Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

jak doprowadzic moje wlosy do porzadku?

Polecane posty

ostatnio szybko sie przetluszczaja, ale tylko na gorze. od polowy dlugosci wlosow sa takie sianowate, jakby wysuszone. jakim szamponem mam je myc, do jakich wlosow? jakie odzywki? prosze doradzcie, bo nie chce ich scinac.

Miałam dokładnie takie same włosy.... na trugi dzień u nasady były przetłuszczone, a na końcach wyszuszone, sianowate strąki. Przeglądając kiedys allegro trafiłam na jedwab do włosów. Żadne kosmetyki nie pomagały moim włosom, a dodatkowo je codziennie prostowałam. Kupiłam jedwab i wlosy całkowicie się zmieniły. Teraz są delikatne, błyszczące, nawilżone na całej długości. Świetnie się rozczesują i naprawde zdrowo wyglądają. Głowę myję co drugi lub trzeci dzien, a nie jak wcześniej - co wieczór. Także.. polecam jedwab :D ;) i obcięcie końcówek :)

wiec jednak obciecie? a chcialam je zapuszczac. jak obetne to znow nie bedzie widac, ze urosly :( mozesz podac cene tego jedwabiu?

Nie chodzi mi o całkowite obcięcie :) Wystarczy podciąć koncowki... ja też jestem w fazie zapuszczania włosów. Chciałam mieć zdrowo wyglądająca czupryne wiec ścięłam troche włosy. Naprawdę często nie trzeba, wystarczy raz na jakiś czas. Ja nie mam klopotu z rodwojonymi końcowkami, wiec obcinam co 3-4 miesiące.... a jedwab kupuję w cenie około 5 zł. Mimo że sa to małe buteleczki, ten jedwab jest naprawde wydajny :)

Do takich włosów są specjalne szampony kierowane właśnie dla osób z włosami przetłuszczającymi się u nasady i z suchymi końcówkami. Teraz nie podam Ci żadnej konkretnej firmy, ale na pewno w sklepie kosmetycznym coś znajdziesz. A nawet jeśli nie, to kup sobie szampon do włosów przetłuszczających się i myj nim włosy, a potem od połowy długości do końcówek nakładaj po umyciu dobrą odżywkę lub maskę.

Dobry sposób, zawsze możesz spróbować! :) Na moje wlosy taka taktyka okazała się mało skuteczna. Stosowałam rózne szampony - do przetłuszczajacych sie włosów, nawet suchych. Nie pomagały żadne odżywki... kupiłam szampon w salonie kosmetycznym do włosow farbowanych i moje problemy na jakis czas zniknęły. Niestety po jakimś czasie, wszystko wrociło do \"normy\". Teraz mam jedwab i bardzo sobie go chwalę, dodatkowo prostuję włosy a one wciaż dobrze wyglądają, jestem zadowolona z rezultatów :)