Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzykk

pierwszy raz na solarium i strach - prosze o kilka porad

Polecane posty

Gość bzykk

hej dziewczyny mam kilka pytań odnośnie solarium jeszcze nigdy nie byłam i dlatego troszkę sie obawiam powiedzcie mi jak to wygląda i co mam robić chciałabym iść na 10 minut ale nie wiem czy na pierwszy raz nie będzie to trochę za długo i czy po tych 10 minutach będzie widać jakieś efekty co mam zrobić przed tym opalaniem i co po bo kiedyś gdzieś słyszałam ze po solarium nie można sie kąpać od razu tylko trzeba odczekać jakiś czas jeśli macie jeszcze jakieś sugestie i porady to będę wdzięczna bo strasznie sie obawiam chciałabym iść na to solarium bo w przyszłym tygodniu jadę nad morze heh i niestety nie liczę żebym sie tam opaliła no a niestety troszkę syfków mi powychodziło i chciałabym spróbować czy to faktycznie pomaga

Gość urzędniczka w małym mieście
w zeszłym roku poszłam pierwszy raz na 5 min.i o efekcie nie chcę wspominać-dekolt spalony

Gość olga2121
10 minut to moze byc troszke za duzo jak na pierwszy raz. ja proponowalabym 6 minut na niezbyt mocnym lozku nie opalisz sie zabardzo ale nastepnym razem bedziesz mogla juz pojsc na 8 pozniej na 10. lepiej isc kilka razy niz raz i sie spalic. przed opalaniem tak wlasciwie to nic nie musisz robic ewentualnie zmyc makijaz - ale wiele dziewczyn opala sie "Z" i stanowi to dodatkowa ochrone przed prominiowaniem. a po solarium to rzeczywiscie najlepiej odrazu sie nie kapac odczekaj kilka godzin i pozniej sie wykap.

Gość bzykk
ja sie nie maluje no chyba ze idę na imprezkę to wtedy troszkę rzęsy a kiedy zrobić depilacje i peeling ciała dzień wcześniej wystarczy czy lepiej wcześniej i nie na mocnym łóżku hmm nie mam pojęcia jakie są może ktoś podpowie a czy te kobiety w solarium mówią co mamy zrobić i jak bo ja nawet nie wiem jak to działa trzeba sie zamykać do końca i czy słychać kiedy urządzenie przestało działać mam też pytanie czy jak sie leży na tym łóżku to ono nie parzy nie robi sie gorące aha i czy cos sie stanie jeśli solarium bedzie działało a ja otworze oczy

to na ile minut wejdziesz zależy od tego jak mocne są lampy i jaką masz skórę. na np. jeżeli już idę na solarium to wchodzę 1 raz 8 minut, 2 raz 10 minut i już mam piękną opaleniznę:D w dobrym solarium powinni ci powiedzieć na ile minut mozesz wejść, w koncu oni najlepiej znają swój sprzęt:)

Gość opalona radzi
musisz być na czczo

Gość florence3
Czy kupilabys krem, ktory przyspiesza powstawanie zmarszczek i starzenie sie skory? Jesli nie to na solarium tez nie idz...

Gość solarsolarsolar
Wg naukowców można bezpiecznie opalac sie 20min rocznie. Ja opalam sie 20 min tygodniowo, od 10 lat. Idac do soloarium - 1. zmysc makijaz 2. przeczytac informacje o lekach (można zżółknąć) 3. rozebrac sie i położyć 4. najlepiej "sie kręcić" i podnosic rece do góry, aby nie było białych plam. 5. oczy? są okulary, ja nie zakładam 6. po opalaniu odczekać ok 2 godz do kąpieli 7. info jak właczyc łóżo powie ci obsługa, wszedzie jest inaczej - nie ma wstydu, ja tez jak jestemn w nowym miejscu pytam. kremowac sie po, bo bedziesz sucha. Bardziej byłam sucha po słoncu w egipcie niz solarium - ale to zależy od skóry

Gość florence3
wspolczuje serdecznie. Musisz potwornie wygladac.

Gość solarsolarsolar
Mylisz sie, moja kosmetyczka uwaza inaczej. ale oczywiscie mozesz mi współczuc :)

Gość naukowiec_55
uważaj do jakiego łóżka się kładziesz, niektóre się nie otwierają i możesz się spalić albo przyjdzie obsługa i Cię otworzy

Gość loopaa
O kurczę radzę nie nadużywać tylko balsam brazujący itp. Niestaty solarium szkodzi podobnie jak słońce i też powoduje fotostarzenie i raka skóry. Ale troche napewno nie zaszkodzi, tylko łatwo sie uzaleznić i potem jak policzysz kase to ci starczy na kilka tubek dobrego samoopalacza. Po solarium skóra potrzebuje dobrego nawilżenia i odżywienia. Powodzenia.

Gość jak potrzebujesz opalenizny na

Gość bzykk
dzięki wielkie za informacje wiem że można sie uzaleznic od solarium ale ja nie chce az tak często chodzić chciałabym tak raz w miesiącu żeby troszkę te syfki zasuszyć mój kolega chodzi i mówi że mu wszystko wysuszyło ładnie i faktycznie nic u niego nie widać chciałabym tez mieć taki lekko brązowy odcień skóry kiedys kupowałam balsam brązujący sopot czy jakoś tak w takim pomarańczowym opakowaniu ale zamiast być brązowa on robił taka trosze pomarańczową skórę i to mi sie nie podobało a ja jeszcze nie umiem sobie nałożyć równomiernie samoopalacza wiec będę miała plamy i nierówności

Gość stresujaca sytuacja
No ja np mam ochotę pójść do solarium ale nie wiem co mam powiedzieć jak tam wejdę xd Powiedzieć ": dzień dobry ja przyszłem się zwęgilć" xd czy od razu o karnet zapytać i balsamy. Co mam powiedzieć? Hmmm? No i wiadomo co wtedy gdy mam wejść do pomieszczenia gdzie jest urządzenie te tzw łóżko. Czy mam się w tym pomieszczeniu czymś posmarować czy sb odpuścić i dopiero później? No i czy jakaś laska wejdzie tam ze mną żeby włączyć to urządzenie całe bo z moim szczęściem to ja je jeszcze zepsuje xd no i czy to się samo wyłączy czy będę musiał jakoś sam to wyłączać ?