Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1976

szukam samodzielnych mam-panien do badań dr - pomóżcie!

Polecane posty

Gość Kasia1976

Poszukiwane panny z dzieckiem\dziećmi! Nazywam się Kasia Władyka, jestem samodzielną mamą i koordynatorką Gender Studies UW. Piszę doktorat o trudnościach w konstruowaniu roli samodzielnej mamy. Muszę przeprowadzić badania na samotnych\ samodzielnych mamach - pannach. Będzie to 45minutowa, anonimowa rozmowa o pojedynczym modelu rodzicielstwa. Jeśli jesteś monoparentem i mogłabyś mi pomóc i dać się zankietować napisz do mnie kasiawladyka[at]wp.pl Będę wdzięczna za każdy kontakt, Kasia 0 504 179 222

Gość adac
w kwestii formalnej: "samotny rodzic" to - pomimo pewnego być może negatywnego wydźwięku - bardziej poprawne językowo określenie niż słowotwór "monoparent" chyba że pracy nie piszesz po polsku no to podniosłam ci temat, i powodzenia

Gość Kasia1976
no niby tak, ale samotny rodzic jest samotny a ja szukam samodzielnych kobiet kyóre same wychowuja dziecko - same (często z w wyniku swiadomej decyzji) ale bez aluzji do opuszczenia czy samotnosci. tak jak ang. single. W polskiej socjologii pojedynczość rodzica jest nazywana monoparentalnością- brzmi okropnie więc spieściłam :) nadal brzmi okropnie, ale moze trochę mniej.

Gość 9238654072136
"konstruowanie roli samodzielnej mamy" - ufff, ale masz styl. ta socjologiczna nowomowa jest totalnie odrzucajaca