Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drętwe palce

Drętwieja mi palce w lewej ręce-co mi jest??

Polecane posty

Gość pawson
siema przeczytalem wszystko co jest napisane na gorze i jestem w szoku.Mi rowniez dretwieja palce w lewej ręce(maly i serdeczny)oraz kawalek dloni przy malym palcu.boli mnie tez w lokciu .pamietam ze jakis czas temu uderzylem sie w lokiec ,czulem sie tak jak by mnie prad pokopal.wydaje mi sie ze jest tam jakis nerw odpowiedzialny za te dwa polce i moze go uszkodzilem.

mi też drętwieją palce w lewej dłoni od jakiegos tygodnia tyle że mi szwankuje również kręgosłup (rehabilitacj 1 lipiec 2013 :( ) oraz opuchł mi lewy łokieć noszę cięzary w ręce po schodach przez większą część dniówki co robić ,biorę od prawie roku bi profenit 2 x 150 mg codziennie

Gość moze to byc zespol ciesni
nadgarstka (czeste u komputerowcow i osob pracujacych precyzyjnie dlonmi w stalych pozycjach), wtedy pomagaja cwiczenia polegajace na jak najczestszym rozciaganiu nadgarstka i wnetrza dloni w zgieciu grzbietowym. Moze to byc tez od kregoslupa szyjnego, ale to musi sprawdzic ortopeda, najlepiej idz ze zdjeciem rtg odcinka szyjnego.

Gość hub
To nie od kregosłupa, tylko na 100% masz stwardnienie rozsiane. nie daj się zbyć jakimiś masażami, tylko domagaj się wykonania rezonansu.

do neurologa skończyłem chodzić w sierpniu tego roku ,pani doktor stwierdziła że dalej musi mnie leczyć ortopeda , byłem u niego 12 grudnia z fotkami całego kręgosłupa (ręka jeszcze wtedy mi nie drętwiała) , zapisał mi ciepłe żele masaż i diadynamik , zabiegi rozpoczynają się 1 lipca 2013 , w RTG mam napisane że kręgosłup krzywy i zwyrodnienia

jak owinę bandażem łokieć palce od razu przestają drętwieć i do tego posmaruję eclipse blue to całkowita ulga polecam ten żel

Gość Tommm
test, czy to działa

Gość Tommm
Działa. Temat upadł, ale mnie właśnie zainteresował. Dostałem kilka dni temu mrowienia w małym palcu i serdecznym lewej ręki Tak myślę, że w moim przypadku to nie jest od kręgosłupa ani nic z krążeniem. Wcześniej żadnych objawów nie zaobserwowałem. Mrowienie zaczęło się nagle, tzn. przejechałem samochodem za jednym podejściem 2500 tys. km. jechałem 1,5 nocy i dwa dni, praktycznie bez odpoczynku. W trakcie jazdy długo opierałem lewy łokieć o drzwi przy szybie i często musiałem opuszczać rękę bo czułem drętwienie, gdy mi przechodziło to znowu opierałem bo tak jest mi wygodnie podróżować. Niby nic się nie działo ale tak myślę, że musiałem coś nadwyrężyć w łokciu i po powrocie mam to drętwienie cały czas.Próbuję masować ale nic na razie nie pomaga. Jak dotykam łokieć między kostkami to czuję taki prąd który idzie aż do małego palca, jak sobie przypominam to nieraz, gdy człowiek uderzy się niechcący w łokieć to przechodzi taki prąd i to jest chyba to. Może ktoś wie jak tego się pozbyć?

Tommm Miałam podobnie, długo podpierałam lewą rękę na łokciu, takie głupie przyzwyczajenie, aż w końcu mi też zaczęły drętwieć 2 palce u tej ręki. Też czułam taki prąd przechodzący w ręce gdy dotykałam łokcia. Samo odrętwienie, nie było bolesne ale powodowało pewien dyskomfort. x Tu piszą, żeby iść do lekarza, że należy leczyć to operacyjnie. Moim zdaniem, operacja to przy poważniejszych urazach. Mi przeszło po kilku miesiącach, po prostu trzeba odciążyć ten łokieć, nie podpierać sie na nim, a z czasem to minie. nie uważam, żeby było to coś powaznego, naprawdę wiele osób ma z tym problem i nie należy sie zbytnio tym przejmować ; )

Gość Tommm
msalice17 Witaj, cieszę się, że ktoś tu zagląda... Mam to drętwienie dopiero od kilku dni, trochę wkurza i denerwuje. Nie jest to bardzo uciążliwe ale jednak przeszkadza np. przy grze na gitarze. Mam nadzieję, że w końcu ustąpi przecież chyba z czymś takim nie pójdę na operację? Dobrze by było, gdyby jakiś lekarz w temacie zajrzał na forum i coś doradził. Sam do lekarza to chyba nie pójdę, bez przesady ....pozdrawiam.

Gość gość
najczęściej drętwienia czy bóle palców są spowodowane zmianami zwyrodnieniowymi kręgosłupa szyjnego . mnie bolaly dwa palce prawej ręki i jeden lewej . od razu lekarz wysłał mnie na rtg kr. szyjnego i stwierdzeniu nieprwidłowości w tym odcinku dostałam skierownie na rehabilitację kr. szyjnego (masaż, prądy, solux na szyje oraz laser i pole magnetyczne na palce) i dolegliwosci ustapiły.

Gość Tommm
Pewnie masz rację, najpierw lekarz, diagnoza a póżniej ew. rehabilitacja, ale czy te Twoje zwyrodnienia powstały nagle, w jeden dzień, bo w moim wypadku tak było. Poza tym, my nie mamy bólu, na szczęście, a tylko drętwienie, które zaczęło się nagle. Do Gość,,,czy w Twoim przypadku ból powstał nagle, czy był to proces kilkudniowy, miesięczny itp ???

http://www.emedycyna.info/zespol-ciesni-kanalu-nerwu-lokciowego x Tutaj ładnie jest to opisane. Masz typowe objawy dotyczące tego. Leczenie często właśnie polega na tym, żeby nie zginać łokcia/ nie opierać w taki sposób, podczas którego mogą występować te objawy. x Nie trzeba zaraz latac po lekarzach, ale jak komuś bardzo to przeszkadza, to czemu nie.

Gość Tommm
Rzeczywiście to chyba mój przypadek. Dziękuję za artykuł. U mnie z drętwieniem na razie bez zmian. Rozmawiałem z fizjoterapeutą i masażystą , potwierdzili, że może to trwać kilka miesięcy. Mam próbować masować okolice łokcia i ewentualnie ciepłe okłady bo nerwy lubią ciepło.