Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lullua

Co sądzicie o tych superreceptach na zbicie fortuny przez internet?

Polecane posty

Gość lullua

Z tego, co się z nimi zapoznałam, polegają one na tym, że: Rozsyła się do ludzi numery kont bankowych. (Pewnie nie jedna z was się już z tym zetknęła.) Ale nie wysyła się wyłącznie własnego numeru konta, tylko listę powiedzmy 5 numerów. Kasuje się ten na samej górze a dopisuje swój i rozsyła się do różnych osób. Jeśli one teoretycznie postąpią tak jak my, to nasz numer konta przesunie się wyżej a mail dotrze do spotęgowanej liczby ludzi. No i zapomniałam napisać, że oczywiście my jesteśmy niby zobligowani, choć nikt tego nie sprawdza, i pewnie pełno oszustów, do zapłacenia jakiejś drobnej kwoty tej osobie na samej górze listy. Oczywiście autor takiej wiadomości opowiada nam o tym tak, jakby rzeczywiście wszyscy którzy otrzymają tego maila nie dość, że go rozesłali to jeszcze wpłacili ta kwotę. Ja realnie myśląc sądzę, (a resztą autor pewnie tez to zakłada) tylko nieliczne osoby rozesłalyby ten mail a jeszcze mniej by coś wpłaciło. No ale jakaś tam szansa jest,że pare, parenaście a może nawet paredziesiąt osób by tam coś wpłaciło. Nie byłyby to pewnie takie kokosy jak pisze autor, jeśli w ogóle by coś było. Ale tu znów moje pytanie. Czy gdyby tak otrzymac jednak ta garstkę pieniędzy od innych, w co i tak wątpie. To czy nie przyszłaby do nas policja i nie wsadzilaby nas do wiezienia za naciąganie innych ludzi? Co prawda audiotele i te wszystkie sms za 4,99zł plus VAT tez na tym polegają. No ale wiadomo duża firma ma prawników którzy już jakoś to urządzili. A my, nie wiele zarobimy a wpadniemy w tarapaty. A może ktoś z was próbował tego?

Gość lullua
no powiedzcie coś, chociaż co myślicie na ten temat

Gość głupia piramida i tyle

Gość lullua
głupia piramida, rozumiem, że uważasz, że to nie ma sensu tak? że własnie nic się nie zyska bawiąc się w to tak? szkoda, że tak krótko się wypowiedziałaś:(

Gość głupia piramida i tyle
bo nie ma o czym gadać, oszustwo po proswtu, w dodatku nielegalne. Radzę się zabrać za normalną 'robotę'.... 100% gwarancja zbicia fortuny, to cięzka praca, dobry pomysł i dużo szczęścia :P