Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna G.

Co to jest INTELIGENCJA EMOCJONALNA?

Polecane posty

Gość Anna G.

może ktoś mi streści w kilu słowach..? Dowiedziałam sie niedawno że brak mi inteligencji emocjonalnej. Zonk. Cóz to znaczy , nie wiem.

Gość varicella
Moim zdaniem to nic innego jak empatia - sprawdz w slowniku

Gość zdaniem.faceta
Zależy od kogo usłyszałaś te słowa, jeżeli od faceta to być może on miał na myśli, że kładziesz się na łóżku jak kłoda i z Twojej strony brak chęci do współpracy, czyli leżysz jak kłoda i ANI meeeeeeeee, ANI beeeeeeeee, ANI kukuryku :)

Gość Anna G.
od faceta ale raczej dotyczyło to mojej pracy

Gość w wielkim skrócie
to Twoja reakcja emocjonalna w danych sytuacjach oraz empatia czyli rozumienie emocji innych. przykładowo, zrozumienie jak może sie czuć osoba. która traci pracę bez znalezienia się w podobnej sytuacji...

Gość aggii
czyli wyczucie co dana osobva oczekuje od nas w danej chwili

Gość p. Justynaaaa
Człowiek może być mądry, inteligentny, wygadany, ale w środku może być dzieckiem. We mgle. Na niedorozwój inteligencji emocjonalnej - moim zdaniem - cierpią ludzie, którzy nie potrafią poradzić sobie z samym sobą. Odnośnie pracy - taki komentarz mógł być spowodowany zaobserwowanym u Ciebie wpływem wydarzeń, emocji z życia prywatnego na życie służbowe. Wiadomo o co chodzi. :D

Dobrze napisała \"w wielkim skrócie\" Inteligencja emocjonalna to rozumienie swoich i cudzych emocji, radzenie sobie w relacjach międzyludzkich, opanowanie emocji, umiejętność empatii. Są osoby, z którymi się świetnie dogadujesz, ba!, każdy się świetnie dogaduje, chociaż nawet ta osoba może niektórych nielubić? To jest osoba inteligentna emocjonalnie. Polecam książkę pt. \"Inteligencja emocjonalna\".