Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoooo chcąca

zmiany po zapłodnieniu-pomocy

Polecane posty

Gość bardzoooo chcąca

Proszę o pomoc jak najszybciej. Bardzo bym chciała byc w ciąży. Dziś mój 22 dzień cyklu, za wczesnie na test.Czy możliwe, że mogę być w ciąży, mimo braku w tej chwili objawów. Nawet piersi bolą mnie tak zwyczajnie jak zawsze w tej fazie cyklu. I jeszcze jedno, moja szyjka się zmienia, nie jest juz taka jak w dniach płodnych. Czy to znaczy, że sie nie udało????

Gość Elzia
Życzę Ci , ale 2tyg po zapłodnieniu to nie ma jeszcze objawów, a te związane z pms są bardzo podobne.

Gość Elzia
Życzę Ci , ale 2tyg po zapłodnieniu to nie ma jeszcze objawów, a te związane z pms są bardzo podobne.

Gość bardzoooo chcąca
A jak szyjka powinna się zmieniać po zapłodnieniu, czy ktoś wie??

Gość Elzia
powinna mieć siny kolor i sluz gęsty. Ja miałam siny kolor a właśnie mam @, ale ja chciałam:)

Gość bardzoooo chcąca
Czy mimo, że szyjka sie zmienia, mogę być w ciąży??

Gość bardzoooo chcąca
Miał ktoś podobnie, że żadnych objawów ciążowych na poczatku??? Podobno od razu powinny boleć sutki,a u mnie nic

Gość Elzia
u niektorych objawy pojawiaja sie dopiero jak @ sie spoznia

Gość bardzoooo chcąca
Nie ma tu nikogo, kto sie starał lub stara???

Gość bardzoooo chcąca
Czyli jest u mnie szansa???

Gość qwertyu
poczekaj cierpliwie do terminu okresu.

Gość bardzoooo chcąca
Dzięki bardzo za linki, ale ja juz sie tyle naczytałam i chyba chcę za bardzo, mam nadzieje, że mnie zrozumiecie. Zastanawiam się tylko, czy faktycznie na samiuteńkim poczatku można nic nie czuć, zawsze myslałam, że poczuje cos takiego od razu

Gość bardzoooo chcąca
A miałyscie tak proszę pocieszcie mnie, że może sie udało

bo to nie jest tak prosto. Każdy organizm jest inny i naprawdę ciężko na tak wczesnym etapie cokolwiek pewnego powiedzieć. Ja na przykład nie miałam żadnych objawów za wyjątkiem opóźniającego sie okresu a dopiero potem (na co wcześniej nie zwróciłam uwagi doszła wrażliwość piersi). A poza tym to czy jesteś na 100% pewna że owulacja była? U mnie się przesunęła i zapłodnienie nastąpiło później niżby to wynikało z daty OM. Poczekaj do okresu a wtedy jeśli nie nadejdzie możesz zrobić Beta HCG z krwi i będzie jasne. :) Wiem takie czekanie nie jest łatwe ale jak narazie nic ci innego nie zostało. :)

byłam w 2 ciążach i w obu przypadkach baaardzo długo zero objawów, w ogóle w zasadzie nie miałam objawów spokojnie czekaj - jak jesteś to i tak jesteś, jak nie- to może za miesiąc się uda:)

Gość bardzoooo chcąca
Chyba sie rozryczę, bo zadna zaciążona nie chce mi pomóc, pocieszyć... Pewnie panikuje bez sensu

spokojnie. Czekanie jest najgorsze, ale nie załamuj się. Objawy objawami ale jeżeli doszło do zapłodnienia to ciąża i tak jest niezależnie od tego co niby powinno być zaraz na początku a czego nie ma.

Gość bardzoooo chcąca
Dziekuje bardzo, wiem ,że jestem takim niecierpliwym szałaputem, ale cięzko się czeka

wiem rozumiem cię. :) Widzisz tak to mamy -my kobiety. Jedne czekają na okres a inne na jego brak. Nasze życie to czekanie. ;) Staraj się o tym nie myśleć. Twoje zamartwianie się nic nie da. Zajmij się czymś a czas szybciej minie. Trzymam kciuki. :D

A u mnie bylo tak wlasnie, ze wiedzialam jeszcze przed terminem okresu, a byl on regularny. Nie bolaly mnie sutki, ani nic z tych rzeczy. Po prostu normalnie mialam bardzo ciezkie miesiaczki i typowe stany przedmiesiaczkowe: rzucalam sie na slodycze, nerwowosc 300% normy i ogolnie kiepsko... Wiec jak zaszlam w ciaze i czulam sie normalnie w dniach przed okresem, to wiedzialam, ze to jest to... Czulam sie po prostu ok! zero jakis hormonalnych chustawek, ani innych fizycznych obiawow! w dniu, w ktorym mialam dostac okres kupilismy est i wszystko bylo jasne ponad wszelka watpliwosc :-) Dopiero po ponad miesiacu zaczely sie sprawy zwiazane z pierwszym trymestrem... Po prostu poczekaj i obserwuj siebie i \"odprez sie\", bo te twoje natezenie w emocjach moze raczej przeszkadzac, niz pomagac!! Powodzenia!!

Gość bardzoooo chcąca
Jejku bardzo Wam dziękuję, macie oczywiscie rację, muszę sie wyluzować. A jeszcze jedno pytanie, czy kłucia i bóle jajników tez mogą nie wystepowac w tych poczatkowych fazach??? Myslałam,że to musi być, bo w macicy cos sie zmienia i to sie czuje.

Gość bardzoooo chcąca
Jejku bardzo Wam dziękuję, macie oczywiscie rację, muszę sie wyluzować. A jeszcze jedno pytanie, czy kłucia i bóle jajników tez mogą nie wystepowac w tych poczatkowych fazach??? Myslałam,że to musi być, bo w macicy cos sie zmienia i to sie czuje.

na tak wczesnym etapie jak 22 dzień cyklu jeszcze nie bardzo ma się co w macicy zmieniać. Zobacz tu: http://www.biomedical.pl/ciaza/zaplodnienie-i-wczesny-rozwoj-zarodka-czlowieka-17.html jeżeli u ciebie nastąpiło by zapłodnienie w jak to lekarze przyjmują w połowie cyklu (około 15dzień) przyjmując że masz regularne 30-dniowe cykle to byłby to dopiero tydzień. To sam początek ciaży a biorąc pod uwagę możliwe przesuniecia owulacji to nawet mniej. Spokojnie czekaj a wszystko sie wyjaśni. :)

Gość bardzoooo chcąca
Pewnie tak, ale to czekanie....Może ktoś jeszcze tak czeka jak ja???

a jak sie okaże że to ciąża to nadal będziesz na coś czekać. A to na pierwszą wizytę, usg pierwsze ruchy itp. :)

Gość bardzoooo chcąca
O tak na takie czekanie to aż chce sie czekać, to co innego....Bardzo bym chciała!!!

Gość bardzoooo chcąca
Chyba w tej chwili jestem jedyną czekaczka na tym forum, szkoda...

jak najbardziej życzę ci takiego czekania. Ale niestety takie oczekiwanie w ciazy też czasem jest bardzo frustrujące i stresujace. Ale obyś sama tego doświadczyła. :D