Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktossssssss

chrzest

Polecane posty

Gość ktossssssss

Hej! Mam 19 lat i nie długo zostanę ciocia!Będę chrzestna , nie wiem co z prezentem!??proszę pomóżcie!!Dodam jeszcze , ze będzie to chłopczyk!

Gość Skoro to uroczystość religijna
to kup Gwiazde dawida :-D

Gość każdy wie że to z zagranicy
a masz pieniądze?

Gość zdradz sekrecik
chrzestna musi kupic biała szatkę, a chrzestny świecę, kasy nie dawaj, lepiej kup złoty łańcuszek z medalikiem, będzie miała pamiątkę na lata..

Gość SanSan
u nas w zywaczuj jest tak ze chrzestna kupuje szatke do chrztu a chrzestny swiece poza tym jak nie wiesz zawsze mozesz zapytac sie mamy, albo rodzicow baka :) chrzestna mojemu synkowi kupila wlasnie taka sliczna szatke w ksztalcie serca i dala pieniazki tak samo chrzestny jezeli rodzice nie zazycza sobie konkretnego prezenu to daj kase ;)

Gość nina83
ja dostałam na chrzciny dziecka tak: chuśtawkę na stelażu, taki fotelik do karmienia dziecka dzie po czasie można zrobić osobno krzesło i stolik, ,,konika" na biegunach w kształcie kłapołuchego, taką matę dladziecka z zabawkami, z tego coś możesz wybrać barbo przydają się teraz jak dorósł. ma 8 miesięcy a od 3 miesięcy używa już chuśtawki i fotelika

Gość ktossssssss
mam trochę kasy zaoszczędzonej!pracowałam w zeszłym roku w wakacje!pytanie tylko ile mam jej dac?? nie pracuje :( i nie wiem czxy w tym roku dam rade zarobić jakas dodatkowa kase

Gość nina83
juz brat tez nie pracuje jest chrzesnym i dał taki właśnie fotelik on kosztuje ok.100 zł

Gość ktossssssss
myśle , że mogłabym dać nawet 300 zł + nie wiem coś takiego pamiątkowego książeczkę albumik czy coś??

Gość każdy wie że to z zagranicy
symbolicznie, może za 100 zł cośkup. Takimi srebrnymi łyżeczkami handlują na allegro. Może coś takiego, albo z biżuterii. Jeśli nie pracujesz to nie musisz nic kupować.

Gość ktossssssss
nie pracuje

takie ksiazeczki pamiatkowe mozna kupic w sklepach z dewocjonaliami, nie sa drogie, ok 10 zl, a fajna pamiatka

Gość ktossssssss
Myśle , ze ta ksiazeczka o dobry pomysł:)

Gość nina83
pomyśl sobie o tych prezentach co ci napisałam naprawde polecam

Gość ktossssssss
Mysle , że dam kase rodzice sami zadecyduja co bedzie najlepsze dla bobaska:))Jeszcze mam trochę czasu choć to już 9 miesiac

Gość ja dla chrzesniaczki
dałam 500 zł .i chrzesni mojego syna też tyle dawali a dziadkowie po 1000.

Gość zamykam oko
ja tez dalam dla mojej chrzesnicy 500 zł

Gość zamykam oko
w zeszłym roku

jesli ktos oczekuje ze dostanie w prezencie na chrzciny swojego dziecka kase,to juz jego problem - chrzest nie jest po to,zeby dawac prezenty niewiadomo jakie,tylko zeby zadbac o pamiec o tym wydarzeniu,zeby dziecko gdy dorosnie odkrylo taka pamiatke,zwlaszcza po chrzestnym rodzicu..moze byc medalik, ale nikt tu nie wspomnial o prezencie ksiazkowym,sa przepiekne wydania biblii,moze jakies dla dzieci?zeby juz bylo w uzytkowaniu niedlugo..albo opowiesci na kanwie biblii,cos przynajamniej w malej czesci pasujace do wydarzenia jakim jest chrzest..w przeciwnym razie mam wrazenie ze jest to tylko pretekst do sciagniecia kasy od gosci i oczywiscie kolejnej party..rownie dobrze wiec mozna zrobic taka uroczystosc z okazji narodzin dziecka,skoro w ogole nie brany jest pod uwage sens samego chrztu... :(