Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakis wysyp czy co

mam 25 lat i ost jak spotykam moje kolezanki to kazda w ciazy

Polecane posty

Gość jakis wysyp czy co

i zaczynam myslec czy na mnie juz czas? ja sie sama czuje jeszcze dzieckiem.Mam faceta od 7 lat ale mam wrazenie ze jestesmy jeszcze zbyt dziecinni na dziecko. Uwazam ze 25lat to nie jest odp wiek na dziecko

Potrzeba macierzyństwo jest sprawą bardzo indywidualna. To że twoje koleżanki są w ciąży czy mają już dziecko nie powinno mieć dla ciebie żadnego znaczenia . To musi być tylko wyłącznie decyzja twoja i partnera . Na wszystko przyjdzie czas . Jesteś młoda masz jeszcze czas na to by dojrzeć do tej decyzji. Ja synka urodziłam tydzień przed 25 urodzinami :) Pozdrawiam :)

Gość iziizi22
u mnie tez wysyp:) Najpierw ja (23lata) potem kumpela (20lat) i jeszcze jedna (25lat). Nasz szef na głowę doatenie a jeszcze 2 dziewczyny sie starają:)

spokojna głowa ja mam 30 i tez widze wysyp ciąz w okolicy. Wydaje mi sie ze wszystko w swoim czasie, dziecko tez.

tak teraz to jakaś plaga,ale szczerze macierzynswo to wspaniala sprawa!i czym szybciej tym lepiej!ja jestem mlodą mamusią ale doświadczoną.W wieku 40 lata moje dziecko bedzie już dorosłym 22 latkiem :-) i to jest w tym najlepsze :-) ale to juz Twoja sprawa ale polecam byc mamą i czekać aż twoje maleństwo przyjdzie do ciebie i powie ci kocham cie!cos wspanialego!

Ja mam 25 lat i w pazdzierniku zostane mama :) I jeszcze nie tak dawno zastrzegalam sie ze dzieci to moze dopiero po 30 :) nigdy nie przepadalam za dziecmi i jakos mi sie nie spieszylo, instynkty tez mi sie nie budzily. Jestem w satlym zwiazku od 3 lat i tak jakos wyszlo :) i jestesmy oboje bardzo szczesliwi bo pewnie odkladalibysmy ta decyzje jeszcze barrrrdzo dlugo, a tak czas studiow mielismy na zabawe teraz jestesmy jeszcze wystarczajaco mlodzi zeby zarywac nocki i pograc w pilke z dzieckiem i w wieku 30 lat bedziemy juz miec podchowana coreczke :) los zadecydowal i mysle ze wiek jest naprawde odpowiedni na decydowanie sie na malenstwo

w wieku 20 urodziłam synka teraz mam 27 i w przyszłym roku będe mama bardzo się z tego ciesze

i ja tez czuje sie jak dziecko :) tym bardziej ze jestem jedynaczka i zawsze tak bylam traktowana moj chlopak ma 26 lat i tez jakos specjalnie dorosly sie nie czuje :) czasem, sie smiejemy ze nasze dziecko to dopiero bedzie mialo zwariowanych rodzicow :) mysle ze 25 lat to wlasnie super wiek na dziecko jestem juz wystarczajaco odpowiedzialna zeby podjac taka role a jeszcze na tyle mloda ze bede mogla poszalec z cora i chodzic razem na zakupowe ciuszki za kilkanascie lat :) ja sama mam mloda i przebojowa mamuske i wiem ze nie ma nic fajniejszego jak mama- przyjaciolka :) ktora i ubrania ci pozyczy i o chlopakach pogada :)

Gość hhhhhh
Kiedy ja kończyłam Liceum to większość moich koleżanek zamiast iść na studia decydowała się na macierzyństwo i teraz są szczęśliwymi mamami. Jedne chcą przed 20-stką, drugie przed ukończeniem 25 lat, a następne po 30-stce- reguły nie ma.

Gość mam podobnie ja no tak
jak mialam 20 lat to mowilam ze w wieku 25 lat bede mama teraz mam 25 i mowie ze po 30 stce

ja też ciągle odkładam, ciągle brak mi chęci. Przed 20-stką mówiłam, że będę młodą mamą, ale studiowałam i nie miałam na to czasu, po 25 urodzinach stwierdziłam, że poczekam do 30-stki. Teraz mam już prawie 30-stkę, a jakoś nie mam chęci na dziecko.

Gość kajjuniia
do natka900 - weż przestań mówić, że zostanie matką w wieku 17-18 lat to coś wspaniałego. Wcale nie dziwię się, że jak młode dziewczyny przeczytają ciebie to mogą spóbować być matkami. Przecież dziecko potrzebuje do wychowania pieniędzy, samą miłością się nie nakarami. Chyba, że ktoś umie z dzieckiem mieszkać pod mostem, karmić się powietrzem i milościa. Także dziecko owszem ale z rozsądkiem.

Gość mam 27 latek
ja uwazam ze odp wiem na 1 dziecko to min 25lat.Widze mnostwo matek mlodszych i brak im odp