Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktos1

plemniki na mydle???

Polecane posty

mam pytanie czy plemniki przezyja na mydle?? jezeli miałem reke w spermie i ja umyłem, zimna woda i mydlem, czy plemniki mogły zostac na mydle i przezyc????? dodam ze ktos myl rece tym mydłem jakies 5h po mnie. szukam wszedzie ale tego jeszcze nie znalazłem;/

Gość NIE NIE NIE NIE

Gość no a pewnie
ze one moga wszedzie przezyc.Na reczniku, na spodniach a na rekach napewno!! A mydlo, zalezy jakie ma pH, jak kwasne jak pochwa, to supeeeeer warunki

Gość noboscjhe
a co ma do rzeczy fakt że ktoś po tobie myl ręce tym mydłem(to twoja mama- i boisz sie że te ręce se wkładała do pochwy...i teraz będziesz tatusiem braciszka??????) niezależnie od tego jak durne pytania zadajesz: NIE MA TAKIEJ OPCJI BY BIEDNE PLEMNICZKI PRZEŻYŁY- WIĘC CIĄŻUY NIE BĘDZIE

Gość Marta1983
aby plemniki przeżyły muszą mieć do tego warunki a w szczególności odpowiednią temperaturę zbliżoną do temperatury ciała. Tak więc nie martw się. nikt w ciążę nie zajdzie :D

chodzi o moja dziewczyne:] wiem ze to durne, ale nie tylko ja takie pytania zadaje, tylko wiekszosc sie bojacych

Gość Marta1983
no to już masz odpowiedź nie ma takiej obcji aby przeżyły:)

Gość whhha
hahahahahaha

a mogły zostac na mydle?? zapomniałem dodac ze wczesniej reke wytarłem chusteczka higieniczna a potem myłem rece mydłem i woda

Mydło NATYCHMIAST zabija plemniki. Równie szybko, jak i sama woda.

bo czytałem i niektorzy pisza ze plemniki przezyja m.in. w wodzie, mydle

Gość Marta1983
Woda musiała by mieć odpowiednie ph oraz temperaturę. Na mydle i innych chemikaliach plemniki natychmiast umierają.. Nigdzie te plemniki nie zostały nie bój się chopie):

Gość Marta1983
nie ma takiej opcji.. HEhe

plemniki w sprzyjajacych warunkach moga przezyc kilka godzin (chyba 4) ale mydlo raczej takimi warunkami nie bylo (bo chodzi glownie o ph i temperature)

naczytałem sie duzo tego wszystkiego i miałem rozne mysli i dlatego napisałem zeby cos wiedziec

opinia seksuologa: Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia. co powiecie na to??

hahaha dobre.. Mydło nie jest srzyjającymi warunkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaki ty doceikliwy tyle osób ci pisze a ty nadal swoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a w wodze jest chlor i też by nie przezyły!!!!!!!!11

to wszystko spowodowane tymi ROZNYMI informacjami z internetu

W tych różnościach, które zacytowałeś - nie ma słowa o mydle.

To po co pytasz - skoro nie wierzysz? Zapytaj lekarza. No chyba, że jemu też nie uwierzysz.Plemniki nie mają żadnych szans, giną NATYCHMIAST. Mydło ma właściwości przeciwbakteryjne - niby jak miałby się na nich uchować plemnik?

ja wierze. tylko tyle sie tego naczytalem ze metlik mialem w głowie ale teraz wiem

a skomentujcie mi 3 wypowiedz w tym temacie, bo odbiega od wszystkich

Ktoś wyśmiał pytanie i zażartował sobie.I tyle.