Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hadobrepytanie

W ktorym miesiacu ciazy zaczelyscie tyc?

Polecane posty

Gość hadobrepytanie

ja w 4-tym i tylko schudlam 3kg....(waze dosc sporo):O

Gość a jakaka
a inne panie? tez mnie to interesuje. Jestem w 12tc i nic. na razie się cieszę i nie objadam. jadam głównie sałatki

własnie skończyłam 28 tc waże o 8 kg więcej, a zaczęłam tyć tak okolo 4 miesiaca

ja najwiecej utyłam pod koniec ciąży, w 9 miesiącu zrobiły mi sie rozstepy na biodrach

Gość a jakaka
platynowa brunetko, a masz już brzuszek? bo ja jestem płaska jak decha

Gość a jakaka
a w którym tygodniu Ci się pokazał? i czy teraz, w 26 masz duży? czy da sie go jeszcze zakryć=ukryć, bo ja będę musiała maksymalnie najdłużej nie przyznawać się do ciąży...

Gość bziczek
ja też właściwie powolutku od początku, ale brzuszek pokazał sie pod koniec piątego miesiąca.

Gość a jakaka
to się ciesz! wiele kobiet by tak chciało. ja na wszelki wypadek mało jem. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

dziewczyny ja nie ejstem w ciazy wiec nie wiem ale powiedzcie mi jak to jest - tyje sie tylko dlatego ze dziecko rosnie, przez wody i przez lozysko czy co? bo ja nie rozumiem i nie wierze ze ktos moze np 20kg przytyc i ja sie pytam czemu tak duzo? po czym? dziecko moze wazy 3,5kg, lozysko z 0,5kg no i wody moze 2kg wiec jakby nie bylo to 6 kg czy cos kolo tego wiec wniosek jest ze sie tyje bo sie za duzo je nie wiem czy to prawda dlatego prosze napiszcie mi jak to jest:)

Gość ja na poczatku
schudlam chyba z 5 kilo. teraz jestem w 18 tygodniu, brzuch mi zaczyna byc widac (w spodniach sprzed ciazy juz sie nie zapinam) i zdaje sie, ze powoli 'dobijam' do wagi sprzed ciazy. jak pojde do lekarki to poprosze, zeby mnie zwazyla, bo na mojej domowej to trudno dokladnie stwierdzic...

Gość mamusia21
7 mies

fajna madchen Jedna z nas przytyje mniej, inna wiecej. Wszystko zalezy od naszej wagi przed ciaza, apetytem, waga dziecka i wod. Wg. ksiazek prawidlowy przyrost wagi w czasie ciazy wynosi srednio 10-12kg. W I trymestrze masa ciala ulega - nieznacznie w II srednio 200-250g tyg. w III 400-500g na tydzien

Gość villemo z ll
Jak zaszłam w ciaze bylam chudzina 51 kg przy 1,68, nikt nie wierzyl ale przytylam 20 kg, na koncu wygladalam jak balonik, ale wiekszosc to byla woda, bo tydzien po porodzie wygladalam jakby zeszla mi opuchlizna, a dzis 8 miesiecy po ku mojej rozpaczy nie mam juz ani grama z tego co przytylam.

Gość bebe_30
ja jestem w 24 tygodniu i mam juz 9 kg na plusie. zaczelam tyc od 12 tygodnia ciazy stopniowo. jem nieznacznie wiecej niz przed ciaza.

Gość bebe_30
do fajna madchen: mnie tez sie wydawalo,ze to zaden klopot z waga w ciazy, jesli uwaza sie z jedzeniem,i ze powinno sie przytyc ksiazkowo te 12 kg. prawda jest taka,ze kazdy organizm jest inny i metabolizm w ciazy tez zmienia sie. waga zalezy nie tylko od masy urodzeniowej dziecka, ale i od ilosci wod plodowych, czy pojawia sie opuchlizna, zatrzymanie wody w organizmie,jak kobieta radzi sobie z glodem w ciazy,a wierz mi glod w ciazy to czasami wilczy glod:),a takze od predyspozycji genetycznych. ja jetsem w 24 tygodniu, mam 9 kg na plusie, odzywiam sie wzorowo,zero podjadania, ciut wiecej jem niz na poczatku,ale nieduzo, chodze na basen- i tez myslalam,ze w ciazy przytyje tylko te 10-12kg, ale jak na razie zapowiada sie na wiecej:) takze waga w ciazy,nie zalezy tylko i wylacznie od tego ile zjemy:)

ale wiesz jesli sie je zdrowo, jesli sie cwiczy w ciazy, czy chodzi na basen jak w twoim przypadku to wydaje mi sie ze pozniej po ciazy nie ma jakiegos wielkiego problemu z utrata dodatkowych kg:) wiem ze niektore kobiety mysla ze teraz nie sa same i musza jesc za dwoch, bledne myslenie..:P ale po porodzie i tak odchodzi z tego wszystkiego jakies 6-8kg wiec juz mniej kg go zrzucenia:) poza tym jak ktos zawsze byl chudzinka to te 4 czy 5 to chyba dobrze ze przytyje:)

Gość bebe_30
fajna madchen, no masz racje,jesli kobieta je za dwoch i sobie folguje z lakociami, tylko dlatego,ze tak latwo znalezc wymowke odnosnie ciazy-to rzeczywiscie jest klopot z waga:) z drugiej strony najwazniejsze jest sampoczucie kobiety. ciaza jest trudnym ale i szczegolnym okresem. hormony buzuja-ciezko sobie czasami pewnie czegos odmowic do zjedzenia. z drugiej strony,ciaza powinna byc radosnym okresem,a nie obsesyjnym liczeniem kalorii. nie wszytkie kobiety musza byc modelkami, i jesli akceptuja siebie takimi jakimi sa,to ja nie widze problemu. poza tym wiem z wypowiedzi roznych kobiet, ze czasami ciezko te kilogramy zgubic po ciazy.

Gość milly..
zaczęłam tyc..5/6 miesiąc... na finiszu - plus 24 :O

Gość marina_
zaczęłam tyć w 4 miesiącu i ostatecznie przybyło mi ok. 15 kg. wszystko zrzuciłam do pół roku po porodzie.

Gość Mamuśka Eve
Ja jestem w 4 miesiącu i na wadze nadal 55 kg przy wzroście 177cm;) a mała piłeczka na brzuszku zaczyna się pojawiać;p już się nie mogę doczekać, aż brzuszek będzie większy;)Nie wyobrażam sobie przybrać więcej niż 8 kg;)bo zawsze miałam metabolizm niesamowity, a jem naprawdę sporo;p mam nadzieję że się to nie zmieni;)

Gość maaaaaaaaalenstwo
Ja zaczęłam tyć w 3 miesiącu. Teraz w 24 tygodniu mam na plusie 4,5 kg (moja waga to 48 kg). Jem co chcę i ile chcę i tyje bardzo równomiernie, więc jak widać to bardzo indywidualna kwestia.

Gość sesunia
ja jestem w 16 tygodniu a waga jaka byla taka jest a waze 70 kg brzuszek juz jest i zaczynam sie nie miescic juz w swoje stare ubrania. Jem w miare duzo słodyczy bo lubie i przed ciaza jadlam sporo a waga sie nie rusza. To naprawde zalezy duzo od organizmu, bo moje kolezanki różnie tyły. Pozdrawiam. :):):)