Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patty

dobre rady na bieganie

Polecane posty

Gość patty

zaczęłam biegać. czy znacie jakiś sposób, aby nie łapała was kolka? i może też co zrobić z uczuciem "ciężkich" nóg? Pozdrawiam i z góry dzięki!

Gość pracownica penwego biura
oddychaj nosem a nie ustami

Gość pełnomocnik
sciągnij sobie trening biegowy, który zakłada ileś tam biegu/ileś marszu w poszczególnych dniach treningowych co pozwoli na stopniowe osiąganie formy.

słyszałam, ze powinno sie biegać co drugi dzień, zeby mieśnie zdążyły odpocząć... no i do tego moze jakiś napój lekko energetyczny, np. plusssz up z guaraną, mnie pomaga, mam więcej energii, ale np, wieczorem mogę spokojnie zasnać (zaznaczam, ze ja biegam wieczorami, bo tylko wtedy mam czas)

Gość syskaa87
Ja ze swego doświadczenia muszę powiedzieć, że bieganie w złych butach potrafi naprawdę zmęczyć nogi:/ No i też często stąd biorą się "ciężkie nogi" - przynajmniej ja póki nie kupiłam sobie newbalance'ów a biegałam w jakichś tanich butach na płaskich podeszwach to strasznie bolały mnie stopy:/ Wydaje mi się, że stąd brało się to uczucie cieżkich nóg, skoro nie miałam dobrej amortyzacji, po założeniu dobrych butów jest sporo lepiej:)

Gość kjkjhkjhljlkjk
ta kolka to chyba nie ma związku z formą bo ja ćwiczyłam po 6 godzin dziennie i miałam dobrą formę a i tak mnie czasem łapała. wg mnie kolka ma związek z jedzeniem i piciem. pamiętam, że u mnie przynajmniej to było powodem.