Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIBA00

TaBletKi z BeTa KaRoTeNem!!!

Polecane posty

Gość BIBA00

Czy moze mi ktos polecic jakie tabletki z beta karotenem sa najlepsze? I czy one faktycznie lekko przyciemniaja skore? Bo juz od dluzszego czasu chodze do dobrego solarium a efekty mnie nie zadowalaja. Dodam ze nie chodzi mi o to ze musze wygladac jak ciemna mulatka ale zeby sie ladnie opalic bo ostatnio mam z tym problem. Blagam POMOCY!!!

Gość lalaliu
ja używam beta-karetonu z firmy NaturKaps-tani i daje efekty codziennie 3 kaspułki dziennie!

Gość BIBA00
a po jakim czasie daje to efekty i czy sa faktycznie dosyc widoczne?

Gość alicek
beta karoten chroni skóre przed szkodliwym promieniowaniem od środka.polecam raczej słońce niz solarium.Solarium uszkadza głębsze warstwy skóry iprzez to jest niebezpieczne.Natomiast słońce to naturalna wit D.razem z beta karotenem daje efekt pięknej opalenizny.

Gość hoga19
ja wlasnie kupilam te natur kaps i mam nadzieje ze beda efekty.jak cos zauwaze to sie odezwe

Gość betekarotenka
tez mam natur kaps rzeczywiscie dzialaja....skora ma piekny brozowa zloty odcien biore jedna czasem dwie kapsulki od 2 miesiecy... ale podobno nie wolno brac zbyt duzej dawki gdyz grozi to uszkodzeniem watroby a nawet w rzadkich przypadkach podobno moze pobudzac uspione komorki nowotworowe... wiec radze raczej ostroznie

Gość lisette
ja biore solarin max od dwoch tygodni, ale wczesniej opalilam sie na urlopie, teraz smaruje skore balsamem brazujacym i biore solarin i jest ok, ale czy ta oplenizna ma byc mocna, czy niebardzo? ja biore z powodu ochrony przed uczuleniem, mam wrazliwa skore.

Gość capivit sun system
tych tabletek używam, kolejny już raz. mam przebarwienia na plecach prawdopodobnie przez pigułki anty.. w czasie kiedy biorę ten capivit sun i opalam się, czy na słońcu, czy w solarium - plam nie ma, opalają się - wyrównuje się kolor i ich nie ma.. polecam, oprócz beta karotenu zawierają też witaminy, więc w porównaniu do solarinów itd są lepsze, a zawartość beta karotenu jest taka sama bądź zbliżona. nigdy nie wolno przekraczać zaleacanej dawki podanej na opakowaniu! jedna tabletka to jedna. nic wam nie da jak będziecie brać więcej, bo się więcej niż można nie wchłonie, a moze odkładać i powodować naprawdę groźne konsekwencje.. dlatego też nie wolno brać ciągiem kilku opakowań, tylko robić zalecane przerwy. poza tym polecam do opalania przyspieszacz dax cosmetics, rewelacyjnie przyspiesza, opalenizna od razu ma głęboki, bazowy odcień (u mnie):)

Gość lisette
moze faktycznie wez ten betakaroten, zapytaj w aptece jaki bedzie dla Twojej cery najodpowiedniejszy:)

Polecam NaturKaps. Również ze względu na cenę. Witamina to witamina, a spotkałam się w aptece z wachlarzem cen od 5 do 25zł

Gość Beta-karoten
syntetyczny jest nie przyswajalny,nawet więcej zubarza organizm w ten który już mamy,polecam naturalny w suszonych morelach

Gość jurek-ogorek
bralam kiedys naturkaps ale bez efektu, sa tansze ale niestety gorsze- jedyne co moge polecic to SOLARIN MAX pozdro

Gość przecież napisałemże
syntetyczny jest nie przyswajalny,nawet więcej zubarza organizm w ten który już mamy,polecam naturalny w suszonych morelach

Gość lisette
ja biore 1 tabletke solrinu, jak zalecono na opakowaniu:)

Gość capivit sun system
przyswajanie beta karotenu: http://portalwiedzy.onet.pl/4 ,15,8,3942449,3,0,forum.html http://www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=8&article_id=1625&magazine_subpage=FULL_TEXT http://www.pfm.pl/u235/navi/200677/back/200671 http://www.gsk.com.pl/produkty/Capivit_Sun_System.html wynika z tego, że sztuczna beta jest rownież wchłaniania, nie jest tak dobra jak naturalna, ale wchłaniana jest. a także nadmiar bety najwyraźniej nie szkodzi, ponieważ zostaje wydalone to co niepotrzebne. więc branie więcej niż zalecana dawka jest bez sensu, tylko więcej pieniążków na to wychodzi :)

Gość nie prawda
najnowsze badania dowodzą że sztuczny beta karoten mało że nie jest wchłaniany to jeszcze zuborza organizm w tą witamine,a po co brać chemie i psuć sobie wątrobe nerki żoładek ,skoro jest naturalnej pod dostatkiem,to chyba nieporozumienie

Gość klarka7
Czesc.A mozecie jakos porownac" opalenizne" po tych tabletkach do tej np. z solarium?Chodzi mi o to ile mniej wiecej wizyt w solarium( czy minut) przeklada sie na kolor skory po tabletkach?cz mozna to w ogole jakos porownac?bo chce wiedziec czy branie tych preparatow sie oplaca.

Gość branie chemi
nigdy sie nie opłaca,nie ma nic cenniejszego jak zdrowie,wiec chyba nie warto go rujnowac

Gość klarka7
ale ja wlasnie dla zdrowia chce to brac.mam niekiedy uczulenie na slonce a wiem ze te preparaty uodparniaja skore.

Gość no jak to
chemia,zatruwanie sie to dla zdrowia???

Gość klarka7
a ty nie masz innych argumentow tylko to ze to chemia.to troche za malo jak dla mnie.idac twoim tokiem myslenia to mydla tez nie mozna uzywac to to jest dopiero sama chemia niszczaca nie tylko zle bakterie ale i te dobre.

Gość idać Twoim tokiem
to jak chemia to na mksa wszedzie i wszystko tak???mało Ci jeszcze mydlanych oper???:)

Gość klarka7
??? Capivit® sun system zawiera witaminę C, E, A (beta-karoten) i selen – substancje, które wykazują silne właściwości przeciwutleniające.wiec jaka chemia

Gość a co to jest
Capivit®,to sałata buraczki pietruszka jabłko????czy syntetyczny śeodek sprzedawanay w aptece????cio?????

Gość klarka7
a to ze syntetyczne to znaczy be be??

Gość klarka7
nie przekonasz mnie ani ja ciebie :-))))

Gość lisette
przepisal mi to lekarz, gdyz mialam powazny problem z uczuleniem po sloncu, opalalam sie tylko troche, ale podczas takiuch upalow jakie panowakly w czerwcu niesposob uniknac slonca, beta karoten ma chronic skore przed szkodliwoscia promieniowania slonecznego, ktore w nadmiarze moze prowadzic nawet do raka, czy to jest drowe wg Ciebie? chyba moje rozwiazanie jest rozsadniejsze, wole sie w ten sposob zabezpieczyc moj solarin zawiera wit C, E, BG oraz cynk (miedzy innymi) zaznaczam, ze zawsze stsouje bardzo wysokie filtry podczas opalania i w czasie wysokich temeratur na zewnatrz takze stsosuje przed wyjsciem krem - mam faktor 20, chronie sie przed sloncem i uczuleniem jak sie tylko da

Gość syntetyczne to znaczy sztuczne
wiec nie rozpoznawalne przez organizm,nieprzyswajalne,lub inaczej be,be

Gość dotik
ponawiam pytanie klarki7 A mozecie jakos porownac" opalenizne" po tych tabletkach do tej np. z solarium?Chodzi mi o to ile mniej wiecej wizyt w solarium( czy minut) przeklada sie na kolor skory po tabletkach?cz mozna to w ogole jakos porownac?bo chce wiedziec czy branie tych preparatow sie oplaca.

Gość Branie chemi
nigdy sie nie opłaca,nie ma nic cenniejszego jak zdrowie,wiec chyba nie warto go rujnowac,ponawiam odpowiedz:)jak miło:)