Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibuff

jaka panierka do ryby?

Polecane posty

Gość ibuff

Jaką robicie panierkę do ryby? Ja zawsze robiłam tradycyjnie w jajku i bułce tartej, ale może są też inne smaczniejsze? Jakie przyprawy używacie? pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dupa blada..............
ja panieruje tak : mąka-jajko-mąka. wychodzi pyszna, chrupiąca skórka. jak piekę rybę w folii to koniecznie gałązka koperku i tymianek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hehehe ten przepis co ja dałam robie rzadko. Najlepsza ryba jest tylko w przyprawach odrobinie oliwy pietruszki zawinięta w rękaw z folii aluminiowej i zapieczona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli jest mrożona musisz ją dokładnie rozmrozić i odcisnąć z tej wody(ręcznikiem papierowym, bardzo dokładnie). I przed panierowaniem musisz skropić sokiem z cytryny. Wtedy będzie jędrna i się nie rozpadnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na ryby sie bierze
kratkę piwa a nie panienkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ataner 57

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ataner 57
Ja na panierkę mieszam mąkę z bułką tartą w równych częściach. Rybka wychodzi pyszna i chrupiąca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie robie zadnej panierki bo smazenie ryby jest bardzo niezdrowe. Moja rybke(najczesciej pstrag) robie tak : myje potem sole dodaje do srodka masla, cytryny to wszystko do rekawa z foli aluminiowej i do piekarnika na 30min temp 250 stopni - wtedy tworzy sie aromatyczna skorka. ;) Jest pyyyycha . Moj mezus uwielbia .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja też ryby nie smażę
wkładam w folię i do piekarnika. Wcześniej posypuję pieprzem cytrynowym i ziołami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
żadna wystarczą zioła i przyprawy w panierce to tylko tłuszcz się trzyma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
ta, tlumacz im :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alaaaaaaa
Najlepsze ciasto do filetów, jak pisała koleżanka wyżej.. Woda gazowana, piwo jasne, żółtka, mąka pszenna, sól, pieprz, papryka słodka. Przepis prosto z nadmorskiej smażalni.;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alaaaaaaa
Aaa, na koniec obowiązkowo skropić sokiem z cytryny, nawet pół cytryny na rybę, smacznego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wuiki
rybe robie w gestym ciescie nalesnikowym do ciasta dodaje wegety i troche soli pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mężny
ja tam jem na surowo :) a co do bułki najlepsza maka jajo mąka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
tarty parmezan, trochę bułki tartej, sól, pieprz, włoskie zioła, chili taką mieszanką sypiemy gruuubo na kawałki ryby ułożone na blaszce do pieczenia i posmarowane musztardą można skropić oliwą przed zapieczeniem zapiekamy i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybę przyprawiam
wkładam do jogurtu greckiego i trochę w nim trzymam rybę.Następnie panieruję w bułce z dodatkiem bułki tartej oraz odrobiną startego żółtego sera,do panierki dodaję nieco soli,szczyptę kurkumy,pieprzu i słodkiej papryki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czasami robię w cieście naleśnikowym, ale generalnie to najbardziej lubię bez panierki, tylko saute z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażę też na oleju bez smaku np. rzepakowym, żeby nie psuł mi smaku ryby :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×