Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pralina**

Zaskórniki zamknięte i otwarte-sposoby na pozbycie się ich!!!

Polecane posty

Gość Pralina**

Witam Was Drodzy(bo i chłopcy odwiezdają czasem tego typu fora);) Mam taki problem jak i pewnie wiekszość z Was ZASKÓRNIKI znajdują się na czole sa to zaskórniki zamkniete czyli takie małe krostki które widac pod światło i mam kilka takich na policzkach ale na czole to są one straszne! Zaś mam jeszce na całej twarzy a najbardziej na nosie zaskórniki otwarte czyli wagry!!!nie widać tego barzdo ali ja koniecznie chce się tego pozbyć!proszę niech piszą ludzie którzy się tego pozbyli niech napiszą rodzaj cery i produkty bedz sposoby jakie im pomogły!! Prosze piszcie ;)

Gość dzila zdrowie i uroda

Z tym to raczej latwo nie bedzie... Zaskorniki to trudna sprawa.Ja walcze z tradzikiem i moze jestem na tym punkcie zbyt przewrazliwiona,bo dla mnie to kazdy taki problem powinien konczyc sie wizyta u dermatologa.Ale tlumacze sobie,ze nie wszyscy potrzebuja tego,bo wiekszosc nie ma takiego problemu jak ja i moze sobie radzic latwiejszymi metodami. Wyprobuj tonik z Avonu przeciwko wagrom.Jest dobry-mialam go.Nie pomagal mi za bardzo,bo to nie na moje cholerne problemy,ale Ty chyba nie masz takich ze swoja skora... Tonik jest dobry,bo czuc jak wchlania sie w skore i \"wyzera\" wszystkie niedoskonalosci/ Albo wyprobuj plyn Afrodyta adonis-ten mi pomogl ;)

Gość Pralina**
Dziubek!a słuchaj a jakie Ty masz problemy?bo właśnie słyszałam o tym toniku ali to chiba tylko na wągry!\!a ja słyszałam że na zaskórniki te zamknięte jest dobry tonki Perfecta Czysta cera z kwasami Aha Limonka i mięta!!

Gość Pralina**
Ale na wagry naprawdę pomaga ten z Avonu??Bo wiesz ja nie mam pryszczy ropnych tylko te wstrętne zaskórniki;/

O moje problemy to nawet nie pytaj....Mam 18 lat,a moja cera przetestowala chyba wszystko.Poczawszy od specyfikow ze sklepow z kosmtykami,a skonczywszy na antybiotykach od dermatologa.Kremy,masci,plyny,zele,tabletki....-czego to ja nie mialam.Teraz biore Diane 35-tabletki antykoncepcyjne,ktore sa na tradzik.I ja kto mi nie pomoze to nie wiem co zrobie A Tobie powiem tak-wiem z doswiadczenia,ze zaskorniki to trudna sprawa.Ja na to kupuje lekarstwa od dermatolog,ale to sa ceny powyzej 40 zl.Takze o tym nie bede gadac,bo tobie raczej nie takie rzeczy w glowie ;) Wiec kup sobie ten plyn afronis-on kosztuje tylko 4 zl-niecale.Ja placilam 3.85 bodajze ;) A jest naprawde dobry.Kupuje sie go w aptece.I nalezy do takich lepszych preparatow,bo to nie sama chemia tylko naturalne skladniki...-mieta itp.

Co do tego plynu to raz napisalam AFRODYTA ADONIS, a potem AFRONIS.To jest tak,ze kiedys nosil ta pierwsza nazwe czyli afrodyta adonis.A teraz to Afronis.Jakby w aptece nie wiedzieli co to afronis to powiedz,ze kiedys nosil nazwe afrodyta adonis ;) Ale krece co heh

Gość Pralina**
Nie nie jest tak źle ali myślisz że ta Afrodyta to pomoże bo ja wiem co to jest tylko jej nie stosowałam w takiej buteleczce jak syrop z nalepką cos tam niebieskiego i biłego tak??

Gość Pralina**
a myślisz że mi to pomoże na zaskórniki!!??Tzn czy to barzdiej na pryszcze jest?ali teraz smaruje sie takim kremem cio mi dermatolog przypisał Acne-derm z kwasem azelinowym już 3 tydzień i nie widzę poprawy no moze troche ali tam piszę że na rezultaty trzeba czekać conajmiej 4 tygodnie jak myślisz pomoże mi jeszce???

Wiesz-ja Tobie powiem tak-ja jestem naprawde na tym punkcie przewrazliwiona,ze tak powiem,bo mi akurat praktycznie nic nie pomaga.Dlatego nie potrafie tego pojac,ze komus moze pomoc jakis zwykly krem za 5 zl,podczas gdy mi nie pomagaja takie za 40-a bylo ich niemalo. Ale afrodyta jest plynem naprawde dobrym,mi pomagal...Moja skora naprawde byla dzieki temu czemus ladniejsza.ale teraz nie moge go uzywac,bo jest dla mnie zbyt silny-mam po prostu strasznie przesuszona skora przez te wszystkei badziewia. A dobrze myslisz-rzeczywiscie wyglada jak syrop ;) Tylko nie pij tego czasem ;) 🌼

Jesli o Acne derm chodzi to tez go mialam ;) I nawet teraz mam go w domku.Wiesz na jego temat naczytalam sie wielu rzeczy.Mi kiedys nie pomogl za bardzo,ale teraz to uzywam go na dekolt,bo tam tez mam krostki....-mowilam,ze lepiej zebys nie pytala o moj tradzik ;) Ale w tym kremie znajduje sie kwas azelainowy,ktory jest na zaskorniki dobry.Wiesz-ja mam tradzik o podlozu hormonalnym raczej,bo to niejedyna przypadlosc ktora mnie dobija. A nie widzisz zadnej poprawy po acne dermie?

Gość Pralina**
hiahia no cos Ty! a jeszce poleciła byś mi coś na poprawienie ogólnej koordynacji skóry na twarzy używałaś moze maseczki z zielonej glinki też słyszałma że to moze być najlepsz!

Gość Jan mąż Krystyny
Zaskórniki to nie wiem, ale moja żona zna bardzo dobre sposoby na pozbycie mnie zaskórniaków.

Gość Pralina**
Wiesz co a co do Twoich problemów to ja bym radziła odstawic Ci te wszystkie rzeczy skoro móeisz że już tyle tego uzywałaś!Kup sobie szare mydł(chociaz wiem że to trochi prymitywne) ali mówię Ci myj twarz tylko wodą mineralną albo przygotowana i wycieraj twarzyczkę papierem bądz jednorazowymi ręczniczkami ...Spróbuj moze to ci pomoze a co do stasowania Diane35 to bym odradzała bo słyszłam wiele niepochlebnych opinii a ile masz lat o ile mozan spytrac???

Jesli ten krem nie robi nic zlego z Twoja skora-nie piecze Cie po nim,nie czerwieni sie itd.to uzywaj go dalej.nic na tym nie stracisz.A jestes juz umowiona na kolejna wizyte u dermatologa? I jak juz o dermatologu mowimy to tylko i wylacznie panstwowo-nie chodz do prywatnego

Gość Pralina**
I nie stosuj więcej zadnych kosmetyków najwyzej jakiś lekki krem najwelżajacy np.Oceanic AA Young Krem Antybakteryjny Intensywna pielęgnacja!i myj twzr szrym mydłemm i woda mineralną i tyle

Juz napisalam,ze mam 18 lat ;) Ja tez sie na temat diany naczytalam wielu rzeczy,ale wywnioskowac mozna z tego wszytskiego,ze tradzik wraca osobom,ktore zbyt dlugo braly te tabsy,lub takim,ktore nie mialy problemow z hormonami-a ja takowe mam

Gość Pralina**
No jestem umówiona prawuie za dwa tygodnie ali wiesz on mi jeszce kazał do tego brać antybiotyk tetralysal ali ja go nie brałam bo wyczyta łam na necie o nim nie ciekawe rzeczy a ja nie mam jeszce takiego starsznego trądziku żeby brać antybiotyk doustny a i tak on by pewnie na tego rodzaju trądzik nie poskutkował

Gość Pralina**
Toi nie ja z tym nasieniem sąsiada

Gość Pralina**
ajk masz sie tak głupio wypoweiadać to po co wchodzisz na forum!!!!!!!!!!!!!!

przy stosowaniu kremow z kwasami np. Acne-derm radzilabym uzywac filtrow, najlepiej to uzywac filtrow caly rok ale przy kwasach w szczegolnosci

Gość Pralina**
ajk masz sie tak głupio wypoweiadać to po co wchodzisz na forum!!!!!!!!!!!!!! przecież umiem czytać że masz 18 lat, nie musisz 2 razy powtarzać!!!!!!!

A co do mydelka-z moim typem skory mydelko jest surowo zabronione ;) Ono za bardzo wysusza skore.Narazie zuzyje buteleczke plynu od p.dermatolog-dostalam w prezencie :D A kosztuje 42 zl...bo juz go mialam.I on wlasnie ma u mnie wyeliminowac te cholerne zaskorniki.A narzaie mnie wysypalo bardziej,bo tak jest na poczatku stosowania tego plynu-to znak,ze zaczal dzialac....Ta...ale wez to przezyj...dobrze,ze wakacje sa to sie z domu nie ruszam ;)

Zaczern sobie nick.Wiesz jak sie to robi? Wejdz w preferncje i tam bedzie pisalo co masz zrobi.Bo inaczej beda sie takie downy dalej pod Ciebie podszywac

Gość Pralina**
nio to chyba że a długo już walczytsz z trądzikiem a ile leczysz sie już u dermatologa??

A co do tetrasylu to tez wlasnie dzisiaj o tym czytalam i same nieciekawe opinie.Na pewno na tradzik skuteczny jest DUAC ZEL.Kosztuje 35 zl,ale jest naprawde rewelacyjny.Ja po nim mialam praktycznie super buzke,ale potem dostalam inny zel...i mi sie popsulo...wiec poprosilam znowu o recepte na duac i cos strasznego sie stalo...maialm po nim opuchnieta twarz...w ogole makabra.Nie wiem co sie stalo-uczulenie jakies.No i juz go nie moglam uzywac

Gość Pralina**
Ej moze napuisz do mnie na e maila to sobie spokajnie pogadamy??cioo???

Gość Pralina**
Dokładnie kosmetyczjka to cos strasznego!!!!!!!!Oranie buzii!!!!mogę sobie sama zafundować ;P

Wlasnie chcialam to samo zaproponowac ;) Napisz do mnie na GG 6779916 .Bez obaw-to nie moj prywatny GG ;) Zalozylam go specjalnie w celach forum