Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mijah12327r57

Czy możliwa owulacja przy tabletkach?

Polecane posty

Gość mijah12327r57

Mam pytanie zaczelam brac pierwszy raz tabletki yasmin,dzisiaj jest 13 dzien brania tabletek,mimo ze przyjmowalam je od pierwszego dnia okresu i regularnie(no z wyjatkiem 9 dnia kiedy zazylam tabletke pol godz pozniej) i dzisiaj rano zauwazylam u siebie taki sluz typowo owulacyjny,bezbarwny ciagnacy i gesty.Co wy sadzicie?Czy jest mozliwe,ze mam owulacje?Jutro zamierzalam wykorzystac po raz pierwszy zalete tabletek i kochac sie z chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia z finałem,ale teraz to sama juz nie wiem.Prosze o wasze opinie

Gość Marta1983
owulacja jest niemożliwa..

Gość mijah12327r57
Czyli moge jutro sie kochac bez dodatkowych zabezpieczen typu stosunek przerywany czy prezerwatywa?to w takim razie skad ten sluz?

Gość fclokgfpokgfggggg
sluz ja tez mam, a biore tabeletkio,.,ciesz sie,ze nie jestes sucha mozesz spokojnie sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia..

Gość Marta1983
no pewnie że mozesz się kochać:) JA od pierwszej tabletki się kochałam bez zabezpieczenia bo podczas @ nie można zajść w ciążę bo mam długie cykle.. a ty się nie martw tylko spokojnie możesz dać upust swoim pragnieniom:) A śluz może być spowodowany dużą dawką hormonów. Ja też miałam taki gęsty lepiący śluz w połowie pierwszego opakowania..:)

Gość mijah12327r57
dziekuje bardzo za odpowiedzi ,to mnie uspokoiłyscie ,juz sie nie moge doczekac jutra:)))

Gość Zdaję sobie sprawę
z tego, że podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej nie dochodzi do owulacji, ale co to może oznaczać gdy pomimo brania tabletek przez cały miesiąć czuję wyraźne kłucie w jajniku (dokładne takie jak przy owulacji) i ból brzucha (taki jak podczas miesiączki). I jak tu nie mieć schiz??? :(

Gość moja córka
jest przykładem na to ze można mieć owulację podczas brania tabl. anty. Brałam regularnie co do minuty, nic nie pominęłam, nie wymiotowałam-przy 3 opakowaniu zaszłam w ciążę....wszystko w życiu jest możliwe

Gość Marta1983
do moja córka a jakie brałaś leki?

Gość moja córka
brałam yasmin

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjj
A w jaki sposob sie zorientowalas??

Gość mijah12327r57
to teraz wpadłam w lekka panike,tez biore yasmin i w dodatku pierwsze opakowanie :/

Gość zaraz mnie zakrzyczycie
ale owulacja przy tabletkach anty jest mozliwa (0,01%kobiet), ale jajeczko sie nie zagniezdzi. poczytajcie naukowe opracowania, a nie ulotki. w ulotkach ani slowa o tym. co do ryzyka ciazy to znikome, zwykle w skutek bledy pacjentki. dla uspokojenia dodam ze sama bralam tabletki 4 lata i wszystko ok.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjj
a bierzesz yasmine??

Gość cilest a potem harmonet

Gość zaraz mnie zakrzyczycie
bralam cilest a potem harmonet. yasmin nie znam ale nie sadze zeby bylo tak latwo o ciaze przy nich.sadze ze ktos robi zla reklame producentowi i tyle. pogadaj z lekarzem a jak sie tak mocno obawiasz to poprosi zeby ci zmienil.

Gość moja córka
organizm i hormony płatają czasem figle-żadnego błędu nie zrobiłam a córcia jest i co? cuda? nie! to nie komputer tylko organizm...jeden hormonek spłatał figla

Gość gość
Ja pomimo przyjmowania regularnie tabletek od 16miesiecy po wizycie jakieś 2dni temu u ginekologa dowiedziałam sie ze jednak moje jajniki produkują normalnie komórki jajowe.. Przez 16 miesięcy brania tabletek zapomniałam o jednej równy rok temu, wcześniej było wszystko okej i nie jajeczkowalam a teraz nagle znow jajeczkuje, lekarz zaleciła odstawić tabletki na 2-3 miesiące i po tym czasie spróbować plastrów bądź krążków dopochwowych.. Wiec wszystko jest możliwe.

Gość gość
Pominęłam tabletkę w 3 tygodniu cyklu i niestety zorientowałam się dopiero dwa dni później. Dwie kolejne tabletki przyjęłam normalnie, ale dostałam dziwnego plamienia, więc nie wzięłam pozostałych (3). Od dnia odstawienia tabletek zrobiłam normalnie 7 dniową przerwę, mimo że plamienie skończyło mi się dużo wcześniej. Nie zabezpieczaliśmy się z chłopakiem dzień po pominięciu tabletki i w ostatnie dwa dni przerwy. Myślicie, że jest jakieś ryzyko ciąży?