Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika232

blagam o rade bo zglupieje!

Polecane posty

Gość nika232

przeszukalam wszystkie fora, ale podobnego przypadku do mojego nie znalazlam.........blagam napiszcie co o tym sadziecie, wariuje juz na maksa. zapomnialam polknac 13 tabletki z opakowania, 14 tabletke polknelam normalnie (ale nie spojrzalam na listek ze nie wzielam tej wczesniejszej)jak sie zorientowalam to polknelam ta zalegla razem z 15.czy myslicie ze sa duze szanse ze ich skutecznosc zostala zmniejszona.blagam o rade, bo odchodze od zmyslow.

szkoda że się nie zorientowałaś wcześniej, i nie wzięłaś 13 i 14 razem. bo wtedy byłoby ok (\"jak się zapomni tabletki w 2 tyg przyjmowania to trzeba wziąć ją jak najszybciej i jest się zabezpieczonym\" - źródło ulotka mercilon). w twojej sytuacji masz zmniejszoną skutecność. radzę kochać się do końca opakowania z dodatkowym zabezpieczeniem, zrobić przerwę i zacząć nowe opakowanie. wtedy wróci skuteczność antykoncepcyjna. nie denerwuj się za bardzo. jeśli to nie jest jedno z pierwszych opakowań to jest duża szansa na to że nic się nie stanie.

Gość nika232
za pozno bylo na zabezpieczenie, bo sie kochalam z moim chlopakiem w tyg. poprzedzajacym zapomniana tabletke i tego dnia, co nie zorientowalam sie ze jednej nie polknelam...tabletki biore od 4 lat, ale 2 miesiace wczesniej odstawilam je na miesiac...chyba teraz na wszystko jest juz za pozno, odchodze od zmyslow.......ale dziekuje za odpowiedz.

nie denerwuj się bo to może tylko zaszkodzić!!! problemem jest tylko ten seks w dniu zapomnianej tabletki. ale miejmy nadzieję że nic się nie stało. szkoda że to tak szybko po tej przerwie się stało,ale nic nie płaczmy teraz. nic już nie zrobisz a tylko martwić się niepotrzebnie będziesz. poczekaj do końca opakowania. mogą się zdażyć plamienia w tym cyklu. jak dostaniesz normalne krwawienie z odstawienia to znaczy że wszystko ok, a jak nie to nie panikuj zrób test. ale moim zdanie możesz być spokojna. wiem że ryzyko jest,ale znacznie mniejsze niż byłoby w 1 tygodniu przyjmowania tabletek.

Gość nika232
wczoraj wzielam ostatnia tabletke z opakowania. w poniedzialek powinnam dostac okres.nie moge sobie darowac, ze bylam w stanie tak nieodpowiedzialnie postapic. bardzo Ci dziekuje za odpowiedz i podniesienie na duchu.caly ten tydzien byl dla mnie straszny, a im blizej poniedzialku tym gorzej....zastanawiam sie czy moze powinnam zrezygnowac z tej tygodniowej przerwy..tylko co mi to da, procz kolejnych 21 dni w niepewnosci, a tego chyba juz bym nie zniosla.

nie nie powinnaś rezygnować!!! po pierwsze to niepotrzebne (wg cytowanej wyżej ulotki tak się robi tylko w przypadku 3 tygodnia) a po drugie lepiej dostać teraz to krwaiwienie i się nie martwić!!! wiem że ta 13 tabletka to tak pod koniec 2 tygodnia brania, ale jeszcze 2 tydzień, więc jest ok. na pewno dostaniesz to krwawienie w poniedziałek, tylko się nie denerwuj już bo się przesunie!!!

Gość nika232
postaram sie nie denerwowac, ale to silniejsze ode mnie.no coz za wlasna glupote trzeba placic.