Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OOOoOOo

Wstydliwe pytanie

Polecane posty

Gość OOOoOOo

Mam bardzo przykre dolegliwości: zrobienie dla mnie kupy to istne meczarnie odbyt mnie bardzo boli i do tego leje mi sie z niego krew. Może jakieś tabletki, które by mi pomogły jestem zielona w tych sprawach moze na zaparcia?? Proszę doradzcie mi bo ja juz nie wytrzymam wiąże się to z wielkim bólem a za tydzien jade na wczasy i nie chciałabym z tego powodu sobie ich zepsuć. Proszę podszywaczy o nieujawnianie się!

Gość a moze pojdziesz do lekarza
??

Gość OOOoOOo
Też tak myślałam, ale najprościej w życiu sie wstydze..

Gość powiem banał
Idź do lekarza. bo objawy, które opisujesz mogą wskazywać na całą listę chorób - od "banalnych" hemoroidów po nowotwór...Nie zwlekaj kobieto. Najlepiej od razu wal do gastrologa.

Gość OOOoOOo
A może użyje Xenny? Na stronie producenta piszę, że pomaga w oddawaniu stolca...

problemem nie jest oddawanie stolca, ale to, że w z odbytem dzieje się coś złego. jak dostaniesz sraczki ;) [bo tak działa xenna] to odbyt ci od tego nie wyzdrowieje... idź do lekarza, jasne że to wstydliwe bardzo, ale ten lekarz od tego jest. i niejeden odbyt w swym życiu widział! dla niego to nie jest taka tragedia, jak dla ciebie :) a jak nie pójdziesz, to tragedia może się dopiero zacząć.

Gość powiem banał
nie używaj żadnej pieprzonej Xenny tylko IDŹ DO LEKARZA !!!! To jest środek przeczyszczający, który tylko jeszcze bardziej podrażni ci śluzówkę. Już - telefon w garść i rejestruj się na wizytę. Oczywiście prywatnie bo w ramach ubezpieczenia pewnie czekałabyś z pół roku do gastrologa. W ostateczności może być chirurg. I nie kombinuj !!! Zrozum - z każdym z dniem odwlekania wizyty odbierasz sobie szanse na szybkie wyzdrowienie...

Gość OOOoOOo
Boże aleścioe mnie nastrszyli...

Gość powiem banał
No bo to chyba jest bardzo niepokojący objaw, nie sądzisz ? Normalnie, jak człowiek jest ZDROWY to mu krew z odbytu nie leci !!!

Gość powiem banał
Naprawdę nie ma się czego wstydzić. Idź do lekarza i otwarcie powiedz mu co cię niepokoi. Gwarantuję, ze nie będzie robił z tego powodu afery bo jak już tu ktoś powiedział, nie jeden odbyt w życiu widział. Będzie dobrze. Tylko odważ się ten pierwszy raz ;)

Gość OOOoOOo
No tak... wydaje mi sie, że gdzies w okolicy odbytu mam maly strupek, nie mam pojecia od czego. Oj chyba musze sie zapisać do tego lekarza, ale może po powrocie. A jeśli bym zarzyla ta ksenne wieczorem to w npocy by mnie wyprozniło i bym miala spokoj na caly dzien.

NATYCHMIAST IDŹ DO LEKARZA!!! OBJAWY SA BAAAAARDZO NIEPOKOJĄCE, A PRZECIEŻ ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!!!! MÓWIĘ TO Z AUTPOSJI. ŻYCZĘ POWODZENIA🌼......

Gość powiem banał
Postaraj się pójść jeszcze przed urlopem..jak da radę. Lekarz przepisałby ci skuteczniejsze środki. No i ulgę byś poczuła. A wtedy znacznie lepiej się wypoczywa ;)

Gość zaparcia
masz zaparcia, może najprostszy sposób to zmienić dietę na początek. być może jesz teraz zbyt dużo białego pieczywa, pijesz mocną herbatę lub kawę, mało owoców i warzyw?? spróbuj tak: aby uzupełnić błonnik przez parę dni jedz czarne pieczywo, najlepiej ze suszoną śliwką (mi pomaga np. ten http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465&produkt=65 ), odstaw mocną herbatę oraz kawę, więcej owoców. Jeśli nie pomoże Ci po paru dniach, idź do lekarza. powodzenia i napisz później!!

Gość powiem banał
ja tez mówię z autopsji. Dlatego WIEM CO MÓWIĘ !!!! Idź do lekarza !!!!

Gość podszywacz nr licencji 2361
biorąc pod uwagę wartości ogólnoludzkie i humanitarne - powstrzymuję się od działania (choć kusiło mnie, kusiło... ;-) )

Gość powiem banał
zaparcia >>>> moim zdaniem trzeba zdiagnozować dlaczego ma te zaparcia a przede wszystkim skąd krwawienie !! Do tego wystarczy nawet badanie ręką per rectum (przez odbyt) - dosłownie kilka chwil !!

Gość OOOoOOo
dziękuje wam bardzo wszytkim! może na początek sprobuje diety a potem jeśli to nie pomoze pojde do lekarza. rzeczywiscie jem duzo chleba, kawy, herbaty nie pije.

Gość podszywacz nr licencji 2361
jem kupę ;)

Gość powiem banał
NAJPIERW idź do lekarza a potem kombinuj z dietami !!!! Uwierz mi, im wcześniej się przebadasz tym lepiej. No, ale oczywiście to twój wybór. Moim zdaniem błędny. Pozdrawiam.

Gość OOOoOOo
A czy to możliwe żeby 20 latke spotkało cos takiego?? Dbam o higiene, jestem z tym samym chlopakiem od 3 lat... zaparcia- zawsze myslam ze to problem starszych osób...

powiem banał: popieram w całej rozciągłości. Jednak to Twoje życie i Twój wybór. Mimo wszystko nie warto zwlekać.......

Gość paula01
ja sie nie znam - ale jak poszukasz w tematach to znajdziesz 100 róznych chorób, dlatego koniecznie idz do lekarza. Zaparcia dotycza osób w róznym wieku, zwłaszcza kobiet. W Twoim przypadku na pewno nie sa to zaparcia

Gość powiem banał
Niestety tego typu dolegliwości (myślę, że masz hemoroidy) mogą się zacząć w różnym wieku - nie ma na to reguły. Ja zaczęłam chorować na zapalenie jelit w wieku 15 lat...

niestety, ale choroba nie wybiera...... ja mam 30 lat i jestem już po dwóch operacjach. Ostatnią miałam w marcu..... Zatem radzę, idź do specjalisty. A może to tylko błahostka.....Jednak często zaniedbywana błahostka może przerodzić się w tragedię.....

Gość OOOoOOo
Przeczytałam o hemoroidach i ich objawach i zgadzają się z moimi.. Może miał ktoś z was hemoroidy i może mi powiedzieć jak przebiega leczenie...

Gość powiem banał
Lekarz wie jak przebiega leczenie ;) Nie chcę cię straszyć ale to tylko MOGĄ być hemoroidy - trzeba to ustalić. Poza tym hemoroidów też nie należy leczyć na własną rękę. Dlaczego, do cholery, nie posłuchasz nas i nie pójdziesz do lekarza ??!!! Kwiatuszek ci już napisał jakie mogą być konsekwencje zaniedbania nawet pozornej błahostki (wiek nie ma tu nic do rzeczy) a ty ciągle swoje !!!!!! OK, ostatni raz się odezwałam.

Gość wstyd
-łatwo dostaje się polipow i innego badziewia przy ranach jelita. POMYŚL CZY NIE BĘDZIESZ SIE WSTYDZIĆ CHODZIĆ Z WORECZKIEM NA KAŁ

Gość OOOoOOo
dzwoniłam już do poradni najpierw ide do rodzinnego(kobietka bardzo miła mam nadzije, że mnie zrozumie) i chiciałabym żeby mnie skierowała gdzieś dalje a wizyte mam jutro na 11,20, i strsznie sie boje!!!

Gość dfetetet
tylko lekarz!!!!!!!!!!!!1 mój brat też tak zwlekał a teraz do końca zycia będzie na lekach. Do lerza natychmiast. On nie bedzie Cię oglądał tylko da skierowanie od specjlisty. A specjalista tylko tym się zajmuje i już setki tyłków oglądał. Naprawde nie ma czego się wstydzić. DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!