Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rektoskopia

rektoskopia

Polecane posty

Gość rektoskopia

Jakie odczucia w trakcie i po badaniu? Jestem przed zabiegiem...

Gość rektoskopia
upup pls

Gość rozumiem rozumiem
ja miałam kilka razy... pozycja przy badaniu jest taka sama jak podczas seksu w pozycji na pieska..... do odbytu lekarz wkłada wziernik i oglada scianki jelita tak do 20 cm wgłab..na poczatku do jelita wpuszcza powietrze by jelito sie troche rozszerzyło i dokładnie widział wnetrze jelita...jesli zastosujesz sie do wskazówek lekarza to nie powinoo boleć choc wpuszczenie powietrza rozsadza brzuch! ja to po badaniu zawsze miałam brzuch jakbym była juz w widocznej ciazy..mnie raz bolało raz nie.nie wiem od czego to zalezy...nie jest to zbyt przyjemne badanie bo czujesz jakby brzuch miał ci pęknąć.

Gość szyszka1111
Ja tez miałam to badanie, i nie bolało mnie nic. Do przyjemnych nie należało ale naprawdę nie ma się czego bać. Przed badaniem również czytałam forum na internecie i byłam przerażona tym co tu przeczytałam. Tak więc głowa do góry! To naprawdę da się przeżyć, a skoro jest wskazanie do tego badania to na pewno nie warto go lekceważyć. A - i dodam jeszcze, że w trakcie rektoskopii miałam robioną także biopsję (pobierane fragmenty jelita) bez znieczulenia i to też nie boli! Sam odgłos cięcia przyprawił mnie o lekkie ciarki ale nic nie czułam. Grunt to pozytywne nastawienie. Ludzie muszą gorsze rzeczy znosić w życiu. Po badaniu czułam lekkie kłucie, ale szybko minęło.