Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas tam sobie osoba

zapominalstwo

Polecane posty

Mam problem staje sie to az dziwne mój syn ma 21 lat ale ciągle zapomina .Nie niepokoiło by to mnie gdyby zdarzało sie rzadko ale on na bieżąco czy to powinnam skonsultowac z lekarzem. Może poprosić wizyte do neurologa.Godzine temu powiedzialam mu żeby po drodze jak wraca kupil makaron jedną rzecz on zapomnial Rano zapomnial kartki na zakupy a jedzie w tym celu co robić niepokoi mnie to

dzieki za rady

Gość majaaaaaaaaaaaaaaaa
:D wiem ze to nie jest smieszne.. ja tez zapominam wiecznie.. i to chyba wynika z mojego nieudacznictwa.. :/ moze faktycznie poijdz do lekarz albo kup mu jakies tab;etki na pamiec narazie

Gość sonka 2
ja mam 20 lat i tez tak mam, ale jakos daje rade w zyciu. zeby bylo smiesznie, zapominam o takich biezacych sprawach jak opisalas, ale z nauka jest odworotnie - pamiec perfekcyjna, potrzebuje bardzo malo czasu by wykuc cos na egzamin, praktycznie jednokrotne przeczytanie materiału daje mi 90% szans na zaliczenie bez sciagania :) a studiuje dziennie na panstwowej uczelni :P

Gość zdrowieiuroda
kochana, moga byc rozne podloża. nie chcę Cię straszyć, ale moze to byś spowodowane narkotykami. mam kuzyna, który ma 25lat ale jest zapominalskim człowiekiem i okazało się, że naduzywa... poza tym może sposób i okazja, w jakich mówisz do syna odbija się na tym że zapomina wykonać Twoje prosby/polecenia. może akurat siedzi na komputerze i gra w najnowsza grę, albo ogląda mecz. zycze wszystkiego dobrego:) ps: i mi sie zdarza zapominać, czasem myślę, że to demencja "młodzieńcza" więc prawdopodobnie Twoj syn tez to ma i to nic groźnego:)

on tez studjuje i wszystko ok ale z takimi przyziemnymi sprawami to głowa i chmury zwolnione tempo

Gość sonka 2
cos polzoe gdzies i za 2 minuty za cholere nie wiem gdzie :o zakupy to norma, rodzic nigdy o kupienie czegokolwiek mnie nie prosza, o spotkaniach przypominam sobie jak mi ktos 10 minut po umowionej godzinie dzwoni pytac gdzie ejstem :P tez sie zastanawialam na wizyta u lekarza, ale nie sadze, zeby mi pomogl, skoro przy nauce idzie mi swietnie (tzn wkuwaniu na pamiec), chociaz od zawsze wolalam przedmioty gdzie trzeba myslec, tj matematyka :) sadze, ze to po prostu efekt rozkojarzenia i braku organizacji a nie problem neurologiczny, ja po prostu do niczego nie podchodze odpowiedzialnie :P

ja zapominam ale jestem od niego dwa razy starsza i tak mniej niz on a mam dwa razy więcej do zapamietywania niz on;) no ale kupie mu cos z tych nowoczesnych specyfikow

bardzo bardzo dziękuję 👄