Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotr z północy

Moja żona wydaje za dużo, jak jest z Wami?

Polecane posty

Gość piotr z północy

Proszę Was drogie Panie o anonimowe ale szczere odpowiedzi na następujące pytania. Wydaje mi się, że moja kobieta za dużo wydaje. Ciągle się o to sprzeczamy. Ja wydaję 1/4 tego co ona na swoje potrzeby i ciągle między nami zgrzyta, a ona mówi, że wszystkie jej koleżanki tyle wydają. Chcę wam zadać zatem kilka pytań aby sprawdzić jak to jest w rzeczywistości z innymi Paniami. 1. Suma jaką średnio wydajesz miesięcznie na ciuchy i obuwie a) do 100 zł b) 100-300 zł c) 300-700 zł d) powyżej 700 zł 2. Suma jaką miesięcznie wydajesz na kosmetyki: a) do 50zł b) 50-100zł c) 100-200 zł d) powyżej 200zł 3. Suma jaką średnio miesięcnie wydajesz na fryzjera/kosmetyczkę/fitnesclub itp a) do 50zł b) od 50zł do 100zł c) od 100zł do 200zł d) powyżej 200zł 4. Ile kosztuje Cię utrzymanie komórki na m-c a) do 30zł b) 30-50zł c) 50-100zł d) powyżej 100zł 5. Jaki % waszego dochodu rodzinnego odkładacie (odkładasz) miesięcznie: a) do 10% b)10-30% c) 30-50% d) więcej niż 50% Proszę abyście odpowiedziały wg formatu (np): 1A, 2C, 3D, 4B , 5A Dzięki!

Gość Piotr idz sobie do lazienki
i pobujaj sobie wory !

Gość Wlasnie Piotrus
B U J A J W O R Y !

Gość nastashkaa
1-b 2-a 3-a 4-b 2-b

Gość ola z północy
ja mam wszędzie a, ale ja pracuję na siebie sama, wiem na co mnie stać i wiem czego potrzebuję, a nie daję sobie wciskać kit, że bez kolejnego kremu umrę, a bez nowych butów ludzie mnie nie będą lubić ;)

Gość jacenty...
To nie twoja zona za duzo zarabia to TY ZA MALO ZARABIASZ!! Wez sie do roboty bo moment i znajdzie sobie bardziej zorgownego partnera

Gość jacenty...
mialo byc: to nie twoja zaona za duzow wydaje...

Gość hankacyranka
wydaję dużo - własnych, stary nie wtrąca się

1A 2A 3B 4A 5 nie pisze bo jeszcze nie zarabiam nie mam rodziny

Gość Wlasnie Piotrus
Malo zarabiasz , nie dlugo bedziesz rysowal rogami sufit w mieszkaniu !

Gość neti76
Więc tak u mnie: 1A, 2B, 3B, 4B, 5B. nie wiem: duzo:-(?

Gość nie żona
1. Suma jaką średnio wydajesz miesięcznie na ciuchy i obuwie b) 100-300 zł 2. Suma jaką miesięcznie wydajesz na kosmetyki: b) 50-100 zł 3. Suma jaką średnio miesięcnie wydajesz na fryzjera/kosmetyczkę/fitnesclub itp a) do 50 zł 4. Ile kosztuje Cię utrzymanie komórki na m-c b) 30-50 zł 5. Jaki % waszego dochodu rodzinnego odkładacie (odkładasz) miesięcznie: c) 30-50%

Gość Ale gniota wymyslil
ale paszkwil , ten topik !

Gość może masz pustą
babę, nie wydaje nic na książki ? ;)

Gość u mnie jest tak
1A 2A 3A 4A 5C, zbieramy na mieszkanie i bardzo oszczędzamy, ale normalnie to wszędzie bym minimum B miałą

Gość Ten topik to wypociny
jakiegos stulejarza !

Gość jacenty...
Piotrus ,sory ze tak bezposreednio ale musi byc z ciebie ciota:) znalazlem sobie problem za sobotni wieczor,sie lepiej zastanow jak zarobic na zachccianki zony bo niedlyugo to moze juz sasiad jej perfumy kupowac,hehe

Gość gaaaaaaabs
Zależy jak twoja kobieta jest przyzwyczajona z domu rodzinnego. Jak jej matka dużo wydawała i ją rodzice rozpieszczali to ciężko ci będzie z nią oszczędzać. Ja mało zarabiam i wydaję mało, wszędzie same AAAAA.

1. Suma jaką średnio wydajesz miesięcznie na ciuchy i obuwie b) 100-300 zł średnio, ale jeśli mam w pracy tłustszy miesiąc to więcej 2. Suma jaką miesięcznie wydajesz na kosmetyki: c) 100-200 zł (z tym samym zastrzeżeniem co powyżej. na szczęście perfum nie kupuję sama... :) ) 3. Suma jaką średnio miesięcznie wydajesz na fryzjera/kosmetyczkę/fitnesclub itp e) nie uczęszczam 4. Ile kosztuje Cię utrzymanie komórki na m-c c) 50-100zł (ale pracuję przy pomocy telefonu) 5. Jaki % waszego dochodu rodzinnego odkładacie (odkładasz) miesięcznie: e) nie odkładam nic Informacje dodatkowe: studiuję dziennie i pracuję, wyżywienie i mieszkanie zapewniają mi rodzice. resztę zarobionych pieniędzy przeznaczam na imprezy, wyjazdy, alkohol, żarcie na mieście, książki (całkiem sporo kupuję), biżuterię, dodatki, torebki i inne pierdoły. jeśli wpadną większe pieniądze przeznaczam je na coś poważniejszego, tak będzie we wrześniu, kiedy planuję zakup laptopa. Uważam, że jestem dość rozrzutna, jakkolwiek wiem, że kiedy już będę mieszkać \"na swoim\" nie będę już sobie mogła na tyle pozwalać, chyba że znajdę rzeczywiście niezłą robotę tak, żeby było co do garnka włożyć, za co na wakacje pojechać etc. Nie wyobrażam sobie też, że wydaję np. pieniądze mojego faceta/męża. jeśli małżonka nie wydaje twoich pieniędzy tylko zarobione przez siebie no cóż... jej praca - jej wola. jeśli jest przyzwyczajona do luksusu i uważa, ze nie ma co sobie odmawiać, bo ją na to stać, a Ty chciałbyś wprowadzać oszczędności to stoisz na straconej pozycji.... pozdrawiam.

Gość 1 c 2 c 3 b 4 b 5 a
raz się zyje - wydaje wszystko co zarabiam

Gość żonka z zachodu
1. Suma jaką średnio wydajesz miesięcznie na ciuchy i obuwie b) 100-300 zł (wydaje ok 1000zł na sezon, nie mam czasu latać po sklepach co miesiąc) 2. Suma jaką miesięcznie wydajesz na kosmetyki: c) 100-200 zł (również najczęściej hurtem zamawiam w internecie, bo Polskie sklepowe mi nie odpowiadają, jednorazowo wydaje ok 500zł i przez kilka miesięcy mam spokój) 3. Suma jaką średnio miesięcnie wydajesz na fryzjera/kosmetyczkę/fitnesclub itp c) od 100zł do 200zł (do fryzjera chadzam co 3 miesiące, kosztuje mnie on 250 zł, do kosmetyczki nie chadzam, za to wydaje, na basen, jakieś kilkadziesią zł w miesiącu) 4. Ile kosztuje Cię utrzymanie komórki na m-c a) do 30zł (większość połączeń wykonuje z neta, bo pracuje przy kompie) 5. Jaki % waszego dochodu rodzinnego odkładacie (odkładasz) miesięcznie: d) więcej niż 50% (po prostu dobrze zarabiam, samo więc tyle zostaje)

Gość jakas tam sobie osoba
ale pyatnie miesięcznie to wcale nie wydaje zdarza sie że kna lato kupie coś tam ze dwie bluzeczki spodniczke i wszystko no i jakies klapki na nastepny rok tez ze dwie nowe tylko dopkupie coś starego wyrzuce rocznie może 500złoty kosmetyki na rok ze 150złoty do fryzjera staram sie iść około pięciu do sześciu razy w roku czasami 30złoty jak farba z tym całym oporzadzeniem to 90 komorka kosztowala mnie 110złoty ostatnio dzieci puszczaają tylko sygnały a ja oddzwania więc 170 tylko dwa razy do roku coś odłoze albo zaplace azaległości

Gość jakas tam sobie osoba
sama na to zarabiam więc jestem sknera jak cholera;)

Gość zmotoryzowana
1B, 1C, 3A, 4B, 5A (spacam kredyty, więc raczej nie odkładam). To są moje zarobki i moje wydatki, zarabiam ok. 2400 na rękę, ale na wszystkim jak widać skąpię, bo kredyty, czesne za szkołę, wynajem mieszkania, utrzymanie auta... :(

Gość no to teraz ja
1 b 2 a 3 a 4 a 5 chyba b tak na oko, bo to trudno tak oszacować dokładnie ;)