Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerina0990

BOLESNE ZĄBKOWANIE!!!

Polecane posty

Gość katerina0990

sluchajcie mój synek ma 3 mies. i 10 ni,od jakiegoś czasu zaczął ząbkować,ale od wczoraj ma tak silne bóle,że aż serce boli :-( i teraz mam pytanie,ile mniej wiecej to bedzie trwało,wczoraj bylam z nim upediatry-powiedziała że jeszzcze troche i już bedzie ząbek!Tylko ile?tydzien?2 tyg,miesiąc?podaje mu Panadol,ma gorączke i biegunke biedactwo,trzeba przejść przez to tylko ile jeszcze?jak to uwas wyglądało?nie zniose jego cierpienia...

Gość niestety tego
nie da się przyspieszyć... smaruj mu dziąsełka zelem... nie pamietam nazwy ale napewno w aptece cos doradzą... i odserwuj dzięsełka... czasem widać kiedy nastąpi koniec męki...masuj mu je...

Gość anka90hg
ja myśle że to jest ostatni etap,lada dzień powinny sie przebić i bedziesz mieć spokój :-) trzeba cierpliwości ale szybko dostaje tych ząbków!

Gość katerina0990
godzine temu przeżyłam koszmar,nosiłam go i nagle tak od niczego zaczął sie wydzierać jakby go ktoś obdzieral ze skóry!cała sie trząslam i nie umialam dojsc do siebie!podałam mu Panadol ale by sie udusil tak krzyczał!już niewiem co robić czy to jest normalne????

normalne moj tez z bolu ryczy jak nigdy dotad, spac nie moze i jest strasznie niespokojny, placzliwy i nerwowy a do tej pory dziecko cud ;/ pieprzone zeby 😡

biedne malenstwa, bardzo wam mamuskom wspólczuje i waszym malenstwom

Gość katerina0990
nikt nie wie ile trwa?pierwsze żeby ile dni sie wyrzynają?zy jest to proces kilkudniowy?to juznaprawde te ostatnie stadium!!!błagam odpowiedzcie!

Gość czytałam ze to może
trwac nawet kilka tygodni :-o

moj ma tez ostatnie stadium, juz widac zeby pod dziaslami ale nie chca wyjsc ;/ maly sie meczy jak nie wiem co, biedactwo zycze sobie i tobie wytrwalosci, miejmy nadzieje ze na dniach juz sie to skonczy tyle ze pozniej nastepne...

Gość katerina0990
no właśnie te ostatnie stadium,mojemu też już sie mają wybic tylko pytanie kiedy?jakbym mogla wziolabym ten straszny ból na siebie...jeszcze goraczka i biegunka!coś okropnego!Twój też ma takie ataki?Co mu podajesz??ja panadol i żel Dentinox pomaga!!!syrop działa 6 godzin ale jak juz ma gorące czolo juz mu daje zeby nie płakal.Ja Tobie też życze dużo wytrwałości :-) musimy to przeżyć a potem zapomnimy,maleństwa też nie bedą pamiętać :-)

Gość sonka909
dlaczego Bóg stworzyl to że te bezbronne maleństwa tak cierpią?nie powinno tak być!piepszone ząbkowanie!

tez podaje panadol ale marudzi caly czas, tyle ze wtedy nie placze, i smaruje zelem, ale to to tylko na chwile daje ulge ;/ bo czopka to nie da sobie wlozyc niestety oby szybko minelo

Gość sonka909

Gość katerina0990
tak oby mineło.... sonka masz racje to niesprawiedliwe ze nasze dzieciątka tak cierpią...nie zasłużyły sobie..podobno te pierwsze ząbki są najgorsze potem już idzie z górki :-) tym sie pocieszam :-) Twoje maleństwo ma prawie 6 mies. to super,moje tylko 3!!!!Jeszcze nie umie chwytać do rączki tak by sobie gryzaki gryzł :-(

Witam dziewczyny 🌼 Moja córcia 9 lipca skończyła 4 miesiące. Zawsze była dzieckiem bezproblemowym tzn. w dzień była wesoła i radosna, przesypiała całe noce bez pobudek, rzadko kiedy płakała ... ale ... od kilku dni zmieniła się diametralnie :( - w nocy bardzo często budzi się z płaczem (szczególnie jak smoczek wypadnie jej z buzi), straciła apetyt, stała się płaczliwa i marudna oraz bardzo często śpi w czasie dnia... i tu mam do Was pytanko ... czy te wszystkie objawy mogą wskazywać na to że małej zaczynają wychodzić ząbki ??? Jeśli tak to proszę polećcie mi jakiś dobry żel do smarowania dziąsełek żebym mogła choć troszkę ulżyć mojemu dziecku :( Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedź ❤️

Kiara ja ci powiem tak, moj zaczal zabkowac jak miak 3 miechy, a zaczelo sie od slinotoku i wsadzania raczek do buzi, pozniej zaczal byc coraz bardzej marudny, zle sypial i ostatnio non stop placze, i wszystko to jest do dzis, tyle ze teraz to moze sobie gryzakiem, czy jakas zabawka poszorowac sam dziasla co do geli to opinie sa podzielone, ja przy obu dzieciach uzywalam calgel i dziala wprawdzie na chwile ale zawsze cos, mozna tez schlodzic w lodowce gryzaka i dac do gryzienia, moj jeszcze gryzie lyzeczke jak go karmie i wszystko co mu sie nawinie lacznie z moimi sutkami jak je cyca ;/ no i panadol, bo czopka moj nie da sobie wsunac za skarby swiata ;/ zycze wytrwalosci katerina0990 radze zebys sama masowala dziasla dla dzieciaczka gryzakiem, szybciej wyjda ;)

Gość olajakobczak85
Mój 4 miesięczny synek od 3 tygodni jest nieznośny. Ciągle marudzi, płacze, chce "zjeść" wszystko co mu wejdzie w rękę. żel nie pomaga. To ząbkowanie to jakiś koszmar.Mam nadzieję, że już nie będzie się długo męczył.

Gość mamaaaaa małgosii
mojej małej dwa pierwsze ząbki wyszły bez większych problemów, za to ostatnio pzreżywamy koszmar, bo wychodzą ząbki do góry( 4 naraz) i 2 pozostałe na dole trwa to już prawie 2 miesiące, mała jest marudna niespokojna, zdatzały się biegunku, gorączkaco chwile łapie infekcje, kaszel od zbyt dużej ilości śliny. katar itp niedawno pzrebiły jej się 3 żąbki, zostały jeszcze 3 i nie mam pojęcia ile to będzie trwać ale też już nie mogę znieść jej cierpienia.

Gość dfghjkllllllllllllllllllllll
Mojej córce [pierwsze zabki wychodziły jak miała 3 miesiace i 3 tyg ! trwało to ok. dwóch tygodni. Tez bardzo cierpiała - gorączka, biegunka, brak apetytu i bardzo marudziła. Smarowałam Bobodentem, dawałam syrop przeciwgorączkowy