Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klauduaissss

uzytkownicy linuxa...........?????

Polecane posty

Gość klauduaissss

mam pytanie jest tu ktos kto uzywa na kompie linuxa ?????jak sie ten program sprawuje???

jak kupilam kompa mialam linuxa... wywaliłam go od razu. podobno jest lepszy od windowsa ale ja zawsze korzystałam z windowsa i w linuxie połapac sie nie mogłam... na dodatek wiekscosc gier jakie mialam byly na windowsa i w linuxie nie dalło sie ich otworzyc.

moj facet wywalil windowsa bo mial multum bledow,jedzie teraz tylko na linuxie chwali sobie, tylko trzeba sie naszukac sterownikow do wszystkiego...

Od pół roku używam Linuksa, konkretnie dystrybucji Ubuntu (www.ubuntu.pl). Nie ma z nim żadnych problemów, nie trzeba szukać sterowników, bo większość sprzętu wykrywa sam. Idealny system dla przeciętnego użytkownika komputera - można surfować po necie, obsługiwać maila, oglądać filmy i słuchać mp3, gadać na GG i Skype (z Tlenem mogą być małe schody). Wymiana dokumentów miedzy MS Office (bleee...), a linuksowym Open Office nie stanowi większych problemów. Zresztą każdy program użytkowy spod windy ma swój odpowiednik na Linuksa. Jest tylko jeden warunek - system musi zainstalować i skonfigurować ktoś, kto się na tym dobrze zna. Niestety, nie wszystkie gry dają się uruchomić pod linuksem, ale mi osobiście to nie przeszkadza - chyba już wyrosłem z gier... Największa jego zaleta - za darmo dostajesz w pełni funkcjonalny system operacyjny, w niczym nie ustępujący wynalazkowi Wujka Billa.