Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INDIRKA

BÓL W DOLE BRZUCHA !!!!

Polecane posty

Gość INDIRKA

Witam Wizyte u swojej ginekolg mam dopiero 27 lipca,a mam pewien problem. Odstawilam miesiac temu antykoncepcje,jakies 2 tyg.zaczelo pobolewac mnie w dole brzucha....dostalam okres,wiec myslalam,ze to moze prze odstawienie antykoncepcji i prze dokresem ,ale chyab jednak nie bo okres sie skonczyl a mnie nadal pobolewa.Bo ciezko jet to wytlumaczyc,gdyz nie boli mnei gdy kocham sie z mezem,nie mam temperatury,nie mam innych niz zwykle uplawow a brzucho pobolewa,bo nei moge napisac,ze bardzo boli bo tak nie jest,ale odczuwam to jakbym miala na sobie termofor z ciepla woda,tak jakby mnie w dole brzucha grzalo.............i to tak juz 2 tyg.rano jest w miare ok,potem do wieczora caly czas to odczuwam!! MArtwie sie czy cos zlego sie nie dzieje...a brak jakich kolwiek innych objawow swiadczacych np.o zapaleniu jajnikow Moze ktos pomoze co to moze byc??? Moze jakies domowe sposoby na takowe dolegliwosci??

Gość INDIRKA
HALO POMOZCIE !!!! CO TO MOZE BYC???

po odstawieniu tabletek to calkiem normalne, zwłaszcza w 1 cyklu :) potem może świadczyć o zapaleniu przydatków, albo o innych paskudztwach. ja odstawiłam w styczniu, cały czas mnie męczą właśnie takie tempe bóle jakby przed miesiączkowe, trwające całe dnie. czasem kłuje jeden z jajników. najpierw leczono mnie na zapalenie przydatków, teraz lekarka stwierdziła że nie pękają mi pęcherzyki, nie ma owulacji i to dlatego. drugi raz pod rząd wywołuję miesiączkę luteiną i na pół roku do tabletek wracam. także nie jesteś sama :) mam nadzieję że u ciebie to jednak przejdzie po tym cyklu 🌼

Gość INDIRKA
HEJ A wiec ja odstawilam plastry antykoncepcujne 30 maja,mialam po nich okres (ja to nazywam)poplasterkowy,czyli ten sztucznie wywolany,no i mialam juz tez druga miesiaczke bezplasterkowa 29 czerwca,w sumie trwala 3 obfite dni,potem prawie nic.Zawsze mialam okres 5 dni biorac plastry,kilka razy juz zmienialam tabletki i nic takiego sie nie dzialo,fakt pierwszy raz bralam plastry moze to przez to?? Dziwne jest to,ze nie mam temperatury,zmienionych uplawow,nie boli mnei podczas kochania sie ,dlatego dziwne jest to dla mnie,bo ten bol tez jest dziwny,taki dokladnie jak w pierwszy dzien okresu ale lzejszy,tak jakby caly czas tam bylo za goraco!! Hmn myslalam,ze czy to moze byc jajeczkowanie ale kurde nigdy takowych boli tak dlugo i przed i po okresie nie mialam wiec mysle,ze chyba nie jest to jajeczkowanie kurde bo az tak to nie daje znac o sobie...no wlasnie nie chce isc do lekarza bo wtedy zaraz mi wykryje tysiac roznych chorob!!! Mam wizyte u swojej pani ginekolog 27-ego kurde mam nadzieje,ze do tej pory nic sie nie stanie.... Cholipa a moze to jest jajeczkowanie???ale nieeeee za dlugo to trwa Sluchajcie macie jakeis metody domowe na takei dolegliwosci,bo ja od wczoraj robie sobei tzw.nasiadowki nad goracym garnkiem z rumiankiem..hmn babic ami kiedys o tym mowila..... Kurde zaczynam urlop w poniedzialek i bede daleko od miejsca zamieszkania nie chce sobie tego zepsuc....no i nie chce aby mi sie cos zrobila !!Chce starac sie o dzidzie,a cytologie mialam robiona koniec kwietnia wszystko bylo ok!!!! hmn hmn hmn nieiwem co myslec Pomocy

nic nie zrobisz :( ja staram się brzuszek w ciepłym trzymać, jakiś termoforek ciągle, ale to i tak nie wiele daje :( też mnie to męczy. nie daj sobie zmarnować urlopu! weź coś rozkurczowego, np no-spe i już. to na pewno nie jajeczkowanie. jajniki zaczynają pracę więc bolą (tak mi przynajmniej tłumaczyła lekarka), ale jak taki stan się będzie utrzymywał to niedobrze.

Gość INDIRKA
Hej Widze,ze juz maniak jakis sie znalazl aby podszywac sie pod cudze nicki,ale coz to sa uroki pisania na ogolno-dostepnym forum:(:( Hmn no dlatego jakos chyba dam rade a 27-ego mam wizyte u mojej gin wiec wszystko sie wyjasni,ale jest to bardzo denerwujace to takie uczucie ciaglego ciepla!!! Sluchaj a wiesz moze po jakim czasie zaczyna to byc niepokojace??Moze twoja gin cos wspomniala?? pozdrawiam

moja lekarka powiedziała mi jak byłam po pierwszym prawdziwym, \"nietabletkowym\" okresie że to jest ok. ale jak przyszłam do niej po miesiącu, czyli 2 miesiące po porzuceniu tablet to stwierdziła że coś jest nie tak. wiesz ja do niej teraz ciągle chodzę bo też mnie ten ból wkurza! miesiąc można wytrzymać ale 6???

Gość INDIRKA
Hej no ok,ale co ona mowi na to,ze cie caly czas to boli???? ma jakies sugestie co do tego ??? no mnie w sumei boli hmn hmn hmn jakies miesiac:(:(

Mnie tak bolalo po odstawieniu pigulek, a po miesiacu oazalo sioe ze jestem w ciazy.HURAAAA

Gość -ala-
mnie brzuch po odstawieniu bolal chyba miesiac gin powiedziala ze w pierwszych 3 cyklach to wszystko jest mozliwe i ona chyba juz wszystko widziala... plodna zrobilam sie dopiero po 3 miesiacach raz mialam wywolywany okres idz do gina na "przeglad" wszystko sie wyjasni pozdrawiam wg mnie to jajniki cie tak bola, bo zaczely pracowac, wkoncu przy braniu antykow sa uspione a po zaprzestaniu budza sie do zycia

Hej Oczywiscie,ze ide do Ginekolog,ale mam wizyte dopiero 27-ego ,wiec musze jeszcze troche wytrzymac Hmnn w ciazy raczej nie jestem choc kurde roznei bywa,mialam okres i to dosc obfity,wiec nie sadze abym byla....no moze zrobie dla pewnosci test,ale kurde nawet chocbym bardzo chciala juz byc to nei moge bo robiac badania przed staraniami o fasolke okazalo sie ze mam CYTOMEGALIE!!:(:(:(:(kolejne badania za miesiac i wtedy zobaczymy czy mozemy dzialac czy kolejne badania za 3 miechy:(:(:( Wczoraj wieczorem tak mnie bola dol brzucha ze zwijalam sie a pogarszalo sie jak chodzialam,wiec termofor z goraca woda i do wyra troche pomoglo fakt,ale nadal boli:(:(:( wiecie co ja odstawialam tebletki 2,3 razy i kurde nie mialam takich objawow,dlatego martwie sie no ale moze z plastrami jest inaczej????

p.s to ja INDIRKA,tylko pisze za mnie kumpela bo ja zapomnialam swojego hasla a jestem u niej;););)

no więc najpierw mówiła, że to jajniki zaczynają pracować, po długiej przerwie. potem, że gdzieś je przeziębiłam i zrobiło się zapalenie :( a teraz (już 2 cykl z rzędu), że nie było owulacji (potwierdza to wykres temperatur, obserwacje śluzu i szyjki macicy) i pęcherzyk nie pękł tylko się torbiel czynnościowa robi i to boli. dlatego dostałam luteinę na wywołanie okresu bo wtedy torbiel zniknie.

Gość INDIRKA
Hej Juz jestem u siebie........ No ale widzisz ja wlasnie mam jajeczkowanie(z obserwacji wynika ze tak),nie bylo by pewnie w tym nic dziwnego,tylko,ze kurde nigdy mnie tak dol brzucha nie bolam majac jajeczkowanie..........poza tym bolalo mnie juz przed okresem i w czasie po jajeczkowaniu,hmn i dlatego mnei to dziwi!!Ale moze tak jest ,ze bola bo zaczynaja pracowac,a ja nie jestem przyzyczajona bo nigdy czegos podobnego nei mialam:(:(:( Coz mniejmy nadzieje,ze bedzie ok do czasu 27-ego wizyty u mojej ginekolog,przynajmniej zeby sie nie pogorszylo a jak sie tak niestety stanie to wtedy tam gdzie bede(urlop wlasnie zaczynam)tak dorwe jakiegos gina aby mnei ratowal ehhhhhhhhhhhhh my kobiety to mamy przekichane,a jak si eraz zacznie chodzic do lekarzy to ciagnie sie to bardzo dlugo zawsze cos wynajda;););)