Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanilia sky23

jest mi smutno i zle

Polecane posty

Gość vanilia sky23

Musze sie gdzies wyzalic jest mi ostatnio tak strasznie zle.Czuje, ze moje zycie nie ma zadnego sensu, wszystko dzieje sie gdzies poza mna a ja trwam w jakiejs nicosci.Tak bardzo chcialabym cos zmienic ale boje sie, ze juz zawsze tak bedzie.Czuje sie strasznie samotnia, mam 23 lata i nie mam nikogo.Zawsze tak bylo, nie wiem w czym tkwi problem niby niczego mi nie brakuje tak mysle.Jestem przecietna, czasami mam dni kiedy widze w lustrze piekna kobiete, czasami jest odwrotnie.Jestem bardzo zadbana, zawsze dobrze ubrana, elegancka.Nie jestem pusta lala, jest o czym ze mna porozmawiac.Jestem za to bardzo niesmiala i przez to nie potrafie nikogo poznac.Mam ostatnio strasznego dola.Nagle przebudzilam sie i stwierdzilam, ze marnuje zycie.Moje kolezanki wychodza za maz, zareczaja sie maja kogos a ja?Jestem sama jak palec.Nie chce tak trwac.Mam na tym punkcie ostatnio obsesje ciagle obserwuje mlode kobiety w pracy i prawie na kazdej z nich widze na palcu obraczke lub chociaz pierscionek zareczynowy.One sa rozne, ladne brzydkie, ale jednak potrafily sobie kogos znalezc, ktos ich pokochal.Nie wiem czy kiedys cokolwiek sie odmieni...

Gość Ksiezniczka84
nie martw sie cale zycie przed toba moze po prostu nie znalazlas jeszcze tego jedynego i wierz mi nie jestes jedyna kazdy ma swoje gorsze dni ja ostatnio tez nie mam najlepeszych :(

Gość vanilia sky23
z której strony nie spojrze, nie widze perspektyw na lepsze jutro

Gość Ksiezniczka84
sztuka jest znalesc kogos kogo ty tez bedziesz kochac a nie kogos byle tylko miec

najpierw przeczytaj jeszcze raz swój post. Ile tam jest zarzutów pod swoim adresem, choc usiłujesz je przedtsawić jako zalety... No i czemu ty siebie tak strasznie nielubisz..? mam wrażenie ze lepiej by ci było gdybys jednak była pusta lalą, bo wyczuwam taka tesknotę w twoim poście...:)

Gość vanilia sky23
księżniczka nie szukam kogos byle tylko miec, chyba mnie nie zrozumialas.gdyby tak bylo pewnie nie bylabym sama.problem w tym, ze ja nie mam gdzie kogos poznac.moje zycie towarzyskie ogranicza sie do zera.

Gość e2weqqwe
na każdego potwora przyjdzie pora

Gość vanilia sky23
Ikebana tak wyglada moje zycie, nie mam czego koloryzowac.Naprawde nie mam sie czym cieszyc poza tym, ze jestem zdrowa, mam co jesc i gdzie mieszkac, ale czy to wystarczy by byc szcesliwa?To chyba normalne, ze pragne milosci.Wydaje mi sie, ze ze mna jest cos nie tak jesli nie pod wzgledem fizycznym to pod wzgledem emocjonalnym.

Gość Ksiezniczka84
vanilia sky 23 ale moze warto poczekac na tego jedynego? hmm? jesli sie szuka na sile to sie nie znajdzie jesli bedzie mial sie pojawic to sie pojawi

a co by mialo byc nie tak..? Wszystko jest ok, uwierz mi. Tylko skupiłas sie tak bardzo na sobie ze nie widzisz nic poza tym. powiedz mi, jak jestes w stanie OBIEKTYWNIE ocenis czy jesteś piekna czy nie..? Nie mozesz tego zrobić, bo twoja samoocena jak na razie zalezy od tego w jakim jestes stanie psychicznym. dzis siebie lubie wiec jestem piekna, dzis sie nie lubię - jestem brzydka. tak nie moze byc, wykonczysz się.

Gość vanilia sky23
No wlasnie "na kazdego potwora przyjdzie pora", nie mam sie coprawda za potwora ale czasami zastanawiam sie nad tym jak to jest, ze inne osoby choc malo atrakcyjne maja kogos a ja nie.Moi znajomi uwazaja mnie za osobe bardzo towarzyska, zabawna, nie jestem jakims smutasem.Ja to kryje w sobie, wszystkie emocje i to co przezywam.Doszlo do tego, ze udaje przed nimi, ze skims sie spotykam bo jest mi poprostu wstyd.Wszyscy kogos maja opowiadaja o swoim zyciu partnerskim, o tym jak spedzili weekend, a ja?poprostu koszmar.

Gość vanilia sky23
Ikebana jest dokladnie tak jak piszesz.Sa momenty kiedy czuje sie atrakcyjna, pewna siebie, podobam sie sobie.Ale sa tez takie, kiedy zastanawiam sie nad tym dlaczego jestem sama i wtedy czuje sie do niczego.Poza tym znajduje sie w toksycznym towarzystwie pseudo kolezanek, ktore niszcza we mnie moja samoocene.Wychwalaja swoje zycie pod niebiosa, to jakie maja powodzenie, jak im sie wiedzie, przez co ja czuje sie przy nich nikim.I to nie jest tak, ze ja szukam kogos na sile.Jest wrecz przeciwnie nie szukam, ja czekam, czekam az sam przyjdzie ale to przeciez nie mozliwe.Wiem, ze jezeli czegos w swoim zyciu nie zmienie bede ak trwac do konca.Gdzies tak w glebi siebie czuje lek i obawe przed tym, ze zawsze juz bede sama.Narazie wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazuja.

Gość Ksiezniczka84
vanilia sky loooo tam ja tez siedze w domu w weekendy i zyje

Gość Ksiezniczka84
vanilia to ja czasami sie czuje dokladnie tak jak ty

Musisz mniej mysleć o sobie. wiem ze to dziwnie brzmi, ale egocentryzm zabija, uwierz mi. poza tym jesłi sie bedziesz wiecznie do kogos porównywac to zawsze znajdziesz kogoś na czyim tle wypadniesz gorzej.. zawsze. kazdy z nas znajdzie kogos takiego. To Jest krecenie sznura na którym mozna sie już tylko powiesić... Przestan patrzeć w lustro, przestan sie nad soba zastanawiać! Zyj! Każdy dzień jest na wage złota i żaden się nie powtórzy! Dociera to do ciebie?

Gość vanilia sky23
Łatwo powiedzieć żyj, ale jak żyć nie widząc dalszego sensu?Ile można czekać na to, że los się odmieni?Mijają lata a ja stoje wciąż w martwym punkcie, nie chce dożyć 80 i stwierdzić, że moje życie było nic nie warte.Mam naprawde mało chwil w pamięci, kiedy byłam szczęśliwa.Zastanawia mnie czasem to dlaczego inni mają wszystko a ja od losu nie dostałam praktycznie nic.Zastanawiam się czy jest mi ktoś pisany czy tez moje życie już zawsze będzie takie samotne.

niestety , moja droga, sensu za ciebie nikt nie odnajdzie, to robota dla ciebie. chcesz sie przekonać czy dostałas cos od losu czy nic..? Idź na jeden dzień do hospicjum jako wolontariuszka, obiecuję - wyjdziesz stamtąd dziekując Bogu. Masz postawę roszczeniową i wyczekujacą, trudno być szczęsliwym z takim podejściem. masz pretensje do zycia, ale ono sobie z tego nic nie robi, więc jesli sama nie zaczniesz działać, oleje cie tak jak dotychczas to robiło.. masz dwie ręce a w nich cały świat.. Mozesz chodzić gdzie chcesz, robić co chcesz, możesz wybierac, przebierać, dawać sobie szanse i ja odbierać.. możesz wszystko. Tylko czy chcesz..? Pewnie, lepiej usiaśc i narzekac... Nie napracujesz się przynajmniej... Dziewczyno.. Otrząsnij się.....

Gość vanilia sky23
Pewnie masz rację.Wiem, że są ludzie, którzy mają gorzej.Wiem, że powinnam być wdzięczna za to co mam, choć dla mnie to tak niewiele.Wiem też, że moje szczęście zależy tylko ode mnie, słyszałam to wiele razy.Ale to są tylko słowa, które trudno wcielić w zycie.Domyslam się, że tak łatwo Ci przychodzą, bo nie wiesz co znaczy iść przez życie będąc zupełnie samym.Człowiek traci wiare w siebie i w to, że może być lepiej, a ta wiarę trudno odbudować.Był kiedyś taki okres, kiedy czułam się kochana, kiedy byłam szczęśliwa.To trwało bardzo krótko i od tego czasu nie potrafie się już odnaleźć.Nie potrafię uwierzyć w to, że jeszcze kogoś poznam.Żyje tak juz ponad cztery lata, zupełnie jakbym była oderwana przez ten świat od całego świata.

mówię tak ponieważ doskonale wiem co znaczy byc samotnym. pozdrawiam ciebie goraco. Ike.