Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78963

tragedia

Polecane posty

Gość Marta1983
herro dobrze powiedziane,

kurwa mac!! wkurwiacie mnie juz!! wy nawet nie wiecie dlaczego te kobiety poddaly sie aborcji ale je krytykujecie!! do cholery moze pomyslcie troche!! moze byly zgwalcone? moze plod byl uszkodzony? moze dziecko by je zabilo?? nie wiecie czemu ale tak krytykujecie jakbyscie je znali, i wiedzieli dlaczego to zrobily!! ludzie opanujcie sie!! nie wierze ze wiekszosc to kobiety ktore daja dupy na imprezach a pozniej aborcja!! oczywisicie sa takie kobiety ale wiekszosc z nich nie chce urodzic z powodu ww przypadkow!!

Gość ALE PRWDDĄ JEST ŻE
Większość tego typu kobiet nie ma wyobrażenioa jak wygląda płód. Nie mówię że wszystkie- ale zdecydowana większość myśli że to tylko zlepek komórek- a w żadnym wypadku nie człowiek. Gdyby nie jedna z tych które np. na kafe tak propagują aborcje i nieraz się śmieją że to prosty zabieg- jak robienie kupki- na własne oczy (w realu) zobaczyły ten wg . nich zlepek komórek- to jestem PEWNA że nie jednej z nich zrobiłoby się conajmniej głupio

Gość ALE PRWDDĄ JEST ŻE
Ja jestem realistką i przeciwnikiem wszelkiego fanatyzmu. Być może któraś matka tego "płodu"- chciała dziecko- ale los był dla niej okrutny i np. lekarze dali do wyboru "aborcja lub chore dziecko"- ja osobiście wybrałabym chore ale żywe dziecko- ale to moja i tylko moja sprawa(moja siostra ma niepełnosprawne dziecko- i mimo to nie odczuwają tego, żyją normalnie i są szczęśliwi). Ale na kafe- jak same wiecie- BARDZO CZĘSTO zabierają głos puste, głupiutkie panienki (16-17-18latki) które zachowują się jakby wszystko wiedziały już o życiu- tymczasem krzyczą tak za aborcja bo akurat mają doła i boją się że chłopak taką zapłodnił palcem czy pzrez majty (bez obrazy ale takich topów jest tu od gromu)- i chcąc uspokoić swoje ewentualne wyrzuty sumienia (bo wolałyby wybuch czarnobyla- niż ciąże- więc natychmiast zakładają aborcję)- zakładają tak durne topiki i przy okazji spychają zycie ludzkie (na razie w słowach) do rangi śmiecia

Gość wicehrabia Jozef Oleksy
jeszcze chwila a zaczna pisac nawiedzeni co pamietaja zycie plodowe. Wiecie czemu w Chinach nikt nie przejmuje sie aborcja, no jest ich tyle ze mozna sobie na to pozwolic, ale dlatego ze czlowiek jest wtedy gdy sie narodzi, od chwii pierwszego oddechu.

Gość wicehrabia Jozef Oleksy
w ilosci ludzi, uchowaj boze

Gość tak tak Chińczycy
dokonują selekcji. Bierzmy ich za wzór. Jedzmy szczury a małe dziecko zaduśmy szmatą- jak urodzi się niepotrzebnie- wg. Chińczyków zresztą czy zabić w macicy czy poza mzcicą to jeden pies(nota- bene też przysmak)

Gość ALE PRAWDĄ JEST ŻE
ciemnogród góruje na kafe."Człowiek jest od chwili pierwszego oddechu". to czemu nie możana w świetle prawa usuwać ciąży np ósmym m-cu? Pewnie ty założyłaś topik o tym cze plemnik twojego chłopaka pzreżył na mydle i czy plemnik bez spermy (bo widziałaś na oczuy plemnika) dlugo żyje Zastanawiam się skąd biorą się tak nieoczytani tępi ludzie. W jakim środowisku oni zyją i czy nie czują się gorsi- i czy nie pragną się podciągnąc i doedukować. Ale pewnie w swoich środowiskach są na swoim poziomie (może nawet wyższym niz reszta! :-))

Gość anka_355
jestescie jebniet kurwa mac jak mozna byc tak nie myslacym, moja sasiadka urodzila wlasnie takiego niechianego dzidziusia........WSPOLCZUJE TEMU DZIECKU Z CALEGO SERCA CHYBA PRZECHODZI GORSZE CIEPRIENIA NIZ TO CALE WYSKROBANIE

Gość ALE PRAWDĄ JEST ŻE
oj anka nie pluj się tak. Bo ja TEŻ ZNAM dziecko krzywdzone przez rodziców, a najciekawsze jest to że kobietka leczyła sie 4 lata bo nie mogła zajść w ciąże (wcześniej 3 razy poroniła). Jak sie dzieciak urodził - szalała ze szczęścia a teraz dzieciak ma 6 lat i jest o byle co bity jak pies. Więc nie wiem co za brednie piszesz. Nie ma reguły. Moja matka też pewnie żałowała że jest ze mną w ciąży- bo była panna z dzieckiem (mój ojciec miał juz żone)- więc jestem pewna że moje życie było dla mojej matki....ciosem. Nie zabiła mnie a dzieciństwo miałam CUDOWNE... JAK WIDZISZ NIE DA SIĘ Z GÓRY CZEGOŚ WIEDZIEĆ, życie bywa przewrotne i niesamowicie zaskakujące......

Gość ALE PRAWDĄ JEST ŻE
ALE NAJGORSZE JEST TO że niektóre nawiedzone pannny na kafe gorąco zachęcają wręcz do aborcji. A dzieciaków tu nie brakuje, naczyta się taki gówniarz i potem skrobankę będzie traktował jak zabieg stomatologiczny- bo to tylko zlepek komórek... A niektóre piszą o aborcji w sposób conajmniej żenujący- jestem pewna że piszą to takie które nic o aborcji nie wiedzą z doświadczenia. Jakby rzeczywiście dokonały zabiegu- ich ton byłby nieco inny- o ile w ogóle odważyłyby się o tym pisać. Nienawidzę takiej arogancji, obłudy i okropnej głupoty

Gość do ale prawdą jest że
dziewczyno masz trafne uwagi i zgadzam się z Tobą w 100%!!!!! też jestem daleka od osądzania tych co zabiły własne dziecko, ich spawa, ale to nienormalne pannice ktore gówno sie znają- najbardziej rozpowszechniaja w necie tzw. znieczulice i traktowanie nowego życia jak gówna.one powinny mieć zakaz wstępu na kafe

Gość tragedia- to za mało powiedzia

Gość to koszmar i szok SZOK
SZOK SZOK SZOK SZOK SZOK!!!!

Gość brak mi słów
bo moja kumpela to zrobiła.Teraz zaniemówiłam- nie mialam pojęcia że tam coś takiego sie tworzy tak szybko.ona też mówiła o zlepku komórek- kurwa mać - fajny mi zlepek................................

Bo nie tworzy się tak szybko. Film przedstawia całkiem duży, czyli minimum kilkumiesięczny płód.

Gość ania777
Ja powiem tylko że kiedyś nas ktoś tam na górze osądzi za to ile daliśmy z siebie innym i jacy byliśmy w sensie morlanym.

Gość brak mi słów
do ngLka!: widocznie nie znasz angielskiego- ale słownik zawsze można sobie kupić moja kumpela usunęła właśnie taki 2,5miesięczny wg ciebie- tylko płód i zlepek komórek szok szok szok

Gość brak mi słów
ale wstyd mi tez za siebie cholera- nie miałam pojęcia- jestem kretynka miałam biologię miałam książki mam internet- ale nie miałam pojęcia że 2 miesięczna ciąża to taki maleńki człowieczek!

Gość brak mi słów
ps.: do ngLka week po angielsku =tydzień (zapewne rozumowałaś że to miesiąc, miesiąc po angielsku=month) to tak by the way

oj! ngLKA!:\"nie tworzy się tak szybko\"- coś Ci się musiało poplątać. Naturalnie że twoja wypowiedź może być dwuznaczna bo dwumiesięczny płód- to już kilkumiesięczny- ale i mam nadzieję że to właśnie miałas na myśli- chyba że( o zgrozo) faktycznie myślałaś że ośmiotygodniowy płód to ośmiomiesięczny- a wg Ciebie ośmiotygodniowy- jest niewidoczny - wobec tego jesteś w dużym błędzie. A te dwa miesiące- to jak dla mnie BARDZO KRÓTKI okres czasu!

do \"brak mi słów\" - nie masz bladego pojęcia jakie jest moje zdanie na ten temat, więc zanim ocenisz - zapytaj. Dyskutować mogę tylko z tymi, którzy tego chcą. Ja odpowiedziałam WYŁĄCZNIE na powyższe stwierdzenie, więc daruj sobie dorabianie do tego ideologii, bo tylko monitor jadem zaplujesz dziewczyno.nie toleruję ani ludzi, którzy uważają płód za kawałek mięsa ani zacietrzewionych przeciwników, którzy podpierają się Bogiem ale z chęcią życzą śmierci tym, którzy są zwolennikami aborcji. Idź się leczyć.mrówka z:Diecko w ósmym tygodniu ciąży - ma jeszcze kształt zbliżony do kijanki. Dziecko w wieku ośmiu tygodni (podręcznikowo: 11 tydzień ciąży) - tu już dziecko bardziej ma kształt dziecka, miedzy około 5-6 cm (!) ale nadal nie jest w pełni ukształtowane.

mi tez jest szkoda pieskow ktore sa wyrzucane na drodze, w lesie, podrzucane do schroniska lub go gorsze wlasciliele zami postanawiaja sie pozbyc pieska w okrutny sposob bo nie maja co z nim zrobic jak jada na wakcje ;( bardziej smuci mnie widok bezdomnego pieska niz czlowieka! czlowiek moze sobie pomoc jesli tylko chce a piesek nie, pies jest bezbronny i slabszy od ludzi. moim zdaniem powinna byc kara za porzucenie psa. a co do aborcji to jestem calkowicie za wprowadzeniem jako legalna. jesli matka nie chce dziecka to niech nie rodzi, bo po co pozniej ma je wyrzucic do smietnika lub do rzeki?? nie chce to nie,bedzie czas to urodzi i zalozy sobie rodzine ale dopiero wtedy jak sama bedzie je chciala i bedzie je wychowylala

Gość sterylizacja
też nielegalna- a dla was byłaby lepsza

Gość nglka- racja
słuszna uwaga, ma kształt zblizony do kijanki, a niemowle m akształt zbliżony do szczeniaka. (rodziłam to widzialam).no i też uważam że pokazałaś że angielskiego znasz zero. A to wstyd! w dzisiejszych czasach(nawet moją matkę - z pracy wysłali na kurs)

Gość bettti
JA JESTEM WSTRZĄŚNIĘTA !!! szok uważam, ze to totalny brak odpowiedzialności, za to co sie robi !!!! Przecież sposób na uniknięcie takich drastycznych decyzji jest JEDEN - nie się jedna PIPA z drugą (sorry za wyrażanie, ale to i tak najłagodniejsze,zeby tu nie bluźnić) zabezpieczy zanim się poleci do łóżka !! Nie żyjemy w średniowieczu i każda już gówniara wie, jak się może skończyć stosunek bez zabezpieczenia Taka lekkomyślność i totalny brak poczucia odpowiedzialności mnie poraża ! I wiecie co jeszcze jest tu smutne, że tysiące kobiet robi wszystko, aby moc mieć dziecko a inne je zabijają - ale tak już chyba ten świat jest skonstruowany a sumienie ???? choć one może nie mają sumienia !!!! na pewno nie mają ...

mysle, ze nigdy nie dokonalabym aborcji, chyba, ze moje dziecko mialoby cierpiec cale zycia na jakas chorobe. mimo to nie odbieram prawa do aborcji innym kobietom. maja prawo decydowac o wlasnym ciele i wasnym dziecku. nie mozna narzucac komus wiary, ani przekonan. nie wieci jak zachowalybysie sie na miejscu tych kobiet. zastalysmy wychowane w takiej kulturze gdzie prezerwatywa oznacza grzech, gdzie kosciol nie akceptuje nieslubnych dzieci i kaza sciagac na swiat dzieci, ktore nie beda kochane. smiac mi sie chce z tych krzykaczy, ktorzy twierdza, ze te dzieci powinny zyc. niestety niechciane dziecko juz na starcie rodzi patologie..

nie ma 100% antykoncepcji, poza tym nie kazde usuniete dziecko pochodzi z wpadki. wiele kobiet decyduje sie na aborcje gdy jej dziecko ma urodzic sie chore. nie oceniaj. bo jestes tak strasznie wstrzasnieta, a nie znaszn tych kobiet.