Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nninka19

Jak to jest z palcami od nogi u Ciebie? Proszę o wpis! Dzięki!

Polecane posty

Gość nninka19

Słuchajcie. Ja mam drugi palec u nogi krótszy niż pierwszy, a moja siostra dłuży od pierwszego. Zastanawia mnie, kto ma normalny układ, ja czy ona. Jak to jest u was? Interesuje mnie czy statystycznie więcej osób ma krótszy drugi palec u nogi od pierwszego czy raczej dłuższy? Dzięki!

Gość leo ben
ja mam drugi dluzszy ale minimalnie, prawie rowne

Gość ja mam tak że
drugi palec jest zdecydowanie krótszy od dużego palca. Jeśli chodzi o to który układ jest normalny a który mnie to jest to totalna bzdura, bo nie ma w tym wypadku takiego pojęcia jak norma. To po prostu taka "uroda" palców u nóg. Natomiast moge osobiście powiedzieć, że względy estetyczne bardziej przemawiają za tym by drugi był mniejszy. Po prostu ładniej wygląda taka stopa i cieszę się że takową mam. Zupełnie nie podoba mi się gdy drugi palec jest dłuży niż ten duży, no ale cóż nikt nie ma na to wpływu i w sumie jest to drobiazg.

ja mam pierwszy palec najdluzszy, i reszta rownomiernie jest mniejsza od poprzedniego:) czyli chyba ty masz normalnie:P

Gość dkkakaka
Oczywiście, ze jest cos takiego jak norma, spójrz jak są przedstawiane stopy na rysunkach, raczej nigdzie nie zobaczysz większego drugiego palca! Place powinny tworzyć schodki od największego do najmniejszego. Co nie znaczy, że "wyrośnięty" drugi palec to jakis problem. Choć chyba może to być niewygodne przy kupowaniu butów.

Gość wlasnie ogladam swoja stope
i widze ze ja mam drugi palec dluzszy od pierwszego i to wyraznie z tym ze u mnie kazdy w rodzinie tak ma, moze to sie dziedziczy

Gość lelekaka
ja słyszałam , że jeśli facet ma duży ten pierwszy palec od nogi to ma dużą fujarkę :) ciekawe jak to się pokrywa u waszych facetó :)

Gość wlasnie ogladam swoja stope
zaraz zaraz, zauwazyłam ze pomiedzy 3 i 4 palcem u nogi urosła mi sora kępa czarnych włosów-co to moze byc? :(

Gość hdsaa
Ja mam ten najwiekszy palec najdluższy, pozostale coraz krotsze :) takie stopy najbardziej mi sie podobają, a nie jak drugi palec jest najdluzszy :p

a ja słyszałam że jak ktoś ma drugi palec dłuższy od pierwszego to ma wyjątkowy urok osobisty, że ma wtedy w sobie wyjątkowe coś ale myśle ze choćby to była prawda to nie zawszes ię ta zasada sparwdza ponieważ znam pewną dziewczynę która ma palec 2 własnie dłuższy od pierwszego ale jakikolwiek urok w jej wypadku to żart bo nie ma go wcaaaaale ja natomiast mam pierwszy palec największy a reszta jest proporcjonalnie krótsza a taka jestem fajna;)

Gość chyba tak bedzie
jesli drugi jest krotszy od pierwszego to -znaczy wczesnie owdowienie:o tak mowia babcie, i to podobno prawda

Gość a masz
jesli facet ma drugi palec wiekszy niz pierwszy to bedzie cale zycie swoja zone utrzymywal :P

Gość Dodek
ja mam takie małe paruwki że to sie w głowie nie mieści zakrzywione jak u kury okrągłe i małe i mam małego dzorda:):):)

Gość Dodek
umiecie strzelać z palcuw u nogi bo ja umiem wszystkimi:]:):)

Gość wattcher
Ktos tam wyzej napisal,ze nie ma normy,-heheh.Jest moze nie norma ale prawidlowa budowa anatomiczna.Podobnie moglabys napisac ze to samo dotyczy palcow dloni.Tak?Wedlug tej anatomicznej prawidlowosci-u nog drugi palec powinien byc DLUZSZY od pierwszego.Podobnie u rak palec serdeczny powinien byc dluzszy od wskazujacego.Najdluzszy ze wszystkich.

zarowno po palcach u nóg jak i po palcach u rąk można stwierdzic szlachetnosc ksztaltow i genotyp. palce naleza do antropometrow.

Gość córka faraona
ja mam drugiego krótszego, moje palce tworzą takie "schodki" ja znów słyszałam ze jak "kobieta ma drugiego palca krótszego to bedzie rządzić chłopem":D ale takie durne gadanie jak wszystkie inne przesądy

Gość takie kłócenie się o
wymiary,normy itp.zalatuje mi tu Hitlerem i jego chorą teorią a rasie aryjskiej:-o

ja mam dłuższy palec drugi... mój tata ma długi drugi, mój brat i siostra tylko mama ma pierwszy dłuzszy

Pierwszy największy, kazdy następny ,mniejszy od poprzedniego i uważam, że to jest prawidłowa budowa;)

Gość taka jedna kura
Moja corka ma drugi o cm dluzszy od pirwszego, a ja stara skleroza juz dwa razy kupilam jej za male buty, bo sprawdzalam pierwszy:O

Gość Annonymous
Jakie tutaj niektórzy piszą pierdoły, to aż głowa boli :) Ktoś z dłuższym 2gim palcem wam naopowiadał, że to znaczy że się ma większą fujarę, czy że takowy dodaje uroku, no please... Zastanówcie się nad zmianą diety, bo łykacie jak pelikany... Długość 2ego palca jest dziedziczna. Jeżeli oboje rodziców mają normalnie, czyli duży palec najdłuższy, to dziecko będzie mieć tak samo. Jeśli oboje rodziców mają 2gi dłuższy, to dziecko będzie miało dłuższy tak samo jak oni. W innym przypadku, trzeba posprawdzać palce sąsiada, listonosza, i innych panów z otoczenia mamusi. W przypadku, kiedy jeden rodzic ma inaczej niż u drugiego, to jest loteria, zależy jak się geny ułożą...

Gość gość
ja mam pierwszego takiego samego jak 2

Gość dawid lower
gość to c***a bo ma2 taki jak1

Gość gość
Ja mam drugi palec dłuższy i bardzo mi się to podoba, bo stopa się wydaje bardziej proporcjonalna (taka na okrągło zakończona, a nie trójkątnie). Nie mówiąc już o tym, że buty są produkowane na okrągło - najdalej wysunięty punkt nie jest na wysokośc***alucha. Inaczej buty byłyby szkaradne...