Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ollena85

Jak rozumieć słowa faceta?

Polecane posty

Spotykam się od 1,5 miesiąca z pewnym facetem. Jest naprawdę super człowiekiem, jest między nami fajna więź, widzę że on o mnie zabiega. Na razie nie doszło między nami nawet do pocałunków, jest tylko koleżeńska znajomość, ale wszystko poruszało się fajnie do przodu. I nagle wczoraj pod koniec bardzo udanego wieczoru, kiedy już odprowadził mnie do domu, powiedział coś takiego: \"jesteś wspaniałą kobietą, o bardzo pięknym wnętrzu, cieszyłbym się gdybyśmy zostali przyjaciółmi\"... Byłam w szoku. Jak mam to rozumieć? Facet o mnie zabiega i czuję to, a chce żebym była tylko jego przyjaciółką? Prawdę mówiąc to coś takiego ja przeważnie mówiłam facetom żeby ich spławić. Nie wiem co mam o tym myśleć.

facet chcacy przyjaźni od kobiety to nie to samo co kobieta chcąca przyjaźni od mężczyzny

Gość testimonial girl
delikatnie dal ci do zrozumienia ze nie widzi cie w roli jego kobiety

Gość */*/*/*/
widać ma jakieś powody, za mało wiemy aby to ocenić;)

Ale dla mnie to jest bardzo dziwne, bo on naprawdę o mnie zabiegał. Czułam to nawet wczoraj. Jak mi mówił o tej przyjaźni to też z takim błyskiem w oku, nie tak \"na odczepne\". Dał mi do myślenia naprawdę.

Gość 2343
Jak przez 1.5 miesiaca nawet cie nie pocalowal, to chyba jasne, ze nie widzi cie jako swojej kobiety?

Moim zdaniem dał ci do zrozumienia , ze to bedzie tylko przyjaźń - a moze az przyjaźń .

Wiesz może chciał to inaczej ująć, ale tak mu się powiedziało, albo jeszcze nie czuję się na siłach żeby Ci związek zaproponować, ale przez przyjaźń chce Cię lepiej poznać...

Podejrzewam, że jest raczej ostrożnym facetem, może mu wcześniej związki nie wychodziły... a może fajnie mu się z Tobą gada, ale niekoniecznie chciałby coś więcej...

Gość ja bylam
moze oszolomiony twoja uroda uznal, ze nie moze liczyc na cos wiecej niz przyjazn z twojej strony ?

To nie tak, że nie chciał mnie pocałować. Chciał, ale ja nie byłam gotowa, odsuwałam się. Wiem, pomyślicie że jakaś gówniara ze mnie. No ale tak było na początku, że to ja trzymałam dystans a on się bardzo starał. Teraz on się chyba obawia mnie pocałować, bo myśli że go odepchnę, a byłoby zupełnie inaczej :(

Gość */*/*/*/
Widać jest za spokojnym typem co sie za łatwo zniechęca:D, i stwierdził że jesteś poza zasięgiem:D

Autorko napisz, czy on jest pewnym siebie facetem? Ciekawi mnie też czy czujesz się teraz niepewnie po tym co Ci powiedział i obawiasz się, że on zerwie znajomość.

Gość fireandwire
jakby mi sie dziewczyna odsunela po probie pocalunku to bylo by to nasze ostatnie spotkanie.... Myslisz ze facet bedzie o ciebie zabiegal kiedy tobie akurat pasuje ?

Gość fireandwire
Widać jest za spokojnym typem co sie za łatwo zniechęca Jest normalnym kolesiem co zna swoja wartosc...

Gość mnnnre
fireandwire - tez tego nie rozumiem, dlaczego kobieta udaje niedostepna? Tylko mi ma zalezec na zwiazku? W takim przypadku tez rezygnuje.

Gość ciekawy temat a gdzie autorka
???:P

A więc tak . Ja wcale nie udaję niedostępnej. Może faktycznie tak robiłam, ale to przez jakieś 2,3 tygodnie. Też mam niemiłe doświadczenia z facetami i nie chciałam od razu pokazywac że mi zależy. A ten facet podobał mi się od pierwszego spotkania. I on o tym wie, bo gdyby było inaczej to bym się z nim nie spotykała. A z tym odsunięciem się jak chciał mnie pocałować to było tak, że siedzieliśmy w knajpie, dookoła nas dużo ludzi, do tego znaliśmy się wtedy tylko 2 tygodnie. I on mnie objął i chciał pocałowac. Powiedziałam że przepraszam i wyszłam do łazienki. Potem mi bardzo głupio było z tego powodu ale widzę że on od tamtej pory nawet nie probuje mnie objąć. Do Teddi Tak, on wydaje się pewny siebie. Nie wiem czy on tak przy mnie udaje, ale normalnie jest bardzo pewny siebie. Moja koleżanka go dobrze zna i troche mi o nim wcześniej opowiadała. No i pewnie że się trochę obawiam że nagle taka fajna znajomość się rozleci, jak wszystko ładnie się rozwijało.

Gość teraz masz problem
Hahahaha normlanie ja bym pogratulował temu facetowi "Prawdę mówiąc to coś takiego ja przeważnie mówiłam facetom żeby ich spławić. Nie wiem co mam o tym myśleć. " No dokładnie on wyciagnał Ci te broń sam z niej odpalił w Ciebie. Jesli zachowywałaś sie jak zachowywyałas udawałas niedostepna bo to fajnie jak facet sobie pogoni za kobietą a ta potem jak sie stanie to nudne obwiesci mu ze jest przyjacielem Czy on zrezygnował ? Tego nie wie nikt tylko on. Pozdrawiam Cie i inne kobiety zapatrzone w siebie ;)

no sory ale sytuacje pocałunku, była niezreczna w dodatku mało gentelmeńska... ode mnie byłoby po jajach :P

Gość heh dziewczyna jak malina
w sumie nieźle go potrzymałaś na dystans aż dziw że się nie zniechęcił raczej sądzę że on nie kapuje o co Ci chodzi bo spotykacie się dość długo i nagle przy próbie pocałunku lecisz jak oparzona do łazienki gdybym to ja była tym facetem to bym pomyslała, że się mnie brzydzisz doszedł do wniosku że ma dosć zabawy z Tobą w ciuciubabkę i elegancko dał Ci kosza.....

Może się mylę, ale mam tutaj swoją hipotezę na ten temat. Jeśli chłopak jest pewny siebie i bystry, to właśnie w tym momencie odwraca całą sytuację o 180 st. i jak kolega wyżej wspomniał odpowiada Ci Twoją własną bronią :) Sama przyznajesz, że zdanie \"zostańmy przyjaciółmi\" wypowiedziane przez kobietę oznacza dla faceta \"mam Cię gdzieś\". Zazwyczaj faceci takich chwytów nie stosują, bo po prostu do głowy by im nie przyszło, żeby mówić coś takiego kobiecie, na której im zależy. Ten facet podejrzewam że czytał coś o NLP i właśnie sprawdza to na Tobie. To nie jest tak, że mu nie zależy. Spokojnie. Na pewno mu zależy, ale teraz testuje Ciebie i czeka na to w jaki sposób Ty się zachowasz. Trochę go trzymałaś na dystans, teraz on poczuł, że ma przewagę, to wykorzystuje to. Założe się, że odezwie się do Ciebie niedługo i będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic. Tak czy inaczej jeśli on robi to świadomie, to właśnie swój cel osiągnął, bo wytworzył w Tobie niepewność. I o to w tym wszystkim chodzi :)

Gość 09j
po 1.5 miesiaca, to juz powinien cie dawno przeleciec, a on nawet cie nie pocalowal?

Gość teraz masz problem
a powiedziałaś mu ze było Ci głupio ?, że nie byłaś wtedy jeszcze gotowa ? On nie wyczuł że to nie był własciwy moment, ale to może zdarzyć się facetowi w Twojej głowie nie siedzi, a źle napewno nie chciał.

Gość do mnie też
hehe zabawne jak wszyscy sie na te BMI łapią :D