Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliona

DYLEMAT-CO ZROBIC?POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość marceliona

hej.sprawa wyglada tak:dojezdzam codziennie na studia 45 min pociagiem,troche meczace,ale jesli wczesniej sie wraca jest ok,wkurza gdy w domu sie jest po 20 godz.bilet miesieczny 90 zl wiec da sie przezyc.mam problem,bo nie wiem czy dalej tak sie meczyc czy na zaoczne i szukac pracy.....no bo niby skloro jest okazja za darmo studiowac to czemu placic....a patrza teraz czy sie dzienne czy zaoczne skonczylo???

Jak bylam na dziennych studiach to tez wracalam do domu po 20 (zajecia konczyly sie o 19:15). To czy studia dzienne czy zaoczne zalezy w duzej mierze od kierunkku, ja jestem po anglistyce i wiem ze nie nauczylabym sie tyle gdybym studiowala zaocznie (teraz zamierzam zrobic magisterke uzupelniajaca zaocznie)

na zaocznych się NIC nie nauczysz... np. zamiast egzaminów do pisania prace zaliczenowe... śmiechu warte Ci co studiują zaocznie lepiej by zrobili jakby przestali studiowac w ogóle, a nie pseudointeligentów z siebie robią

Gość nie prawda na zaocznych
uczysz sie tak samo,a nawet wiecej. egzaminy pisze sie normalnie, czesto nawet z ludzmi z dziennych na tym samym kierunku. a material, ktorego nie zdazy sie opracowac na wykladach trzeba przyswoic w domu.

Gość gfffgd
Niektorzy pracodawcy w ogloszeniach wyraznie zaznaczaja, ukonczone studia *dzienne* wiec jakies znaczenie jednak ma ;-)

Gość to ja 1526
ja studiowałam zaocznie i była masa nauki ( koleżanka z dziennych przeszła na zaoczne więc wiem co pisze) w domku trzeba przerobić sporo samemu. Ja myślę ze przede wszystkim ma znaczenie czy to studia prywatne czy państwowe :). A Ci co studiują w prywatnej to niech sie nawet nie wypowiadają

Gość to ja 1526
a te prace zaliczeniowe zamiast egzaminów to owszem w prywatnych to praktykują

\"ma znaczenie czy to studia prywatne czy państwowe \" - tak sądzą tylko ci, którzy są po panstwowych, poniewaz mysla że sam panstwowy papierek to przepustka do super pracy, a potem okazuje sie ze niekoniecznie...i wlasnie dlatego ci z prywatnych bardziej się starają - bo jest na nich taka nagonka.

nie wiem dlaczego mialabym sie nie wypowiadac? znam temat studiowalam dziennie,a teraz studiuje zaocznie na prywatnej uczelni. bawia mnie mity i podzialy na prywatne i panstwowe, stacjonarne i zaoczne. studia sa studiami i uczyc sie trzeba wszedzie. spotkalam sie z tym, ze pracodawca woli po studiach zaocznych gdyz twierdzi, ze takie osoby maja wieksze doswiadczenie i sa bardziej zaradne.

jestem na czwartym roku i praca zamiast egzaminu przez te lata byla tylko raz, ale u osoby, ktorej przedmiot konczyl sie tzw. zaliczeniem,a nie egzaminem. nie generalizuj jesli nie znasz tematu, lub masz doswiadczenia ze slabej uczelni

Gość u nas na wsi
no więc wszystko zależy od uczelni i nie ma co się licytować, ja skończyłam dzienne i zaoczne na innej uczelni i na zaocznych musiałam uczyć się dużo więcej, ale powtarzam, że wszystko zależy od uczelni, obie były państwowe, ale myślę, że ta sama reguła dotyczy uczelni prywatnych

zgadzam sie nie mozna generelizowac, ale wciaz robia to studenci z panstwowych aby sie dowartosciowac.

Gość to ja 1526
Mój kuzyn skończył studia na prywatnej uczelni gamoń niesamowity ( pisałam mu wypracowania w liceum a jego matematyka była na poziomie podstawówki). Na studiach jak sie "chwalił" nic nie musiał sie wysilać. Pisał prace zaliczeniowe a prace mag. pisał mu tata :):):):):) bo jemu sie nie chciało

no wlasnie kuzyn. a ja studiuje sama i wiem z wlasnego doswiadczenia. w liceum tez bylam noga z matmy, ale wybralam kierunek na, ktorym nie mam z nia do czynienia. wiec to tez mnie nie przekonuje. poza tym widocznie wybral slaba uczelnie. ja mam wykladowcow z panstwowych uczelni dlatego metody nauczania niczym sie nie roznia. poza tym i na panstwowych uczelniach studenci kupuja prace... i jeszcze jedno. jak poprawka kosztuje cie 40 zl to wolisz sie nauczyc na egzamin niz za nia placic.

to ja 1526 - jesli sie chwalił ze niewiele od niego wymagaja to rzeczywiscie z niego gamoń, nie tylko uczelniany...

z reguly chwala sie ci, ktorzy nie maja czym.. :)

Z calym szacunkiem, ale uczelnie panstwowe zatrzymaly sie w czasach prl\'u ;). Prywatne szkoly skupiaja sie na nauce konkretnego zagadnienia, a nie wkuwania caleje matematyki, czy fizyki...bo w moim zawodzie akurat jest to zupelnie niepotrzebne...mowie o uczelniach technicznych. Inaczej to sobie wyobrazalem, chociaz moze cos sie teraz zmienilo.

mam podobne odczucia. np. u mnie na uczelni duzy nacisk kladzie sie na praktyki

Gość to ja 1526
no właśnie i przez to macie łatwiej że nie ma tyle materiału to wykucia:P