bella123 0 Napisano Lipiec 11, 2007 Hej dziewczyny mam pytanie? od kilku miesięcy biorę tabletki firmy novynette. znoszę je świetnie, aż do tej pory mniej więcej w połowie opakowania dostałam okresu który trwa już czwarty dzień. zastanawiam się jaka jest przyczyna okresu czy konieczna jest konsultacja i czy wogóle jest się czym martwić. Wiem, że jeżeli zażywa się antybiotyki albo tabletki przeciwbólowe to zmniejszone jest działanie tabletek anty... ale nie mam pojęcia z kąt ten okres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fajna madchen 1 Napisano Lipiec 11, 2007 idz do lekarza, wydaje mi sie ze to nienormalne przy tabletkach a co bylo na ulotce napisane o krwawieniu? a przesuwalas okres czy nie? ja przesunelam i okres pojawil sie po 8 dniach, poszlam do gina i powiedzial ze powinno sie tylko o tydzien przesunac( ja w sumie wzielam 29 tabletek bez przerwy i wtedy dostalam okres) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość raz tak mialam Napisano Lipiec 11, 2007 przy tabletkach trojfazowych, dostalam inne i od tej pory bylo ok. idz do lekarza, bo to raczej normalne nie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 111111mała11111111 Napisano Lipiec 12, 2007 ja tak miałam przy logescie,to nic strasznego,musisz poprostu isc i zmienic tabletki bo te sa za slabe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bella123 0 Napisano Lipiec 19, 2007 dzwoniłam do mojego ginekoologa i powiedzial ze to nic strasznego moze to wina nie regularnego zarzywania tabletek albo anomali pogodowych np upałów. mam normalnie skonczyc opakowanie zrobic 7 dni przerwy a potem pomyslimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lilia444 Napisano Lipiec 19, 2007 hej. bralam novynette przez 1.5 roku i po tym czasie tez zaczelam dostawac okres po ok 12 tabletce. jesli bralas wszystkie tak jak zwykle to znaczy ze "wyroslas" z tabletek , organizm sie przyzwyczail i staly sie za slabe. lekarz przepisze ci mocniejsze tabletki (ja dostalam yasmin) i po klopocie. a bezpieczna przed ciaza jestes caly czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach