Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raczej na pewno mama

Pocieszcie mnie, że dziecku nic nie jest.

Polecane posty

Właśnie zrobiłam test i potwierdził moje podejrzenia - dwie, grube krechy. W ostatnim czasie mieliśmy trochę imprezowy okres i piłam alkohol, nie wiedząc, że jestem w ciąży :( Żadne chlanie, ale trochę tego było, np. butelka wina z narzeczonym. Teraz panikuję, że mogłam zaszkodzić dziecku. Proszę, powiedzcie, czy przez to picie coś mogło mu się stać? W przyszłym tygodniu idę do lekarza. Powinnam już teraz kupić kwas foliowy? Jestem zagubiona, nigdy nie byłam w ciąży ;)

Gość zatroskana
Kwas foliowy jak najbardziej :) Glowa do gory, bo dziecku szkodza Twoje stresy :) Wiele kobiet spozywa alkohol nie wiedzac ze jest w ciazy i wszystko jest ok :) A ktory to bylby tydz??

Gość kama mama79
Nie martw się na zapas, tej fasolki jeszcze pewnie nie widać na ekranie. Mając takie myśli prędzej zaszkodzisz. Ja jak zaszłam w ciąże byłam na imprezie i wypiłam chyba z 4 piwa, a dopiero po tygodniu dowiedziałam się że jestem w ciąży, w dodatku tego miesiąca byłam z 3 razy na solarium. Mały zyje, ma się świetnie i tylko tyle że jak widzi piwo to od razu biegnie:) Chowaj więc w przyszłości butelki z winem. I gratulacje!!!

Gość lalatralalala
maluszkowi na pewno nic nie jest, teraz tylko zadbaj o niego idąc do lekarza i stosując się do jego zaleceń gratuluje!

Dziękuję 🌻 Zdaje się, że w początkowej fazie ciąży zaczyna się juz rozwijać układ nerwowy dziecka, ale skoro mówisz, że nic złego nie będzie, to postaram się nie panikować bez sensu. Chociaż na razie to sam począteczek. Pewnie plotę bez sensu, nie znam się na tym, nigdy się bliżej tym nie interesowałam. Boże, to jeszcze właściwie do mnie nie dotarło, nogi mam jak z waty :D

Gość będzie alkoholikiem

Który tydzień... no ostatnia miesiączka zaczęła się 31 maja. Dziękuję za pociechę wszystkim. :)

Gość zatroskana
no to dzis koniec 6 tyg :) gratulacje :) pamietaj o kwasie foliowym - on pomaga w prawidlowym rozwoju ukl. nerwowego. trzymajcie sie cieplutko :)

Spoko nic się nie przejmuj.Ja miałam podobnie, nie wiedziąc że jestem w ciąży byłam na imprezie gdzie piłam drinki i do tego paliłam fajki.Fasolka jest tam dobrze zabiezpieczona.A teraz dziecko mam zdrowe jak koń.Łykaj kwas foliowy i prowadź już zdrowy tryb zycia.Powodzenia !!!

nie martw się, natura tak to zrobiła, ze prze pierwsze tygodnie dziecko jest chronione przed negatywnym wpływem np. leków, alkoholu......... miłej ciąży!!

Gość gratulacje
przynajmniej bedzie mialo dobra hemoglobinke:) winko samo zdrowie wypij lampke za zdrowie maluszzka i wyluzuj.powodzenia:)

Ja jak zaszlam w ciaze to wczesniej wypilam cala butle wina i mala jest zdrowa a w ciazy tez pilam czasem piwko czy lampke wina

nic się nie martw .... przez pierwsze 2 tyg płód jest całkowicie bezpieczny !! tak to natura ładnie urządziła ,że to czas gdy mamaprzyszła nie wie jeszcze ,ze jest w stanie błogosławionym .... tworzą się komórki niewsypecjalizowane ( czyli nie odpowiedzialne za konkretne funkcje ) i gdy taka ulegnie zniszczeniu czy uszkodzeniu na Jej miejscu tworzy się zupełnie nowa ! :) także uszy do góry i gratulację mamusiu 😘

Gość madalenak
ja bylam w 3 miesiacu i wypilam sobie troszke na urodziny,a córcia jest zdrowa jak ryba

Dzięki za tyle odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie. Mój narzeczony, który się na tym nie zna, nie uwierzył oczywiście w jakąś tam plastikową płytkę jako wyrocznię ciąży. :) Zmolestowałam go, żebyśmy pojechali do nocnej apteki po jeszcze jeden test, bo sama chciałam znów zobaczyć tę drugą kreskę :) No i kreska jest, ale bledziutka, nieporównanie bledsza niż za pierwszym razem. Jak to interpretować? Czy może to być spowodowane późną porą i niższym stężeniem hormonu? Czy jest jakakolwiek możliwość, że test pokazuje 2 kreseczki w przypadku, gdy ciąży nie ma?

Gość tyty
dwa testy z dwoma kreskami to prawie na 100% ciaza :) gratulacje! a tym wypitym alkoholem sie nie stresuj- ja ylam na weselu nie wiedzac jeszcze, ze nosze w sobie zycie i wypilam pare drinkow- a teraz mam w domu trzytygodniowa zdrowa coreczke :) 🌻

Gość gghji
raczej na pewno teraz zaczyna sie 9 miesiecy twojego swirowania na kazdy temat plus nastepny rok. nic sie nie martw bedzie dobrze. nic zlego nie zrobilas - to twoje nerwy nie twoja wina

Pewnie racja, że zaczyna się 9 miesięcy świrowania ;) A czy ktoś może zrobić jeszcze jedną przysługę świeżo upieczonej ciężarnej i podać mi link do strony ze zdjęciami płytek testu ciążowego i interpretacją wyników :) Pamiętam, że gdzieś na forum było coś takiego.

Oczywiście jeśli ktoś tym dysponuje i to nie kłopot z szukaniem. I nie odsyłać ciężarnej do googli! :D ;)

Mnie za każdym razem wychodziła druga bledziuchna, a robiłam kilka testów, więc się nie przejmuj, jesteś na 100% w ciąży. Poza tym test najlepiej robić z moczu porannego, kiedy stężenie hormonu jest największe, więc ten wieczorny pomiar może być własnie taki, że kreska wyszła słabo widoczna. Apropos alkoholu, ja też sobie pofolgowałam w Sylwestra, piłam i wściekłego psa i krwawą mary i szampana rzecz jasna, a byłam w 2 tc. Brałam też leki, polopirynę, ibuprom i do tej pory wszystko jest ok, a jestem w 31 tc. Będzie dobrze :)