Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka...

Czy jesteście wrażliwi?

Polecane posty

Gość Majka...

Gość tak bo co

Gość zależy w jakims sensie wrażliw
w sensie kontaktów społecznych to az za bardzo jestem przewrażliwiona. Każdy szczegół nieprzychylnego traktowania bardzo biorę do siebie.

Gość Majka...
Na krzywdę ludzką

może to okrutne, ale bardziej przejmuje mnie los krzywdzonych zwierząt. nie znaczy to jednak że ludzie są mi obojętni.

Gość lola79
jestem okropnie wrażliwa. Ryczę gdy widzę kaleki żebrające na skrzyżowaniach w Warszawie ( jestem z małego miasteczka, u nas tego nie ma), ryczę gdy starszej pani zabraknie pieniędzy w mięsnym ( a wzięła tylko nóżki wieprzowe i miała zapłacić 1,59zł), ryczę gdy widzę bezdomnego psa (sama ma 3, w tym 2 adoptowane). Ostatnio poważnie zastanawiam się nad leczeniem... to chyba nie jest normalne.

Gość BeznadziejnaOsobaZazdrosna
ja jestem przykład: kiedyś z koleżankami koledowałam i wpuscił nas taki samotny staruszek widać schorwany ale tak sie cieszył ta naszą wizytą a ja nie mogłam się opanować i ryczałam potem mój spiew przypoinał buczenie więć przestałam ale strasznie zal mi sie tego pana zrobiło sam w święta a emanowało z noego taką dobrocią

Gość lola79
Z jednej strony jestem sucessful businesswoman, mam 2 fakultety, myślę nad doktoratem, z drugiej kompletnie nie nadaję się do życia w dzisiejszym bezdusznym świecie, za bardzo boli mnie oglądanie tego świata.

Gość slonica w spódnicy
ja bylam bardzo wrazliwa dopóki nie dostałam tak po tyłku -m.in. od tej osoby, nad którą się ulitowałam - że byłam w takiej depresji, że tylko siedzialam w domu i szukalam na necie pracy. Na nic innego nie miałam siły. A jak mi w mojej własnej rodzinie powiedziano "jak ty chcesz iść do pracy jak ty remontu sama nie umiesz skończyć" to moja wrażliwość ewoluowała już na stałe i do końca zmieniłam sposób postrzegania ludzi.

Gość slonica w spódnicy
i widzę, że ludzie wolą okazać się bezdusznymi sukinsynami niż żeby ich uważano za frajera :o....tacy są ludzie...

a najgorsze jest w tym wszystkim to, że to ludzie krzywdzą się nawzajem 😭 to jest przerażające, że ludzie są zdolni do takich okropieństw 😭 temu światu potrzeba wiele miłości. ogromnych ilości miłości.

Gość slonica w spódnicy
Chodzi mi o to, że świat nie wierzy łzom, i że ludzie nie chcą pomagać innym, bo wielu jest oszustów. Pomijając fakt, że wielu ludzi prędzej samemu by sobie pomogło zamiast się uzalać na swój los -ja trafilam na kogoś, kto mnie brał na litość, widząc, w jak złym stanie psychicznym byłam. Mam duży uraz do tej osoby, chociaż nie osiągnęła do końca swego celu. Myślę, że ten ktoś moje współczucie dla niego w swoim zadufaniu odebrał jako przejaw interesowności....

masz rację słonico. nie raz się zdarzyło, że bezdomny chciał pieniądze na jedzenie, a nie np. kanapkę. niektórzy są nawet zdolni do wyrzucenia pożywienia! łatwo można paść ofiarą oszusta. jeżeli chodzi o mnie to pomogłabym całemu światu, ale niestety jest to niemożliwe 😭

Gość slonica w spódnicy
Zołzowata ja się już trochę nauczyłąm odróżniać oszustów od ludzi faktycznie potrzebujących...szkoda, że tyle mnie to kosztowało. Pozdrawiam i zyczę milych snów 🌻

Gość slonica w spódnicy
Zołzowata-czasami nawet dobre słowo wiele znaczy.... mi nie miał kto tego słowa powiedzieć, może dlatego znam jego wartość taak dobrze.... idę już i się nie wymądrzam, nie myśl tyle, bo tylko będziesz się dołowac niepotrzebnie... papa:)