Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocica898

witam

Polecane posty

Gość kocica898

Mam pewien problem okres mi sie spoznia zawsze mialam nieregularny ale nigdy sie jeszcz niepomylilam z miom chlopakiem zaczelismy juz wspolrzyc bardzo dawno i zawsze dostawalam okres teraz zaczynamy miec watpliwosci niemam zadnych powarznych obajawow ciazy tylko ten sluz taki bialy i obfity jest jesli ktos cos morze poweidziec na ten temat to bardzo bym prosila o pomoc

Gość mala brunetka
a zabezpieczaliście się jakoś?? i co tzn że jeszcze się nie pomyliliście

Gość kocica898
no wlasnie zabezpieczalismy sie na swoj sposob czyli nie spuszczal mi sie do srodka tylko wtedy gdy mielismy pewnosc ze sa dni nieplodne a nigdy sie niepomylilam bo zawsze kiedy dostaje okres to liczylam i zaznaczalam sobie na nastepny miesiac kiedy powinnam dostac np od 22.03 do 01.04 i zawsze dostawlam w tym terminie a teraz...:(

Gość buahahaha hahahha
Też mi zabezpiecznie:) I liczyłaś sobie dni niepołodne.Hahahaha, dni się nie liczy a obserwuje!!!!! Liczyć to można na szczęście, a organizm i cykl nalezy obserować, mierzyć temp. i badać szyjke. Tak to oswjaj się z myślą, że dzidziuś w drodze, bo takie poślizg w okresie przy regulranych cyklach to raczej świadczy o ciąży...

Gość mmmmm.....hhhhh
no własnie nie liczy się tylko obserwuje.....ehhhh....no nie chce marwić ale taki śluz to czasem tez świadczy o ciąży jesli jest go dużo w szczegolności.....no albo owu masz....nie jestem pewna jak to było.

Gość kocica898
niechce urazic bo niemam nic zlego na mysli ale da sie wszystko obliczyc obserwacja tez ale jesli sie umi to sie da a w szczegolnosci owulacje a co do tego sluzu to nie mam go az tak duzo dzis robie sobie test

Gość kocica898
a tak wogule to przy pierwszej mojej wypowiedzi napisalam ze zawsze mialam nieregularny okres! a szczegolnie przez ostatnie 9miesiecy bo biore tabletki na tarczyce a jakby ktos niewiedzial to one zaburzaja cykl

Gość buahahaha hahahha
To się zdecyduj. Raz piszesz, że masz nieregularne, a raz, że sobie wszystko pięknie wyliczasz i przewidujesz? Gdzie sens i logika? Coś co jest nieregularne nie da się przewidzieć!! Moja kolezanka bierze tabletki na tarczyce i na kazdym opakowaniu jest wyszczególniona SZCZEGÓLNA OSTROŻNOŚĆ, bo łatwo o ciąże... Może zerknij sobie w ulotkę? Takimi "metodami" to właśnie się starasz o dziecko a nie o unikniecie ciązy...

Gość Celine
Ale glupoty gadacie, to ze dziewczyna ma obfity sluz to nie musi swiadczyc o ciazy, tylko umiecie pisac "dzidzius w drodze" itd. Nie martw sie zrob sobie poprostu test i bedziesz miala pewnosc

Gość kocica898
Nie napisalam ze sobie licze w tym a w tym dniu na 100 dostane mam dosc duzy czas w tym kiedy mam dostac ten czas tak samo jak okres jest nieregularny a co do tych tabletek to wlasnie przeczytalam ulotke i nic na taki temat niepisze jedynie to co na karzdym leku dla kobiet w ciazy a to ze okres jest nieregularny przez te tabletki to nieprzeczytalam z ulotki tylko wiem to od lekarza morze ona bierze inne niz ja morze ma bardziej zaawansowana tarczyce niewszystkie leki na ta sama chorobe dzialaja tak samo

Gość kocica898
dzieki Celine i tez napewno tak zrobie jeszcze dzis

obfity śluz nie musi oznaczać ciąży, ale faktem jest że taka wyliczanka to nic pewnego, a już przy nieregularnych cyklach to...kompletny bezsens!!! radzę zrób test i przestań się martwić, ale naprawdę kalendarzyk to żadna metoda! już lepiej obserwuj szyjkę, śluz i badaj temperaturkę a nie w ten sposób.

Gość kocica898
niemowie ze nie macie racji przyznaje morze troszke to olewalam ale juz od 2 lat kochamy sie i nigdy nic niebylo mielismy nawet podejrzenia ze jestem bez plodna albo on... mowisz wyliczanka ale zawsze wyliczanka sie sprawdzala...aha i mam jeszcze jedno pytanie czy test ciazowy trzeba zawsze najlepiej zrobic rano czy to wszystko jedno o jakiej porze?

lepiej zrób z rannego moczu zawsze pewniejszy, zwłaszcza że przy nieregularnych cyklach nie możesz być pewna że już ci się spóźna okres :)

Gość kocica898
a co sie stanie jesli zrobie wieczorem czy test morze sie pomylic??

może nie wskazać ciąży. być może stężenie hormonu będzie za niskie. lepiej poczekaj do rana po co masz się denerwować że za szybko go zrobiłaś. ja zawsze robię rano właśnie dlatego żeby się potem nie zastanawiać.

Gość kocica898
juz raz robilam test ciazowy i zrobilam go popoludniu i sie sprawdzilo :) moj chlopak nalega zebym go zrobila dzis wieczorem to mysli ze najleprze rozwiazaniem bedzie zrobienie go i dzis jutro z samego rana:)

ale po co dwa testy w tak bliskim odstępie czasu? bo rozumiem że on chce dziś i jutro? lepiej jak już chce dziś to dziś i ewentualnie za kilka dni (jeśli okres się nie pojawi). tak to strata kasy. jak dla mnie oczywiście.

Gość kocica898
wiesz jesli on tak chce i tak woli i tak bedzie miec wieksza pewnosc raz sie sprawdzilo mysle ze jakos to bedzie bo przecierz powiennam miec teraz okolo 3tygodnia ciazy slyszalam ze kobiety moga miec podczas ciazy okres ale tylko 3pierwsze miesiace jest to prawda?

to raczej nie okres tylko takie słabsze plamienie. jeżeli występuje to jest niebezpieczne dla ciąży. ale generalnie to go nie powinno być.