Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcysiaaa

MERCILON - wasze opinie...

Polecane posty

Gość marcysiaaa

...to moje pierwsze tabletki anty, podobno maja niską dawke hormonów, czekam na wasze opinie :)

to jak tabletki na ciebie podziałają to sprawa indywidualna!!! dla mnie były one odpowiednie na początku, po roku brania zaczęły się mdłości, puchłam, miałam podniesioną prolaktynę, wieczną suchość w pochwie, ale libido super i odstawiłam. ale naprawdę to jest sprawa indywidualna, każdy inaczej na nie reaguje

Gość marcysiaaa
zapomiałam powiedzieć gin ze mam wirusowe zapalenie wątroby i nie za bardzo wiem co mam robić, czy odczekać i wybrać się do niego jeszcze raz, no ale one mają małą dawkę hormonów, więc nie wiem...

Gość protka
Mam również WZW B, ale wyniki są dosyć dobre i niestety każdy ginekolog odradzał mi antykoncepcje hormonalną. Akurat też brałam przez okres może pół roku Mercilon i czułam się dobrze, bardzo poprawiła mi sie cera, ale już inny ginekolog powiedział, ze szkoda wątroby, wiec zrezygnowałam. Libido po tych tabletkach miałam niskie. Mój mąż zabezpieczał się, ale wiadomo - facet też ma dosyć gumek. Musisz przemyśleć, co jest ważniejsze - twoje przyszłe zdrowie czy bezpieczny seks. Chyba zdajesz sobie sprawę czym może grozić WZW w przyszłości. Mądrze się, a tak naprawde to wszystko zalezy od partnera i jego wyrozumiałosci.

Gość marcysiaaa
dzięki bardzo :):):)

Gość marcysiaaa
chyba niewiele dziwczyn je bierze... :(:(:(

Gość ja biore
i tak naprawde nie wiem, co mam o nich myslec...niby wszystko jest w porzadku,ale wydaje mi sie, ze tyje w oczach...kiedys wazylam 50 kg,teraz juz 60.Moze to po prostu moja wina,a nie tabletek.Chcialabym juz w ogole odstawic hormony(biore 7 lat),ale nie moge przekonac meza...

Gość bronka1987
ja zaczelam brac tabletki anty po raz pierwszy. mam juz jedno dziecko (planowane). mam pytanie czy po tabletkach MERCILON sie tyje? slyszalam ze sa takie skutki uboczne i ze piersi rosna lub robia sie jedrniejsze, mi to na reke z tymi piersiami bo po porodzie niedojze mi zmalaly to jeszcze staly sie obwisle a mam dopiero 23 i chcialabym ladnie wygladac np, nad morzem pozdrawiam

Gość Ja biore je! Niby są
ok, nie wpadłam. przytyłam przez 2 lata ok 14 kg ;/ i to chyba przez tabletki bo ogolnie prowadze aktywny tryb zycia a ginekolog powiedzial ze tak to juz jest z nimi. Piersi nie sa wieksze!!!!! I po tabletkach nie maja prawa urosnac!!!! Są jednie napuchniete od wody zgromadzonej a po zaprzestaniu ich brania wracaja do poprzedniego stanu! Ale powiem wam ze rzugnuje od listopada z nich chodziaz nie zamierzam miec jeszcze dzidziiusia

Gość DivaNoira
Biorę Mercilon ponad rok. Generalnie wszystko jest dobrze. Ochota ta seks wciąż taka sama, z cerą nic się nie stało, nie przytyłam. Jedyne co zauważyłam to mocne skurcze w dole podbrzusza raz na jakiś czas, stany depresyjne i huśtawka nastrojów. Co do piersi - zawsze miałam duże - ale zauważyłam są większe i twardsze podczas tej 7 dniowej przerwy w zażywaniu - w okolicach okresu. Jak na razie nie mam zamiaru zaprzestać przyjmowania tych tabletek, te drobne niedogodności są do zniesienia, a przecież wiadomo, że antykoncepcja hormonalna musi nieść za sobą jakiekolwiek skutki uboczne. Coraz bardziej jednak zastanawiam się nad zastrzykami antykoncepcyjnymi...

Gość Mercilon
Ja brałam te tabletki 1,5 roku utyłam może 2 kilogramy, urosły mi piersi, cera się poprawiła, ale spadło libido. Moja opinia na temat tych tabletek jest dobra niestety przestałam brać bo miałam włókniaka w piersi musiałam go usunąć i pierwsze pytanie mojego onkologa było czy biorę tabletki antykoncepcyjne.

Ja bralam je 5 lat i bylam z nich naprawde zadowolona :) Pierwsze trzy miechy byly meczace ale organizm sie przyzwyczail i przy czwartm blistrze po skutkach ubocznych nie bylo sladu ;) Nie przytylam po nich, libido tez calkiem dobre ;) wpadki tez nie zaliczylam podczas ich brania no i krwawienia regularne a takze malo bolesne (prze ich braniem pierwsze 2 dni @ mialam strasznie obfite i bolesne) Jezeli sa dobrze dobrane do Twojego organizmu to powinno byc ok ;) Pamietaj ze przez pierwsze 3 miesiace mozesz miec skutki uboczne bo organizm musi sie przyzwyczaic. Jezeli po tym tych 3 miesiacach dalej beda tzn. ze sa zle dobrane i trzeba zmienic na inne.

Gość mola_rze
Mam do sprzedania jedno opakowanie tableke Mercilon oraz recepte na 4 opakowania. Proszę pisać na meila: martatbg5@poczta.onet.pl