Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikaMika

prosze pomoz rozwiazac mi problem

Polecane posty

Gość nikaMika

kobiety jak to jest? jestem na wychowawczym, za 5 miesiecy mam koniec platnego wychowawczego, czy po tym czasie moge przejsc na rok bezplatnego wychowawczego? pierwszy raz o tym slysze od kolezanki i nie wiem czy to jest prawda? 2 lata platny wychowawczy+rok bezplatnego i po 3 latach powrot do pracy? czy to jest realne?

Gość _zuska_
Płatny wychowawczy... ? Nie wiedziałam, że wogole jest płatny, a ile jeśli można wiedzieć, bo chyba nie 100% ?

Gość kadrowaaaaaaaaaaaaaa
urlopu wychowawczego udziela pracodawca i trwa do konca umowy o prace platny jest tylko wtedy jezeli kwota na czlonka rodziny nie przekracza 504 zł (dostaje sie wtedy zasilek rodzinny + wychowawczy) i nie placi tego zaklad pracy a osrodki pomocy spolecznej urlop wychowawczy mozna wykorzystac na 4 raty do momentu ukonczenia przez dziecko 4 lat

Gość nikaMika
dziekuje za odpowiedz umowe mam na czas nieokreslony ale jak to jest czy po 2 latach "platnego wychowawczego" bede mogla przejsc jeszcze na rok bezplatnego i potem wrocic do pracy? ja czytalam ze te 4 lata urlopyu przysluguja jezeli dziecko jest chore i wymaga stalej opieki moje jest zdrowe i nie wiem kto ma racje?

Gość rtstr
no pewnie, ze jest mozliwe. 2 lata platne, a potem mozesz wziac rok bezplatnego.

Gość nikaMika
naprawde? no to mnie ucieszylas :) to chyba tylko ja taka nie doinformowana jestem :( czyli kolezanka miala racje.. jeszcze raz dziekuje za odp