Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caroll K.

Ciąża zaraz po odstawieniu pigułki

Polecane posty

No a ty nati ile w sumie je bierzesz? JA brałam miesiąc. Później zaczęłam 2 opakowanie ale na 5 tabletce zaprzestałam.

obecnie nie zaleca sie robienia przewy w braniu pigulek gdyz to tylko zaburza rownowage hormonalna. jestem na bierzaco bo ponad miesiac temu odstawialam piguki i pytalam lekarza co i jak. oczywiscie moge do nich wrocic w kazdej chwili, ale taka krotka przerwa nic mi nie daje.

Gość natttiii
Nie krotka, ale np. polroczna przerwa. Ale dziewczyny, nie odstawiajcie pigulek z dnia na dzien, tylko jak juz bierzecie, to skonczcie opakowanie! Biore pol roku i chce max.jeden rok brac, potem z 2 miechy przerwy i starania o dziecko

u mnie odstawienie było spowodowane bardzo złym samopoczuciem. NAwet ginekolog kazał natychmiast odstawić pigułki.. I dobrze zrobiłam.

Hej dziewczęta czemu się nie odzywacie? Jak idą wasze starania.. Miałyście już owulacje? Ja jeszcze czekam. Będę tutaj mniej zaglądać aby mniej o tym wszystkim myśleć bo ciągłe myślenie nastawia odwrotnie niż tego byśmy chciały..Odezwę się za kilka dni.. Trzymam za was kciuki:)

Gość protka
Powiem Wam kochane, ze moja bratowa zaszła od razu w pierwszym cyklu po tabletkach, bo chyba nie zdążyła wziąć następnej serii. Ich synuś ma 6 lat i niejedna mogłaby pozazdrościć takiego super dzieciaczka. Choruje tak jak każdy - przeziębienia, anginy ale ogólnie to zdrowe, przeurocze, z ogromną wyobraźnią dziecko.

Gość mnie lekarka powiedziala
ja bralam tabletki chyba z osiem lat (ostatni rok to juz tylko myslalam o tym, zeby odstawic, swoja droga), odczekalismy po odstawieniu jeden cykl i zaraz potem zaszlam w ciaze. jestem zatem wyjatek, a co.... :D

Gość Czarusia
Witam! Ja odstawiłam Cilest na początku lipca (po 4 m-cach) i... w listopadzie/grudniu chciałabym zajść w ciążę, ale... może wyjdzie szybciej... Na razie plan-gumki:) Wszak trza odczekać, badania porobić, ząbki wyleczyć, schudnąć :/...

No to masz plany:) U mnie pojawił się śluz płodny więc będę się starać:)

Gość Czarusia
To trzymam kciukolce :))

Halo czy któraś z dziewczyn ma jakieś nowiny dobre? Mnie coś zaczyna kłuć w podbrzuszu jak na okres, wczoraj myślałam że normalnie dostanę a tu nic nie było. Nadal staram się kurcze nie wiem jak rozpoznać teraz tą owulacje po pigułkach może wogóle inaczej będzie się objawiać a może te wczorajsze kłucie to właśnie owulka.. Dziś 14 dc.

Gość Karusia1978
dziewczyny ja brałam 3 lata a w ciążę zaszłam 3 dni po odstawieniu.Niemożliwe???A jednak...Nawet mój gin był w szoku.A teraz chcę trzecie i od 3 miesięcy nie moge zajść...Natura -nie ma innego wytLumaczenia....

Włąśnie natura nam figle płata jak nie chcemy to zachodzimy a jak chcemy to nie możemy heh..

Gość Karusia1978
trzeba przyjmować wszystko na klatę...im bardziej się chce tym większe są problemy.Ja też ciągle próbuje próbuję i próbuję ale przynajmniej jest przyjemnie...

Hihi właśnie przynajmniej przyjemności w tym trochę:) Ja wam powiem że podczas zbliżeń wogóle o tym nie myślę. Dopiero później sięzaczyna czy coś z tego będzie.

Gość Karusia1978
Właśnie wróciłam od gina,który powiedział mi że najlepiej odczekać 3 pełne cykle po odstawieniu pigułek i dopiero zacząć próbować.A to po to żeby unormowała się gospodarka hormonalna w organizmie bo tuż po odstawieniu mogą wystąpić albo "puste"cykle albo wielokrotne jajeczkowanie.Nie mówiłam mu że już próbuję ale on zaproponował że jeżeli odstawiłam piguły w maju to żebym zaczęła robienie bobasa w sierpniu między 14 a 18 dniem cyklu licząc od pierwszego dnia miesiączki.Jakby do końca pazdziernika nic nie było to mam się do niego zgłosić.Pozdrawiam wszystkie próbujące.

WItam! dziewczynki ja odstawiłam tabletki 3 miesiace temu! pierwszy cykl 39 dni drugi 42 (po luteinie) obecnie mam @. i ciekawe kiedy sie to mi unormuje:( nie wiem ile jeszcze czekac zeby zrobic badania na poziom hormonów!. 1 cykl to masakra wszystko mnie bolało i zle sie czułam! teraz juz było lepiej ale musiaąłm wziasc luteine! zaczełam pic krople homeopatyczne na wyrównanie cylki i ziółka na prace jajników! zobaczymy jak to podziała! cały czas sie zastanawiam kiedy zrobic dokładne badania?? Cykle pewnie mam bezowulacyjne:( ale zaczne zapisywac w tym miesiacu swój cykl wiec zobacze! aha tabletki brałam 10 lat wiec wiem ze nie bedzie łatwo aby wszystko wróciło do normy! ciekawe kiedy uda mi sie zajsc w ciaze!!

KArusia a mi ginekolog dała tabletki na dwa miesiące żeby wywołać jakoś owulację ponieważ miałam cykle bezowulacyjne. Chcę mieć bliźniaki więc też mi powiedziała że to dobry sposób. Dlatego brałam tylko miesiąc bo dalej nie dałam rady no i teraz mam nadzieje że wystąpiło te jajeczkowanie nawet kilka krotne. :D Zamówiłam już teściki na allegro od zaufanej osoby.:) Mam nadzieję że wystarczy mi tylko jeden bo kupiłam ich aż 5

Gość Karusia1978

Gość Karusia1978
validos ja brałam tabletki znacznie krócej bo 3 lata ale napewno zdążyło to zaburzyć moją gospodarke hormonalmą jeżeli do pażdziernika nic nie zdziałam to pewnie ginuś każe mi monitorować cykle. marta może nawet nie zdążysz jednego zużyć!życzę ci tego z całego serca.Ja też mam duże prawdopodobieństwo bliżniaków po tabletkach anty niechaj będą i blizniaki.Chociaż czworo dzieci to już prawie drużyna koszykówki.Dziewczęta próbujemy w jednym czasie więc wspierajmy się i informujmy na bieżąco!!!

Nie wiem co się dzieje bo strasznie zaczynają mi włosy wypadać :( Idę do apteki może coś mi poradzą.

Gość Karusia1978
Marta to kup sobie coś na bazie skrzypu polnego i jakieś witaminy np.falvit albo vitaral bo to pewnie wina osłabionego organizmu lub stresu.No i jakiś szampon wzmacniajacynp.nutri odbudowujący loreal,fructis albo gliss kur to są całe serie dla słabych włosów.Ale sam szampon i odżywka nie wystarczą musisz wzmocnić organizm od wewnątrz witaminami.Podobno żeby mieć ładne włosy i paznokcie dobrze jest jeść galaretkę nawet nie rozpuszczony proszek,bo zawiera żelatynę która wzmacnia i zapobiega łamaniu

Gość Karusia1978
a to Twoje pierwsze dziecko?Gratulacje!!!!!!!Wiesz co będzie?Ja mam chłopczyka i dziewczynkę

Gość Karusia1978
Nieraz owulacja występuje w najmniej typowych momentach.Znam dziewczynę,która przy 30 dniowych cyklach zaszła w ciążę drugiego dnia miesiączki.Niemożliwe?A jednak!Zrób może teścik..

Gość emilka-będzie
ja planuje odstawic tabletki, biore je 5 lat czyli przez te 3 cykle po odstawieniu nie moge zajsc w ciaze? czyli jak mam sie zabiezpieczac? czy moge sie kochac bez a i tak nie zajde?

Gość Karusia1978
Ja brałam 3 lata i mój gin mi powiedział że po odstawieniu lepiej poczekać 3 miesiące aż się cykle unormują bo może byc wielokrotne jajeczkowanie i np.blizniaki albo puste cykle bezowulacyjne ale to jest loteria.Po co masz się martwić że nie możesz zajść w ciążę?Tak więc lepiej się zabezpieczać przez ten czas.Ja byłam wczoraj u gina i powiedział że jak odstawiłam piguły w maju to żebym zaczęła próby od sierpnia.Ja próbuję od odstawienia bo mogą być blizniaki jak dla mnie.Ale na razie nie jestem więc albo nie trafiamy albo mam bez owulacji więc na razie lajt.Ale są dziewczyny które nie zachodzą od razu po odstawieniu i wpadają w panikę że są bezpłodne.Tak więc sensowniej jest te 3 miechy odczekać zabezpieczając się.I kup sobie kwas foliowy w aptece bez recepty 4 miligramy i bierz przynajmniej przez miesiąc przed zajściem to zapobiega wadom wrodzonym u płodu.

Hmm to lecę w takim razie do apteki kupie sobie jeden owulacyjny i sprawdzę. Chyba teraz nie ma różnicy czy rano czy po południu? Nigdy nie robiłam owulacyjnych więc się na nich nei znam jak i kiedy trzeba je zrobić