Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywe zęby

tak bardzo chciałabym wreszcie móc uśmiechać sie bez kompleksów...

Polecane posty

Gość krzywe zęby

mam 19 lat i krzywe zęby. niestety moich rodziców nie stać na aparat dla mnie. w te wakacje ide do pracy jednak w sumie zarobie tylko ok. 1500zl. prosze powiedzcie mi czy ta suma wystarczy chociaz na jedną częsc aparatu(na górne zęby) i czy w ogóle mozna zrobic tak ze zaklada sie tylko 1 czesc czy od razu trzeba dwie. moze moglibyscie mi tez polecic jakiegos dobrego ortodonte we wroclawiu.

Gość najlepiej
jeśli pójdziesz do ortodonty na konsultacje-on powie Ci jaki aparat bedzie dla Ciebie najlepszy i ile to bedzie kosztować.

Gość orto
ja poszłam do ortodonty w tarnowie :) za góre i dół aparatu wyciaganego, chyba retencyjny sie on nazywa zapłaciłąm 750 zł. moja wada jest okropna jednynki zachodzą na siebie i wystają mi kły bardzo duzo, pozatym zeby sie muszą przesunąc... nosze aparat 2 miesiace jednynki juz prawie proste, szczenka rozszerzona na kły, dzisiaj byłam u niego i coś tam popiłował pozaciskał i teraz ma mi sie wsuwac jeszcze do konca ta jedynka i jeden kieł. aha i jest spoko bo idziesz gdzies i aparat sciagasz.. no tylko troche masz daleko ale ja tez. facet jest cudotwórcą a za wizyte bierze tylko 30 zł

Gość krzywe zęby
dziwne. myslałam ze aparat stały daje lepsze efekty niz wyciągany a i tak przeciez trzeba go nosic jaikes 2 lata. ja tez mam paskudnie zachodzące na siebie jedynki ale najgorszy jest jeden kieł ktory jest chamsko wysunięty. zeby na dole tez mam bardzo pokrzywione ale jak mowie lub sie usmiecham to raczej widac tylko te gorne. oczywiscie zalozylabym z chęcią 2 czesci ale niestety nei stac mnie

staly aparat kosztuje wlasnie kolo 1500 zlotych (jedna czesc) a chcac go zalozyc musisz liczyc sie z tym ze bedziesz musiala isc na konsultacje do ortodonty... i to nie raz, a kazda wizyta kosztuje minimum 50 zlotych:O niestety tego nam nie refunduja...:O ja tez powinnam nosic aparat ale mnie zwyczajnie nie stac, bo to sporo kasy jest a w moim przypadku aparat sciagany nic nie da wiec pozostaje tak jak mam tylko ze ja mam zabki krzywe z tylu, z przodu mam wszystko w porzadku

zalezy ile masz lat, ruchomy(na noc) pomaga raczej tylko młodszym. Ja zapłaciłam - jestem w krk, za jeden łuk 1600, ale koleżanka też z krk płaciła 1500, gdzie niegdzie sa i tańsze, raczej sie zakłada 2 łuki ja też tak mam, bo czeso bywa np, że gdy sie wyprostuje góre, do góra i dół sie nie zgrywa ze sobą, ale często zakłada sie 2 łuk dipiero po kilku miesiącach

wlasnie mam lat 18nascie! a mowie ylko to co mi powiedziala ortodonta.... i na tym sie skonczylo... powiedziala ze jak uzberam kase to moge przyjsc:O i na tym temat sie skonczyl:O

i jeszcze jak napisała osoba przedemną trzeba doliczyć wizyty które są co ok miesiac, ja narazie byłam na tylko dwóch w sobote mam następną, na pierwszej dała mi nowy łuk przechodzący przez podniebienie i dlatego zapłaciłam 120 pln, a na 2 tylko zmieniła gumeczki i jakoś tak zacisneła go bardziej- zapłaciłam 60 pln, wiem też , ze jak sie skończy już leczenie aparatem, to trzeba zapłacić za taki aparat na noc(ok 700 pln) żeby zęby nie wróciły do swojego poprzedniego ułożenia

Kaja989 dokladnie. sa to jednak spore koszty...:O a ja nie mam az takiego parcia, moze przez to ze to tylnie zeby:)

no, ale też z tego co wiem, to u wielu ortodontów, można wziac aparat na raty, tylko trzeba wpłacić jakąś tam zaliczke... w końcu w polsce to wiele osób nie stać na proste zęby;/

Gość krzywe zęby
nie mam kasy na 2 łuki:(... a chciałam isc na studia juz z aparatem. w takiej sytuacji chyba bede musiala poczekac jeszcze pare lat az znajde stałą pracę i bede mogla o siebie zadbac. szkoda, bo naprawde wstydze sie usmiechac. zazdroszcze osobom, którym rodzice sponsoruja takie drogie rzeczy. ale te osoby i tak zaawsze mowią ze nie chca nosic aparatu. ja bym moich rodziców po rekach calowała gdyby mi oplacili aparat :(

ja przez 3 lata na leczenie wydałam równowartośc nowego samochodu;-) ale warto było.

kaja na raty? kurcze nie slyszlam, ale ortodonta u ktorej bylam nie byla zbyt mila dla mnie wiec watpie czy poszlaby na cos takiego:O

Gość alltikontor
Ten ortodonta w Tarnowie jeszcze żyje??? Byłam u niego w latach 80tych i to już był taki siwy dziadziu... Ten gość musi mieć ze 100 lat;) Ale fakt, wszyscy go chwalą, podobno jest naprawdę dobry.

to idź do innego ortodonty... łaski Ci nie robi... w końcu to ona zarabiłaby na Tobie grubą kase... poszukaj w internecie i moze podzwoń i popytaj czy jest taka możliwość

krzywe zęby moi rodzice moze i mieli by pieniadze na aparat, ale ja nie chce od nich ich brac.... nie chce potem po jakim czasie sluchac ile to na mnie wydali:O bede miec wlasna kase to wtedy sama zastanowie sie co z tym dalej zrobic:)

popytaj może o te raty, bo to jest dosyć dobre rozwiązanie, spłacałabyś powoli a ząbkiby sie prostowały... aż sie czuje troche jak taki rozpieszczony bachor, bo ja zwlekałam z aparatem długo tylko dlatego, że mi sie nie podobał... a tata mi bez problemu zapłcić chciał...

Gość krzywe zęby
ja nie wiem dlaczego to jest tak cholernie drogie...niestety nie wiem w jaki sposób splacilabym ten aparat(nawet na raty), bo skoro najlepiej zakladac od razu 2 luki...

Gość krzywe zęby
dzięki dziewczyny:)

Gość LenaLuzak
Mnie we Wrocławiu aparat zakładała dr Iwona Gnach-Olejniczak!Na prawdę można jej zaufać bo na prawdę wie co robi i ma mega duże doświadczenie w swoim zawodzie!Kilku ortodontów odmówiło mi leczenia i tylko pani doktor podjeła się wyzwania-UDAŁO SIĘ!Jestem jej bardzo wdzięczna bo dzięki niej mogę się uśmiechać bez wstydzenia się ;)))

Gość gość
Hej, ja też mam krzywe zęby i wielki kompleks z tym związany. Postanowiłam w końcu coś z tym zrobić, bo niedługo kończę 30 lat i to taka dla mnie magiczna granica :) Idę niedługo na konsultację do ortodonty i bardzo się stresuje, czego się dowiem. Też obawiam się kosztów, ale tam gdzie idę, a mam kontakt od koleżanki, można leczyć się na raty, więc w razie czego jest to jakieś rozwiązanie. No i cała diagnostyka i plan leczenia będzie wykonany za darmo, a to też spora oszczędność. Umówiona jestem do centrum ortodontycznego Rock Your Smile, może ktoś tam chodzi?