Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celine

PYTANIE!!!!

Polecane posty

Gość Celine

Witam, mam pytanie od pewnego czasu przestalam brac tableki antykoncepcyjne i bez zabezpieczneia wspolzylam z chlopakiem. Powinnam dostac okres 03.07 niestety jeszce nie dostalam, zrobilam test ciazowy ale wyszedl negatywnie, dlaczego okres mi sie spoznia, czy bede miala go znow nieregularnie? Z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość mmmmm.....hhhhh
jest taka możliwośc że teraz będziesz miec rozregulowany cykl...ale dlaczego bez zabezpieczenia??? po odstawieniu płodność u kobiety wzrasta....nie zawsze ale jest pól na pół albo płodności nie ma albo jest i to większa niż wcześniej

możesz mieć niergularne cykle. ja odstawiłam w styczniu i nadal mam nieregularne (od 28 do 47 dni, ostatni wywołany luteiną). a co do współżycia bez zabezpieczenia, to jeśli nie jesteś gotowa na maleństwo to lepiej tego nie rób, nie możesz przewidzieć kiedy masz owulację (chyba że dokładnie obserwujesz swój organizm przez dłuższy czas)

Gość fallon
jeśli zrobiłaś test to nie jestes w ciąży , ale skąd możesz teraz wiedzieć czy masz cykl nieregularny skoro dopiero odstawiłaś tabsy?

Gość Celine
Bralam tabletki pol roku i zawsze okres dostawalam 3, ostatnie pudelko zulylam pod koniec maja i w 3 czerwca dostalam okres, lecz w tym miesiacu jeszce nie dostalam, troszke sie martwie ... Ale dobrze ze test wyszedl negatywnie ...

przecież dopiero co odstawiłaś! nie od razu wszysko wraca do normy!!! mój pierwszy naturalny cykl trwał 37 dni więć... jak test wyszedł negatywny to się nie martw tylko czekaj na okres.

Gość Celine
Wiec twierdzicie ze nie powinnam niczym sie martwic...?

Gość fallon
musisz po prostu poczekac aż organizm przystosuje się do"nowych warunków" i cykl się unormuje na innych zasadach -teraz za wcześnie aby coś zawyrokować - organizm to nie maszyna ...

tak. jak nie dostaniesz w przeciągu tygodnia powtórz test i jak nadal negatywny to idź do ginekologa. da ci coś na wywołanie.

Gość Celine
Ja robilam test Quick z dzidziusiem na obrazku tylko ten test w mojej aptece jest drogi, jaki polecacie jeszce test dobry ale tanszy...?

ja robiłam ten Quick (10zł), oprócz tego bobo test (8 zł), obydwa mnie nie zawiodły. poszukaj w innych aptekach może taniej mają

Gość Celine
U mnie w aptekach test Quick kosztuje 17 zl;/

oj to faktycznie dużo!!! poszukaj innej. ceny są różne w różnych aptekach. a może gdzieś będą mieli promocję :) ja ostatnio natrafiłam na promocję bobo testu po 5 zł sztuka z normalną datą ważności (do 2010) więć zapas zrobiłam ;)

Gość Celine
Chyba bede musiala albo zmienie test na dobry i tanszy, bo ten nie jest zbyt tani.

dziewczyny powiedzcie mi moze wy cos wiecie ja przestalam uzywac plastry w styczniu i okres mialam nieregularny 27-30 dni ale teraz spoznia mi sie juz tydzien, robilam juz test w dniu spodziwewanej miesiaczki i tydzien pozniej, negatywne czy mozliwe ze to opoznienie badz zatrzymanie ??? miesiaczki przez to ze uzywalam plastry ???