taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaaa napisał: A ja ostatnio jak wspominaliśmy z rozrzewieniem hejty Scierwoka na Marys to nabrałam ochoty na kaczkę, wiec ja pozyskałam i skonsumowałam Często piekę kaczkę, u mnie wszyscy lubią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Onaaaaa napisał: Hahaha. To jest taki mocno ‚wzbogacony’ rosołek. W Poznaniu dobry jest w Madara na święty Marcin. Ok, dzięki za polecajkę. Na Marcinie to jadałam naleśniki w barze mlecznym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 109 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Onaaaaa napisał: Na priv jej wyślij chyba ze ma zawalona skrzynke i brak maila tymczasowego albo na nerwicy tam wszystko smiga jak trzeba;) nawet fotę byś jej mogła wstawić w poście Nie da rady, skrzynka bloknieta, maila nie powtórzę za chiny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, WzorowaPaniDomu napisał: Ok, dzięki za polecajkę. Na Marcinie to jadałam naleśniki w barze mlecznym Aha w sumie a propos kaczki to tez jest dobra tam niedaleko środki to jest Ostrów Tumski? Tumska? Nie wiem jak to sie odmienia ale jest taka knajpa z tabliczka dziedzictwo kulinarne wielkopolskie coś takiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu Pokrako, napisz namiary na stronę zamiast linku, jakoś się wygoogla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Śliwka z Grójca napisał: Nie da rady, skrzynka bloknieta, maila nie powtórzę za chiny To pozostaje nerwica dosłownie i w przenośni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaaa napisał: Na priv jej wyślij chyba ze ma zawalona skrzynke i brak maila nietymczasowego albo na nerwicy tam wszystko smiga jak trzeba;) nawet fotę byś jej mogła wstawić w poście No cóż, taki u/rok tego miejsca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 109 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Onaaaaa napisał: To pozostaje nerwica dosłownie i w przenośni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Onaaaaa napisał: Aha w sumie a propos kaczki to tez jest dobra tam niedaleko środki to jest Ostrów Tumski? Tumska? Nie wiem jak to sie odmienia ale jest taka knajpa z tabliczka dziedzictwo kulinarne wielkopolskie coś takiego. Nom, Ostrów Tumski. Szkoda, że Misiak tu nie siedzi, on by od ciebie wszystkie polecajki spisywał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał: Nie da rady, skrzynka bloknieta, maila nie powtórzę za chiny 1 minutę temu, WzorowaPaniDomu napisał: Pokrako, napisz namiary na stronę zamiast linku, jakoś się wygoogla. Juz podałam, że to ze strony kwestia smaku bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, WzorowaPaniDomu napisał: Nom, Ostrów Tumski. Szkoda, że Misiak tu nie siedzi, on by od ciebie wszystkie polecajki spisywał To skrinuj:p jak ja przepis żaby na burgera z fasoli 3 lata temu ktorego do tej pory nie zrobiłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, WzorowaPaniDomu napisał: Nom, Ostrów Tumski. Szkoda, że Misiak tu nie siedzi, on by od ciebie wszystkie polecajki spisywał Wygooglalam knajpa to Hyćka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: Juz podałam, że to ze strony kwestia smaku bylo Ale tam chyba jest ileś przepisów na jedno danie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaaa napisał: To skrinuj:p jak ja przepis żaby na burgera z fasoli 3 lata temu ktorego do tej pory nie zrobiłam Dzisiaj wysłałam sąsiadce przepis na placek drożdżowy, bo wczoraj jej zaniosłam kawałek. Założę się, że przez najbliższy rok się za niego nie weźmie tak jak za poprzedni przepis na pannacotę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaaa napisał: Wygooglalam knajpa to Hyćka Och, jak swojsko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, WzorowaPaniDomu napisał: Ale tam chyba jest ileś przepisów na jedno danie? No tego to nie wiem, ale to był jeden z pierwszych przepisów jaki mi wychodzi po wpisaniu. Składniki: porcja rosołowa z kaczki (np. korpus, skrzydło, szyja) pół łyżeczki soli kawałek pora 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 1 papryczka chili kilka gałązek świeżej kolendry pół gwiazdki anyżu, 1 goździk, kawałek laski cynamonu 1 liść kafiru sos sojowy i sos rybny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 109 Napisano 17 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, taka_pokraka napisał: Juz podałam, że to ze strony kwestia smaku bylo pho bo czy pho z kaczką? Bo są na szczęście tylko dwa przepisy. Edytowano 17 godzin temu przez Śliwka z Grójca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC_+_ 12 Napisano 17 godzin temu Gdy kobiety z kafe zarzucają sobie nawzajem najstarszy zawód światła, od razu to mi się przypomina hahah https://vm.tiktok.com/ZNRhPtftU/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, Śliwka z Grójca napisał: pho bo czy pho z kaczką? Bo są na szczęście tylko dwa przepisy. To te z kaczką Ale ja dałam więcej warzyw niz oni podają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 109 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, taka_pokraka napisał: To te z kaczką Ale ja dałam więcej warzyw niz oni podają Dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, Śliwka z Grójca napisał: Dziękuję Tylko ja dodałam normalnie włoszczyznę i jeszcze seler naciowy bo jak zrobić zupę bez włoszczyzny 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu Ja nie będę kupować dziwnych liści, poczekam na słoik w paczkomacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu A to jest sama "woda" czy coś pływa w talerzu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu 8 minut temu, WzorowaPaniDomu napisał: Och, jak swojsko A wiesz co to znaczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 8 minut temu, WzorowaPaniDomu napisał: Dzisiaj wysłałam sąsiadce przepis na placek drożdżowy, bo wczoraj jej zaniosłam kawałek. Założę się, że przez najbliższy rok się za niego nie weźmie tak jak za poprzedni przepis na pannacotę Może ona nie zamierza robić a prośba o przepis to tylko taki komplement, że dobre 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaaa 93 Napisano 17 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, RC_+_ napisał: Gdy kobiety z kafe zarzucają sobie nawzajem najstarszy zawód światła, od razu to mi się przypomina hahah Tu bumerzy siedzą bez tik toka. Ścian tekstu na forum nie lubi tylko nowoczesny KłamSzon team one chętne pewnie na to ‚pismo Obrazkowe’ pomyślałbyś ze gen zety a to jednak rocznik 78 Edytowano 17 godzin temu przez Onaaaaa 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, WzorowaPaniDomu napisał: A to jest sama "woda" czy coś pływa w talerzu Nie wiem jak inni robią ale u mnie było dużo warzyw i mięsa kaczki i makaron ryżowy coby się najeść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 93 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Onaaaaa napisał: Tu bumerzy siedzą bez tik toka. Ścian tekstu nie lubi tylko nowoczesny KłamSzon team one chętne pewnie na to ‚pismo Obrazkowe’ pomyślałbyś ze gen zety a to jednak rocznik 78 A więc nie widziałaś filmiku? Bo ja właśnie to nie wiedziałam jak zareagować bo jednak nas nim obraża i postanowiłam zignorować post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu 5 minut temu, Onaaaaa napisał: A wiesz co to znaczy? Hyćka to dziki bez czarny. Krzoki, które wyrastają wszędzie gdzie nie przejedziesz kosiarką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WzorowaPaniDomu 57 Napisano 17 godzin temu 6 minut temu, taka_pokraka napisał: Może ona nie zamierza robić a prośba o przepis to tylko taki komplement, że dobre Nie pierwszy raz ją częstowałam tym plackiem i zawsze jest ukontentowana więc chyba w końcu stwierdziła, że lepiej samemu upiec niż liczyć na moją łaskę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach