Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od czego mam zacząć

Chcę zacząć biznes ale nie wiem od czego zacząćPOMÓŻCIE PROSZĘ

Polecane posty

Gość od czego mam zacząć

Witajcie Lokalu na manicure szukam od pół roku, w końcu pojawiła się taka szansa a ja mam panikę w oczach:D Nie wiem czy dam radę finansowo... Koszty zwiazane z wynajmem, ubezp i podatek wyniosa mnie około 1000zł. Sprzęt mam-nie jest on pełny ale dokupię czego mnie brakuje. W tym lokalu była wczesniej manicurzystka bardzo długo ale odeszła bo nie mozna było robić pedicuru. Podpowiedzcie mi coś-cokolwiek.

Gość ona_91
Zapewne lepiej by Ci "szło" gdybyś miała równiez solarium :)

ja ci proponuje isc do urzedu pracy- o dotacje. daja 13000 zł, ale nie mozesz miec nawet regonu, jak nie chcesz tam isc to pierwsze do urzedu miatsa po zezwolenie, potem wysłac pismo o regon, Pozniej zapłacic w urzedzie opłate 170 jakas rejestracyjna- nie wiem dokładnie pozniej udac sie do urzedu skarbowek - zalezy jaka forme opodatkowania chcesz miec, pozniej do zusu,,, od wydania zezwolenia na dzialalnosc masz 14 dni do zgłoszenia w skarbowce i jeszcze w miedzy czasie odbior sanepidu:-) powodzenia ja juz jestem na szczescie na etapie koncowym:-)

Gość od czego mam zacząć
Witajcie Dziekuje za odzew. Troszke zle napisałam w sensie, że niejasno:) ale i tak Wasze rady przydadzą mi sie na przyszłość. "Lokal" jest w gabinecie fryzjerskim, które ma solarium. Tam właścieciel chce mi je wynająć za 600zł. Działalności nie mam i narazie nie chcę miec ale właściciel zatrudni mnie na umowe o pracę a ja mu bedę oddawać zus:) Tak na poczatek jest mi lepiej. Łącznie wyniesie mnie to w granicach 900-1000zł Mam swoje materiały, kursy itp...Oczywiście musze mnóstwo rzeczy dokupić ale myslę, że to nie problem... Boje się, że nie zarobie na te dzierżawę:( i to mnie przeraża...mam kilka klientek ale kupie osób odmawiam bo nielubię, jak mi sie obcy po domu kręcą... Punkt jest 5 minut piechotka od mojego domu i to mnie cieszy bo tu mam znajomych... Mam mentlik w głowie.