Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka20

CO POLECACIE NA BUZKE PO OCZYSZCZANIU ??? PISZCIE

Polecane posty

Gość kajka20

Hej! jestem po "domowym oczyszczaniu" twarzy, tzn. parowka ziolowa, wyciskanie, a pozniej przetarlam twarz tonikiem z rumianku + odrobine spirytusu salicylowego zeby zdezynfekowac. Na to nalozylam meseczke z platków owsianych. Te zabiegi wykonalam wczoraj. Dzisiaj tylko umylam twarz i przecieram tym rumiankiem co jakis czas. Jest lepiej, duzo lepiej zwlaszcza pomogla mi wczorajsza maseczka z platkow. Poradzcie co moge dzisiaj jeszcze zrobic, co nalozyc na buzie? mam jeszcze lekkie zaczerwienienia na policzkach i czole. Czy nalozyc krem nawilzajacy?

Gość kajka20
poradzcie cos prosze

Gość hanna87
hej! spróbuj maseczki z mielonego siemienia lnianego. 2 łyżki zmielonego (np. w młynku do kawy) siemienia lnianego zalej kilkoma łyżkami wrzątku, tak, żeby wyszła dość gęsta papka, przykryj spodkiem, poczekaj aż się zaparzy i przestygnie. Jeszcze ciepłe nałóż na twarz. Zmyj zanim zaschnie. Ja jej używam, bo wspaniale łagodzi podrażnienia, buźka się uspokaja. może akurat Ci będzie odpowiadała:D pozdrawiam, hannah

Gość kajka20
oki, sprobuje, dziekuje bardzo!!:) piszcie jeszcze jak cos wiecie z takich domowych sposobow. A czy na to pozniej nalozyc krem nawilzajacy? Mam taki z Biodermy, jest bardzo dobry ale nie wiem czy mozna juz nakladac po takim oczyszczaniu.. Co jeszcze dobrze lagodzi podraznienia/ zaczerwienienia?

Gość niebieskooookaa22
na czerwone miesja poz askórnikach itp. okropnościach :) ja smaruje Sudokremem, można tez maścią cynkową

Gość kajka20
nie mam niestety sudokremu... ale o ile dobrze kojarze to taka masc dla dzieci na podraznienia, juz slyszalam kiedys ze jest dobra.. Ale mam cynkowa, to sie posmaruje;) dzieki:) czekam na dalsze sugestie:)