie sie bedzie dobrze!

Gość Dekan
Problemy z zasnieciem, nadmierne pocenie sie, mega nerwowosc (czulem sie jak gdyby w moich zylach plynela czysta adrenalina a nie krew), brak apetytu, wieczna ochota na sex, agresja wobec calego otoczenia. Tak bylo jeszcze 4 dni temu, teraz jest duzo lepiej, nie pale od ponad tygodnia. Duzo pomaga sport, dodatkowo do porannego treningu silowego dolozylem wieczorne bieganie (40 min. I jestem jak nowo narodzony).

Gość gość
jeszcze jedno, u mnie w okolicach 3 i 4 dnia pojawila sie mega dolina, no po prostu smtuek i deprecha w ch*, nie wiem czy to dzialanie TABEXu czy objaw odstawiania nikotyny i chcialem zapalic. Ogolnie nie mialem innych objawow w trakcie pierwszych 5 dni oprocz zawiech, takiego spowolnienia ruchowego i myslenia, ale trzeba sobie uswiadomic ze to przejsciowe i przetrzymac

Gość gość
Dziś mija 4-ty dzień, jestem w totalnej rozsypce ale trzymam sie.

Gość gość
Zacząłem palić jak miałem 19 lat, pierwszy raz rzuciłem jak miałem 26. Było łatwo, banalnie nawet nie myślałem o tym specjalnie jakbym nigdy nie palił. Nie paliłem 7 lat. Wróciłem do palenia i paliłem znowu wiele lat , rzuciłem w te święta i jest zupełnie inaczej - MASAKRA, co dziwne w ogóle nie myślę już o papierosach ale mam depresję, bezsenność, lęki, czuję normalnie fizyczny głód jakiś dziwny jakbym jakimś narkomanem był. Zaraz minie drugi miesiąc a jest coraz gorzej zamiast lepiej.

Witam! Ja jestem pare godz. po ostatnim papierosie, mam za soba juz kilka nie udanych prob. Narazie mozna wytrzymac, ale oje sie glodu.....po za tym od 10 lat nie pije. Bylam (jestem) Alkocholiczka. Jesli jestes raz uzalezniony to trzeba uwazac zawsze. Chce walczyc, bo juz mam dosyc smrodu, kaszlu itp. Prosze o wsparcie. Dzieki

Gość Eliś
Każdy mnie pyta o głód nikotynowy ile trwa i jak mocne są jego skutki, a ja zawsze powtarzam to samo - nie można tego jednoznacznie określić. Jednemu będzie się łatwiej rzucać, inny nawet z Tabexem będzie miał trudno. Każdy organizm jest inny. Ja popalałam i nie miałam problemów z rzuceniem ot tak, moja mama za to męczy się i nie wiem czy ogóle podoła temu zadaniu..

Gość gość

tydzień do trzech tygodni jest najsilniejszy, potem już umiera a w raz z nim 99 % szans na raka